Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 15 of 16 ElsõElsõ ... 513141516 UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 779

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Nem bíznak az emberek egymásban. Sajnos nem ok nélkül.
    Na ez az... És akkor ez már az Emberi természet topic témája lenne.

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

2 Not allowed!
    Szerintem, olyan dolgok miatt aggódni, amire egyáltalán nincs befolyásunk, az teljesen felesleges.
    A prepperkedés, jobban szeretem felkészülésnek hívni, egy életforma. Régen azt mondták, hogy spájzolnak a szegényebb időszakra vagy csak egyáltalán a télre. Egy paraszti család szinte teljesen önellátó és független volt. Meg tudták ezt oldani, most sem lehetetlen.
    Most is épülnek közösségek erre a mintára és működnek.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

0 Not allowed!
    Aki pedig egy összeomlás idején gumilövedékes puskával védené a saját és családja életét, értékeit, készleteit, azt nagyon gyenge képességű felkészülőnek nevezném.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem a gumison volt a hangsúly, hanem az egyedülön. Arra próbáltam utalni, hogy teotwawki esetén nem tűnik igazán praktikusnak az egyedül/családban való túlélés, viszont az elidegenedés miatt ezt a felkészülési közeget nehéz bővíteni. Amúgy erről a kérdésről van is egy külön topic.

És szerintem te sem tudnál rá sok működő példát említeni (főleg miután a 2 év covid psyop csúcsra járatta az elidegenedést). Legalábbis nem két hete létezik ez a fórum, de nem sok közösségi felkészülőről olvastam itt. Bár volt rá példa, jobbára elszigetelt arcok készleteznek egymagukban, vagy feleséggel gyerekkel. (Már fórumozni se fórumozik szinte senki.) Hogy valódi helyzetben ez mire lenne elég (pl. ha itt van fél Afrika és vizet akar inni), az remélhetőleg sosem derül ki. Mindenesetre a délszláv háború túlélési sztorija is azzal kezdődik, hogy az egész utca egy emberként dolgozott, őrködés, járőrözések stb., meg kellett szervezni mindent és együttműködni egymással. (Nemrég hallottam a Deep Adaptation kezdeményezésről, van magyar honlapjuk is, ez valamiféle közösségi irányú felkészülés lehet, de nem tudok róla semmit.)

Persze ha te ismersz ilyen közösségeket, vagy magad is ilyesmi módon készülsz, az jó! (Sőt, lehet több fórumtag így készül, csak nem reklámozzák.) Abban meg amúgy teljesen igazad van, hogy jövőbeli lehetőségek miatt - amik vagy bekövetkeznek vagy nem - és ha igen, nincs rájuk befolyásunk - aggodalmaskodni fölösleges. Más kérdés, hogy ez prepper fórum, és a "Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?" topicban beszélgetünk.

Valójában nincs köztünk komolyabb véleménykülönbség. Amiben én bízom (próbálok bízni), hogy bekövetkezik valamilyen paradigmaváltó áttörés, valami olyan esemény, ami végül megmenti az emberiséget, és elhozza a fajunk számára az evolúciós kiteljesedést (= nem kellene többé prepperkedni). Ha ez nem következik be, akkor szerintem nem kell sokat várni a globális shtf-re. Na persze a paradigmaváltás sem lenne egyszerű, hiszen a létezési formánk alakulna át, aminek a leírásához jelenleg nem állnak rendelkezésre a fogalmaink. De az meg nem túl konstruktív, hogy akkor leszegett fejjel apasszuk el a vizet a bolygón, autósztrádával erőszakoljuk meg az Amazonast, szabadítsunk el egy olyan mélységű fajkihalási hullámot, ami az első gerinces élőlény megjelenése óta, tehát uszkve félmilliárd év alatt összesen hatodszor fordul elő, aztán a végén indítsuk el az atomtölteteket, engedjünk ki valami pusztító vírust a laborból, vagy nem tudom. Nem ebbe az irányba kellene haladni.
    Last edited by P. Dude; 06-29-2024 at 07:40 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gumishoz:

Shtf-ben már nehéz lenne lőfegyvert és lőszert szerezni. (Vagy kimenni az utcára.) Szóval szerintem három módon tudsz készülni arra, hogy (Magyarországon) shtf esetén ne gumissal kelljen védened a krumplit.

1. Elmész sportlövőnek. (Lehet az vagy.)

2. Elmész vadásznak. (Lehet az vagy.)

3. Kimeríted a lőfegyverrel visszaélés tényállását, ami apokalipszisen kívüli időkben kettőtől nyolc évig kínálható - ezt személy szerint nem javasolnám. (Nyilván mindenki eldöntheti, mennyit ér meg neki a prepperkedés. Ilyen kockázatot nekem nem ér meg.)
    Last edited by P. Dude; 06-29-2024 at 08:12 PM.

