Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
Oké, így már értem. Amúgy nem annyira az volt a lényeg, hogy krumplit véd-e az ember, illetve mivel is kellene védeni a krumplit vagy uborkát. Valószínű felszínesen fogalmaztam. A gumissal csak jelzés szintjén utaltam arra, hogy a szakdolgozatom óta sem tették rendbe a lőfegyvertartási jog szabályozását.
Az a sejtésem, hogy nem is fogják

Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
Amit ki szerettem volna hozni belőle, hogy egy olyan teotwawki esetén, amit például egy vízhiány miatti népvándorlás, kontinensek átrendeződése jelentene - vagy bármilyen más összeomlás esetén - az "átlag prepper" hogyan képzeli el a túlélést, birtokvédelmet, stb. stb. egyedül, ill. csak a feleséggel/gyerekekkel. Persze az "átlag prepper" kifejezés megtévesztő, mert egy prepper nem szokott átlagos lenni. Itt úgy értettem az "átlag preppert", hogy egyedül vagy a kicccsaláddal készül. Nem tudom, mennyiben tekinthető illúziónak (akár van gumisa/sportlövője/stb., akár nincs), hogy egy ilyen felkészülés hatékony lehet - hacsak nem egy kastélyt rendez be valaki erődítménynek a nejével meg a gyerekeivel, mint abban a prepper műsorban. De nincs erre válaszom, tényleg nem tudom, csak elgondolkodtam.
Az ilyen népcsoport mozgásos eseménynél nem egyénben, hanem inkább ország / EU viszonylatban érdemes gondolkodni. Ha a hivatalos álláspont a "willkommen kultur", akkor elő lehet venni a gondosan őrzött vazelint Ha valami csoda folytán keményebb fellépésre szánná el magát a hatalom, akkor a határok védelmére vezényelnek minden épkézláb embert. Kisebb balhé esetén az alapvető szükségletek fenntartása lehet a cél, ahhoz pedig fejben kell nagyon rendben lenni - mind tudás, mind rugalmasság, alkalmazkodóképesség tekintetében. Azt a kastélyos műsort nem láttam, de abban is éhen lehet halni

Jómagam nem sokat törpölök ezen, inkább arra igyekszem fókuszálni, hogy váratlan események esetén (és nem kell nagy dolgokra gondolni) is élhető maradjon az életem