Oldala 17 of 17 ElsõElsõ ... 7151617
Eredmény 161 to 164 of 164

Topic: Receptek

Member lewy77's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2016
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 0

4 Not allowed!
    Mustáros szárazpácba tettem, arab 7fűszer keverékkel, vasárnap kisütöttem az ebédhez. ( A leégett fűszeres szaftból csináltam hozzá egy kis csorgatós cuccot. Tudom, nem egészséges, de minden az ami finom.)
    Aztán ebből: DSCN9193.jpg ( a csokor petrezselyemzöld, a szemesbors meg a só lemaradt, de a tegnap vágott házi disznóhús nem)
    csináltam egy húslevest csigatésztával.
    Ebből meg: DSCN9194.jpg
    egy gombás karajszeletet. Hozzá vajjal és tejjel mixerezett burgonyapüré, fejes saláta savanyúsággal.
    Ez lett a vasárnapi ebéd : DSCN9196.jpg
    Ja és a feleségem megcsinálta a tepertőspogit.
    Gombás karajszelet:
    6 szelet kiklopfolt karajt ( jelen esetben comb volt) beforgatunk pirospaprikás liszbe és zsíron kisütjük, majd kivesszük.
    A zsíron megpárolunk egy fej aprított hagymát és 3-4 cikk fokhagymát, majd beleteszünk : pirospaprika, kb 2dl. víz, egy aprógomba konzerv ( a friss gomba szétfő ), pirospaprika krém, bors, só, 2-3 paradicsom feldarabolva és a kisütött hússzeleteket. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul ( kb.15-25 perc ). Gyakran kavargassuk, nehogy a hús leégjen.

Member lewy77's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2016
    Thumbs Up

3 Not allowed!
    Tegnap, maradék gombával készítettem spagettit.
    DSCN9199.jpg
    Hagymát, fokhagymát kicsit megfonnyasztotam, beleöntöttem az ősszel készített fűszeres paradicsomszószt, a felvágott préseltsonkát, az előre picit megmegfőtt gombát, a kifőtt spagettit, (meg még egy kis fűszert, mert az nem árt). Melegen sajtot reszeltem rá.
    DSCN9200.jpg

Member lewy77's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2016
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Végre volt időm egy pörköltöt készíteni bográcsban.
    DSCN9201.jpg
    ( a vörösbor lemaradt a képről )
    Felkockázott szalonna kisütve, bele az aprított hagyma, megpárolva, rá a házi disznóhusi fehéredésig + még egy kicsit, majd paradicsom, paprika ( mindkettő a fagyasztóból, akkor volt eltéve mikor a legolcsóbb volt a piacon ), fokhagyma, zöldségek nagyon vékonyra szeletelve, fűszerek : pirospaprika, só, bors, babérlevél, két kanál szárított majoranna. Négyszer-ötször felöntöttem kevés vízzel míg a hús megpuhult és a zöldségek szétfőttek, hogy jó sűrű szaftja legyen. Persze közben ment egy-kát mártóskenyér is. Végszóként egy deci száraz vörösbort kapott és még egyszer aláfűtöttem. Főtt újburgonyával és savanyú uborkával ettük. ( nyáron, majd kovászosubi lesz hozzá )
    DSCN9203.jpg

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!
    Gondoltam valami speciálisat készítek. Volt rizs, meg maradék csirke a mélyhűtőben. A kettő passzol is, de akartam mellé valami mást is, valami speciálisat. Volt egy évek óta lejárt gombaleves konzerv, olyan fajta ami egy massza és vizet kell hozzá adni hogy leves legyen belőle. Nem gombaleves lett belőle. Kiöntöttem a felét egy tálkába, adtam hozzá kis pörköltmogyorós erőspaprikát, kis magyaros paprikaport, fűszerkeveréket, petrezselymet és hagymaport, aztán jól összekevertem. Kész is lett a szósz. Ropogós sültcsirke, és a rizsre pedig ez a szósz került.

Talán a menzán volt valami hasonló, csak ez inkább valami csillagos éttermes verziójának érződött ahhoz képest. Nagyon finom lett.