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 108
    Given: 227

0 Not allowed!
    4. Beveted a szürkeállományod
    Loco en el coco

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    4. Beveted a szürkeállományod
    Például olyasmire gondolsz, ami ellen Vass most háborog? Vagy nem lőfegyverre gondolsz (mert én arra értettem), hanem például csapdák felállítására shtf esetén? Mert azt nem értem, a fenti 3 módon kívül hogyan lehetne valakinek Magyarországon lőfegyvere és hozzá lőszere 2024-ben. (Meg persze 4. a papíron létező önvédelmi célú engedély, ami van néhány kiváltságos személynek.) Mert én az előre készülésről írtam.
    Last edited by P. Dude; 07-01-2024 at 06:48 PM.

Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Igen, területvédelemre nem feltétlenül lőfegyvert használnék, de nyilván a körülményektől függ. Egymagamban, egy szál puskával nem biztos, hogy csodákra lennék képes, mivel nem vagyok ex-elitalakulatos, mint a prepperek nagy része
    Loco en el coco

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Igen, területvédelemre nem feltétlenül lőfegyvert használnék, de nyilván a körülményektől függ. Egymagamban, egy szál puskával nem biztos, hogy csodákra lennék képes, mivel nem vagyok ex-elitalakulatos, mint a prepperek nagy része
    Oké, így már értem. Amúgy nem annyira az volt a lényeg, hogy krumplit véd-e az ember, illetve mivel is kellene védeni a krumplit vagy uborkát. Valószínű felszínesen fogalmaztam. A gumissal csak jelzés szintjén utaltam arra, hogy a szakdolgozatom óta sem tették rendbe a lőfegyvertartási jog szabályozását.

Amit ki szerettem volna hozni belőle, hogy egy olyan teotwawki esetén, amit például egy vízhiány miatti népvándorlás, kontinensek átrendeződése jelentene - vagy bármilyen más összeomlás esetén - az "átlag prepper" hogyan képzeli el a túlélést, birtokvédelmet, stb. stb. egyedül, ill. csak a feleséggel/gyerekekkel. Persze az "átlag prepper" kifejezés megtévesztő, mert egy prepper nem szokott átlagos lenni. Itt úgy értettem az "átlag preppert", hogy egyedül vagy a kicccsaláddal készül. Nem tudom, mennyiben tekinthető illúziónak (akár van gumisa/sportlövője/stb., akár nincs), hogy egy ilyen felkészülés hatékony lehet - hacsak nem egy kastélyt rendez be valaki erődítménynek a nejével meg a gyerekeivel, mint abban a prepper műsorban. De nincs erre válaszom, tényleg nem tudom, csak elgondolkodtam.

Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Oké, így már értem. Amúgy nem annyira az volt a lényeg, hogy krumplit véd-e az ember, illetve mivel is kellene védeni a krumplit vagy uborkát. Valószínű felszínesen fogalmaztam. A gumissal csak jelzés szintjén utaltam arra, hogy a szakdolgozatom óta sem tették rendbe a lőfegyvertartási jog szabályozását.
    Az a sejtésem, hogy nem is fogják

Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Amit ki szerettem volna hozni belőle, hogy egy olyan teotwawki esetén, amit például egy vízhiány miatti népvándorlás, kontinensek átrendeződése jelentene - vagy bármilyen más összeomlás esetén - az "átlag prepper" hogyan képzeli el a túlélést, birtokvédelmet, stb. stb. egyedül, ill. csak a feleséggel/gyerekekkel. Persze az "átlag prepper" kifejezés megtévesztő, mert egy prepper nem szokott átlagos lenni. Itt úgy értettem az "átlag preppert", hogy egyedül vagy a kicccsaláddal készül. Nem tudom, mennyiben tekinthető illúziónak (akár van gumisa/sportlövője/stb., akár nincs), hogy egy ilyen felkészülés hatékony lehet - hacsak nem egy kastélyt rendez be valaki erődítménynek a nejével meg a gyerekeivel, mint abban a prepper műsorban. De nincs erre válaszom, tényleg nem tudom, csak elgondolkodtam.
    Az ilyen népcsoport mozgásos eseménynél nem egyénben, hanem inkább ország / EU viszonylatban érdemes gondolkodni. Ha a hivatalos álláspont a "willkommen kultur", akkor elő lehet venni a gondosan őrzött vazelint Ha valami csoda folytán keményebb fellépésre szánná el magát a hatalom, akkor a határok védelmére vezényelnek minden épkézláb embert. Kisebb balhé esetén az alapvető szükségletek fenntartása lehet a cél, ahhoz pedig fejben kell nagyon rendben lenni - mind tudás, mind rugalmasság, alkalmazkodóképesség tekintetében. Azt a kastélyos műsort nem láttam, de abban is éhen lehet halni

Jómagam nem sokat törpölök ezen, inkább arra igyekszem fókuszálni, hogy váratlan események esetén (és nem kell nagy dolgokra gondolni) is élhető maradjon az életem
    Loco en el coco

A topic keresõszavai: