Eredmény 1 to 9 of 9

Topic: A 100

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 763
    Given: 827

2 Not allowed!

A 100

Sorozat, a világ atomháború után elpusztult, 97 év után leküldenek 100 fiatalt a Földre, hogy megnézzék hogy élhető-e már a bolygó. Nem véletlenül küldik le őket, hanem szükségállapot miatt.

Félig a Földön játszódik, félig az űrbázison. Ez utóbbinak olyan Falloutos pince hangulata van. A Földön meg a közel 100 év alatt erős jelei vannak a katasztrófának, több féle veszély is fenyegeti a fiatalokat. (És akkor a sorozat ki sem tért arra hogy pl. a bolygóra visszatérők immunrendszere hogy kezelné a fertőzéseket, vírusokat, stb.)

Az űr-CGI nagyon jó, a többi egy erdőben játszódik. Azt mondjuk nem értem hogy miért erdőben dobták le őket. Faluban landolás logikusabb lett volna...

7 évad van vagy 100 résszel, az 5. résznél tarok, de szerintem egész jó. Kicsit rákattantam.

IMDB-n 7.5/10 . Mivel egyre érdekesebb, gondolom hogy a végére majd teljesen kiéleződik a sorozat.

https://www.imdb.com/title/tt2661044/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Mindenkinek mindig csurom vizes a ruhája. Meg a víz, étel, fedél a fej fölé nem is annyira fontos, a szerelem a lényeg. Szerelmi háromszögek sokasága.

Amúgy eléggé ráfüggtem, mert közben azért alakul a történet is, a fő szál meg a mellékszálak is haladnak előre.

A karakterek sokszor hoznak elhamarkodott döntéseket, főleg a fiatalok, mondjuk az betudható annak hogy egy kevesebb mint 3000 fős közösségben nőttek fel, egy űrállomáson, ráadásul sok börtönkörülmények között, cellába zárva. Szóval a logikus gondolkodás ezért is eshet nehezükre.

De eddig szuper, 7 részen túl vagyok.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Végignéztem az első évadot. Elég pörgős minden rész, rengeteg izgalmas/csatajelenettel. Az eléggé szembetűnő hogy nagyon sok benne a brutális sérülés, mérgezés, még vírusos fertőzés is, de mindenki sitty-sutty rendbejön. Keresztüllőnek egy rozsdás nyílvesszővel? Pihensz két napot és mehetsz a dolgodra. Sugárban hánysz vért? Igyál egy kis gyógyteát és néhány óra múlva rendben is vagy.

A sorozatban folyton szex van, rakás szerelmi háromszög és abból konfliktus. Ami azért nem túl logikus, mert nincsenek törvények, simán lehetne bárkinek 2 felesége vagy 2 férje, tök mindegy. A vezetőjük az elején folyton 3some-ban ébred az ágyban reggelente, 2 nővel az oldalán.

Amit többek közt nagyon eltaláltak a sorozatban azok a megható jelenetek. Amikor nevesincs emberek halnak meg akkor abból nincs semmi. Furcsamód az egyik főbb szereplőnél is csak ástak egy gödröt aztán "fődet rá" (azt is hittem hogy kimaradt egy rész vagy valami, de nem, elintézték ennyivel). Viszont az összes többinél amikor szomorú jelenet van, az nagyon jól van elkészítve és tényleg megérinti az embert.

Nagyon jó, mindig vannak újabbnál új dolgok, folyamatosan történik minden, alakul a főtörténet. Nem csoda hogy megélt 7 évadot. Nézem is a másodikat...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézem a második évadot, pörögnek az események, rejtélyek kerülnek elő, és ebben van egy "Fallout" pince is. Nagyon adja a nyomasztó részét a játéknak, amikor végül is minden van, mégis bűzlik a helyzet és kiderül hogy jobb lenne kint...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hú, hát ebben a sorozatban már most igen kacifántos morális kérdések merülnek fel. Lopásért halálra ítélés, tömeggyilkosságért 5 perc zárka se. Sőt, védik a tömeggyilkost annak az árán is hogy vagy 250 ember életét kockáztatják érte. Miközben a tömeggyilkosban fel sem merül hogy "hát lemészároltam egy rakás ártatlant, esetleg feladnám magam hogy megbüntessenek és azzal megmentsem a sajátjaim életét".

De közben van amelyik szemrebbenés nélkül be akar áldozni helyette egy másik csoporttagot aki szintén gyilkos, de az kevesebbet ölt, tehát még mindig kisebb a bűne mint a másiknak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A végére csak megjött az esze mindenkinek. Igaz, nem lett happyend.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Nem forralnak vizet, csak merítenek a kulacsaikba a pocsolyákból. Értem én hogy esetleg a radioactív sugárzás már nem veszélyes, de nincs fertőzés? Mindenki megsérül, senki nem fertőződik meg, hiába mocskosak tetőtől talpig. A pocsolyavíz is iható.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    A 2. évad végére értem. Az egyik főszál lezárult, de nem erre számítottam. Ezúttal is elmaradt a happyend. Meg micsoda miniholokausztok vannak ebben a sorozatban... Pontosan nem tudom hogy a 2 évad alatt hányan haltak meg, de nagyjából mondani szokták a csaták után és már most 1000 felett van a számláló.

Szex továbbra is folyton van benne, sőt, megvolt az első leszbikus jelenet is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Nézem a 3. évadot. Egy pillanatig arra gondoltam hogy "nem kezd egy kicsit ez ellaposodni?", erre jött egy totál Trónok harca vonal egy kihívásos küzdelemmel ami tiszta pörgős volt egy csavarral a végén.

Egy másik szálon meg fut egy AI történet is. Ami megintcsak logikus, mivel a jövőben játszódik és a technológia fejlett volt míg el nem jött az apokalipszis 2052-ben. Tehát a filmben a technológia 27 évvel fejlettebb a mostaninál. Persze csak bizonyos helyeken, az űrben és néhány másik helyen, mert a világ többi részén ókori élet és harcmodor uralkodik.