0
Megint jól megszívatott a Windows telepítő. MTB, GPT formátumú SSD-k. Hogy miért kell két fajta, nem tudom. GPT kell az USB-s installnak, MTB meg a BluRay-esnek? Hiába volt GPT-s az SSD-m, azt írta rá hogy nem az. AI adott ötleteket, de semmi se működött. Kapcsoljam ki ezt meg azt, de akkor meg azt írta rá a telepítő hogy a particiót nem látja, meg újat se tud készíteni. Aztán (úgy mint legutóbb), véletlenül sikerült. Úgy oldottam meg hogy töröltem a másodlagos Windowsban a particiót és nem csináltam újat. És akkor a Windows telepítő azt mondta hogy "oké, akkor ez itt egy üres lemez és majd én csinálok belőle particiót". És úgy végre összejött.
Igaz, fura a BIOS, mert ha csak az SSD-t adom meg neki, akkor azt mondja hogy nincs rajta rendszer. Az SSD neve + valami "bios boot manager" vagy mi a túró is megjelent, na akkor indul el az új Windows ha azt adom meg hogy arról bootoljon. De mire fel nem bootol simán az SSD nevét megadva? Franc se érti...
Telepítettem dolgokat, Google Chrome-ot, ezt azt. Aztán egyszer csak netovább. Se program nem települt, se a nyomtatót nem akarta látni, se semmi. Próbáltam mindent, de nem akart menni semmi. Vagy egy újabb órán át tököltem vele. Azt hittem én voltam a hülye.
Mondom oké, akkor megvárom a Windows frissítőt, ha már baromi sok frissítenivalója van. Nagy nehezen csiga lassúsággal meglett. Után meg működött minden telepítő és rögtön látta a nyomtatót is. Hogy előtte mi volt a baja, azt nem tudom. Nem írta ki hogy ha megy a Frissítő akkor nem megy más. Elég logikátlan, de mindegy.
Kb. 5 órám ment el vele eddig és még rengeteg feltelepítenivaló, beállítanivaló van rajta.
Régen azért 1-2 óra alatt fel lehetett dobni egy Windows-t, nem volt ilyen tökölős a művelet. Ez is bonyolultabb lett mint volt...