Oldala 174 of 175 ElsõElsõ ... 74124164172173174175 UtolsóUtolsó
Eredmény 1,731 to 1,740 of 1748

Topic: Tulelo blogja

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 765
    Given: 827

1 Not allowed!
    Gyanús kék teherautók a házunknál (2024 július) #önvédelem #otthon #amerika

1 hétvége alatt kettő...

https://www.youtube.com/watch?v=0nykaJGNUC4

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Puzsér-Ábrahám ökölcsapás/pofon botrány #magyar #vélemény #hírek

Kis elemzése a Puzsér-Ábrahám ökölcsapás/pofon botránynak. Összeszedtem néhány dolgot amit tudni lehet, meghallgattam interjúkat, hogy ki mit mondott, melyik fél miket állított, stb.

https://www.youtube.com/watch?v=izD9oVm8b8c

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Csoda. A Puzséros videómat beajánlotta másoknak a YT. 1 nap alatt 800 néző. Először semmi, de fél nap után elkezdte másoknak ajánlani. Hát, ilyen se volt már egy ideje... Meglátjuk hogy tovább ajánlja-e vagy ez csak ilyen 12 órás fellángolás volt a YT rendszerében.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vasárnap sötétedés után idejött egy kisteherautó, rávilágított a házra, majd megfordult és elhajtott. Talán ugyanaz volt aki itt járt. De látta a felkapcsolt villanyokat, meg hogy ment a tévé, úgyhogy elhúzott. Amúgy ezt a járművet naponta szoktam látni, itt lakhat a közelben. Jellegzetes, mert oldalrol zöldnek tűnik (pedig kék), és szét van rohadva a kerék körül a karosszériája.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Karatekutya - A megvert 7 éves kissrác ügyéről egy összefoglaló

https://www.youtube.com/watch?v=Wn9BBV3f7jM

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kezd megint sok lenni a jóból...

Először a munkámmal most alig keresek. Aztán itt ez az Aliexpressz ügy is a postaköltséggel és ki tudja még hány csomaggal lesz gond, meg legközelebb mi lesz a rendeléseknél, vissza kapom-e majd a pénzem... Kerestem a fúrótöltőm, nem találtam órák után se. Aztán megtaláltam, de úgy néz ki hogy elromlott a fúró, hiába van feltöltve az akku, vehetek másik fúrót. Az Ali miatt mennem kellett a postára, a motorom bedöglött megint, nem akar menni. Hiába a cserélt karburáton, a cserélt olaj, meg a vadi új gyertya benne. Biciklivel kellett mennem. A rohadás melegben emiatt rámjött a szívdobogás is, meg ugye az ideg miatt... nem tudtam elintézni semmit, hazajöttem, gondoltam legalább készítek valami finomat, hogy ne vesszen kárba az egész nap. Egy paprikáscsirkét. Hozzáértem a serpenyőhöz, úgy megégett az ujjam hogy azonnal lejött a bőr is.

Jó hírek nem nagyon vannak a láthatáron.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Észrevettem néhány hónapja, hogy 20-25 dollárral több a villanyszámlánk idén, tavalyhoz képest. Először arra gondoltam hogy biztosan csak drágább lett, de aztán néztem és nem, hanem 100 kw-al több a fogyasztás. Először arra gondoltam hogy a cső köré tekert melegítő izé lehet. De nem, az nem kapcsol be nyáron. A másik tippem a légsütő volt, de azt meg naponta vagy fél órát használjuk. Mosás és szárítás? Túl sűrűn nem mosunk és nem szárítunk. Párátlanító a kamrában? Kis szerkezet 12 voltos izével. Az se lehet. Ezen gondolkodtam vagy 2 hónapja. Ma jöttem rá. Amióta megjavították a vezetéket a vízvezetékszerelők, azóta folyamatosan be van kapcsolva a szivattyú. Na az használja az energiát.

Persze muszáj járatni, mert az asszony azt mondta hogy annak mennie kell és kész. Ez van.

Ez kb. 280 dollár egy évben, ami közel 100.000 Ft.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2023
    Thumbs Up
    Received: 39
    Given: 4

0 Not allowed!
    100 kWh áram 280 dollár? Nálunk (kis fogyasztás esetén) 3.700 Ft. Ha sok áramot fogyasztunk, akkor is 7.100 Ft

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Nem, dehogy. 100 kWh az 23 dollár körül van. 100x12 hónap az 1200 kW, az a 280 dollár.

A 100 kWh az olyan 8100 Ft. De a 23 az a max, csak nem tudnám megmondani pontosra. Lehet hogy csak 20 dollár. Szóval nagyjából egy árban mérik az áramot itt, mint Magyarországon. Persze tegyük hozzá hogy nálunk benne van minden adó, extra díjak, használati díj, stb.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó lenne egy kis AI segítség néhány videómhoz, de eddig nem jártam szerencsével. Ezeknek a felfelepítése sokszor elég bonyolult, midnenféle hibakódokat dobálnak fel, lehetetlen rájönni hogy mi bajuk. Az utóbbi 2 napban jó sok időt eltöltöttem ezzel, volt ami nem telepedett fel. Az asszonynak a saját gépére sikerült kb. 4 és fél óra alatt feltelepítenie. Aztán meg nem indult el nála. Próbáltam 2 másikat, azok se működtek. De elment velük 2 napom. Aztán utána rákeresetem és NEM is ingyenesek. Tehát még ha sikerült is volna elindítani őket, akkor sem tudtam volna használni a programokat.

Úgyhogy keresek tovább, talán majd találok valami használhatót.

Közben a kertben is dolgoznom kéne, mert megint tele van facsemetével minden, a gázosok meg jönnek majd feltölteni a gáztartályt. Meg boltba kéne menni, meg a saját üzletemhez venni ezt-azt. Persze megint nem indul a zöld robogóm. Tegnap próbáltam... Vajon megint a benzintank van eldugulva? Nem értem mi a kínja folyton ennek a motornak...