4

Mustáros szárazpácba tettem, arab 7fűszer keverékkel, vasárnap kisütöttem az ebédhez. ( A leégett fűszeres szaftból csináltam hozzá egy kis csorgatós cuccot. Tudom, nem egészséges, de minden az ami finom.)
Aztán ebből: DSCN9193.jpg ( a csokor petrezselyemzöld, a szemesbors meg a só lemaradt, de a tegnap vágott házi disznóhús nem)
csináltam egy húslevest csigatésztával.
Ebből meg: DSCN9194.jpg
egy gombás karajszeletet. Hozzá vajjal és tejjel mixerezett burgonyapüré, fejes saláta savanyúsággal.
Ez lett a vasárnapi ebéd : DSCN9196.jpg
Ja és a feleségem megcsinálta a tepertőspogit.
Gombás karajszelet:
6 szelet kiklopfolt karajt ( jelen esetben comb volt) beforgatunk pirospaprikás liszbe és zsíron kisütjük, majd kivesszük.
A zsíron megpárolunk egy fej aprított hagymát és 3-4 cikk fokhagymát, majd beleteszünk : pirospaprika, kb 2dl. víz, egy aprógomba konzerv ( a friss gomba szétfő ), pirospaprika krém, bors, só, 2-3 paradicsom feldarabolva és a kisütött hússzeleteket. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul ( kb.15-25 perc ). Gyakran kavargassuk, nehogy a hús leégjen.
Tegnap, maradék gombával készítettem spagettit.
DSCN9199.jpg
Hagymát, fokhagymát kicsit megfonnyasztotam, beleöntöttem az ősszel készített fűszeres paradicsomszószt, a felvágott préseltsonkát, az előre picit megmegfőtt gombát, a kifőtt spagettit, (meg még egy kis fűszert, mert az nem árt). Melegen sajtot reszeltem rá.
DSCN9200.jpg
Végre volt időm egy pörköltöt készíteni bográcsban.
DSCN9201.jpg
( a vörösbor lemaradt a képről )
Felkockázott szalonna kisütve, bele az aprított hagyma, megpárolva, rá a házi disznóhusi fehéredésig + még egy kicsit, majd paradicsom, paprika ( mindkettő a fagyasztóból, akkor volt eltéve mikor a legolcsóbb volt a piacon ), fokhagyma, zöldségek nagyon vékonyra szeletelve, fűszerek : pirospaprika, só, bors, babérlevél, két kanál szárított majoranna. Négyszer-ötször felöntöttem kevés vízzel míg a hús megpuhult és a zöldségek szétfőttek, hogy jó sűrű szaftja legyen. Persze közben ment egy-kát mártóskenyér is. Végszóként egy deci száraz vörösbort kapott és még egyszer aláfűtöttem. Főtt újburgonyával és savanyú uborkával ettük. ( nyáron, majd kovászosubi lesz hozzá )
DSCN9203.jpg
Thumbs Up |
Received: 925 Given: 957 |
Gondoltam valami speciálisat készítek. Volt rizs, meg maradék csirke a mélyhűtőben. A kettő passzol is, de akartam mellé valami mást is, valami speciálisat. Volt egy évek óta lejárt gombaleves konzerv, olyan fajta ami egy massza és vizet kell hozzá adni hogy leves legyen belőle. Nem gombaleves lett belőle. Kiöntöttem a felét egy tálkába, adtam hozzá kis pörköltmogyorós erőspaprikát, kis magyaros paprikaport, fűszerkeveréket, petrezselymet és hagymaport, aztán jól összekevertem. Kész is lett a szósz. Ropogós sültcsirke, és a rizsre pedig ez a szósz került.
Talán a menzán volt valami hasonló, csak ez inkább valami csillagos éttermes verziójának érződött ahhoz képest. Nagyon finom lett.
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2