Oldala 22 of 22 ElsõElsõ ... 12202122
Eredmény 211 to 212 of 212

Topic: Macskák

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 921

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Benti macsekot 2021 után újra beolttattam minden ellen. Nem akarom túlzásba vinni, de most a másik macska miatt én is úgy láttam, hogy indokolt a biztonság kedvéért. A doki javaslatára egy hónapra rá kapott egy emlékeztetőt is, hogy biztosra menjünk a védettséggel, az ma volt. Fizikális vizsgálat is volt, minden rendben. A fogai valósággal gyönyörűek. Örülök, hogy anno csináltattam azt az altatásos fogkő eltávolítást.

Közben a kinti macsekot is elvittem a dokihoz, felvették az adatait, csináltattam nagyon részletes időskori vérképet, 60 paramétert néztek... Várakozásokkal ellentétben tökéletes a vérkép! Orvosi csoda, a macsek 20 évesnél idősebb, a doki szerint nincs ilyen, tehát nem szoktak 20 éves macskával találkozni... Alapos fizikális vizsgálat is volt, kakiját is pont meg tudta nézni a doki. Minden oké. Néhány foga van még, azok szépek egészségesek, csak egy enyhe kis fogkő van. Átbeszélgettünk sok mindent az állatorvossal. Meg a szomszédokkal, sőt a régi gazdával is egyeztetve minden.

Április legelején viszem újra a rendelőbe, bódításban lenyírják ill. rendbe teszik a brutál elhanyagolt raszta bundáját, teljes nagygenerál lesz, oltást is kaphat.

Szeretném behozni a lakásba. Megkérdeztem: a mai naptól már mindenképp teljes védettsége van a benti macseknak, szóval innentől kezdve akár már jöhet a behozás, összeszoktatás. Ma még helyettesítek egy éjjeles műszakot, kollegina lebetegedett. Holnap reggel megyek haza, és onnantól kb. egy hetet otthon leszek. Szerintem holnap megpróbálom bevinni. Izgulok, várom.

Most amúgy egy kis házikóban lakik itt a tornácon, vettem hőszigetelő hungarocellt, abból épült. A hordozó belül bélelt, és tettem bele egy mikrózható párnát, nagyon jó, rendszeresen melegítem neki. A hordozót beletettem egy pont hozzá méretezett dobozba, és köré ment a hungarocell, illetve felülről még egy réteg karton, ami a bejárati nyílást is kisebbíti. Meg még egy takaró is van a hordozón. Friss meleg vizet mindig teszem ki, napi háromszor eszik, étvágya fantasztikus.

Csatolmány 9521

20 éves az tényleg nem fiatal. Öreg korára szép életet biztosítasz neki.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 779

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    20 éves az tényleg nem fiatal. Öreg korára szép életet biztosítasz neki.
    Na, ma délelőtt megvolt bódításban a teljes bunda nagygenerál! Nagyon élvezi, hogy megszűnt a raszta, ami húzta a bőrét. Ezerrel dorombol, ahogy ott simogatom, ahol már ezer éve nem lehetett simizni a rasztától. Megvolt az oltás is, előtte meg még szűrés fertőző betegségekre, macskaleukózis és macska aids is negatív.

Most van a főpróba, most este behoztam. Egyelőre teljesen jól elvannak.
    Last edited by P. Dude; 04-02-2025 at 06:57 PM.