Oldala 47 of 47 ElsõElsõ ... 37454647
Eredmény 461 to 467 of 467

Topic: Rádiók, Walkie-Talkie-k, adóvevõk, kommunikáció

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

2 Not allowed!
    A hangja nekem is zavaró volt, de szerencsére szerkeszthető mint a régi telefonoknál
    Talán ezt használtam, "Ringtone"-hoz tedd be: 24:d=32,o=5,b=565:f6,p,f6,4p,p,f6,p,f6

Nem olyan régi dolog ez, még most fejlődik, épül.
    433: Legális keretek között maradva szinte használhatatlan, hogy mennyire veszik szigorúan nem tudom.
    ( Gebasz esetén biztos nem fognak vele foglalkozni, de akkor 868-ra is ott a végfok )
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 139
    Given: 275

0 Not allowed!
    Úgy tűnik, vannak problémák a Meshtastic biztonságával: https://partyon.xyz/@nullagent/115005174102950908
    Loco en el coco

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Szerintem nem egy nagy probléma csak ennek a tudatban kell használni.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 216
    Given: 254

0 Not allowed!
    Ez szerintem sem gond annyira.
    Alapvetően ki lehet a helymeghatározást kapcsolni eszköz szinten. Onnantól kezdve már csak a beszélgetést lehet visszafejteni. Ha vészeseti hírhálózatként tekintünk rá, márpedig én így tekintek rá a portugáliai áramszünet óta, arra tökéletesen megfelel.
    Egyre szaporodnak az átjátszók stratégiai helyeken, épül szépen a hálózat, szerintem ez is nagy pozitívum. Dunakanyar-Balaton táv 2-3 ugrással elérhető. PMR szinten ez elképzelhetetlen.
    Ahogy látom már megjelent a rádióamatőrök közt általam már észrevett széthúzás/"én mindent jobban tudok" dolog is sajnos. Nem értem, hogy miért kell ennek behálóznia mindenhová ahol rádiós kommunikáció van
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Igen, most jól megindultak az átjátszó telepítések.
    Én annyira nem látok széthúzást, egyenlőre a frekvenciák terén van eltérés, hol ez jobb, hol meg az, ez majd letisztul, főleg ha lesz elég átjátszó.
    A másik választóvonal a Meshcore és Meshtastic.
    Ezzel nem lehet mit kezdeni, ki erre ki arra esküszik, de személyes véleményem ha valaki nem játszani akar és kontaktokat gyűjteni hanem jól használható üzenetküldést, akkor MC.
    MT 433-at futtatok még én is hogy támogassam a közösséget (egy magaslati ponton), de nem nagyon használom.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 216
    Given: 254

2 Not allowed!
    Én meg pont úgy vagyok vele, hogy azt használom amit a többség, mert így tudok része lenni a hálónak. Nem várok és nem is küldök nagyon üzeneteket, inkább csak a pinggel nézem, hogy mit hogy érek el.
    Lenne kedvem fejleszteni otthoni bázissal, de anyagilag nem hiszem, hogy megérné vele foglalkoznom, egyelőre mint egy totál offgrid alternatíva tekintek rá, ha tényleg valami miatt megszűnnek a normál kommunikációs lehetőségek.
    Sajnos akkor is csak hírszerzésre lesz számomra alkalmas, mivel a családtagok kívül esnek a jelenlegi hálón és nem is igazán technikai zsenik. De jó, hogy van alternatíva a mobil/internet helyett, lásd spanyol/portugál és a nyár eleji itthoni áramszünet. Akkor tuti izzani fognak a "vonalak". Talán már ki lesz tapasztalva a hozzáértők által, hogy mit hová kell állítgatni, hogy stabil és használható legyen a háló vész esetén is ha hirtelen megnő a forgalom.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Még eléggé az elején vagyunk, de hihetetlen gyorsan fejlődik, remélem idővel tényleg jól használható lesz.
    Én eddig 4 átjátszót telepítettem és még egy újabb folyamatban, próbálom a családtagok lakhelyeit lefedni és összekötni.
    (A negyediket pont ma, de még változtatni kell az antennán mert nem stabil link, így még nem megy fel a térképre)