0
Nézd, a földművelés szerintem amiatt felesleges, mert mély meggyőződésem hogy a carnivore diéta az egészséges. Növényeket persze hogy ettek az ősemberek is, ezt magam se vitatom, csakhogy ők olyasmit csupán végszükségben ettek, gyakorlatilag csak éhínségek idején. Ennek fényében pedig nem tűnik a számomra jó ötletnek, hogy nagy fáradsággal elkezdjük a földet túrni, szenvedve, kínlódva, csak azért hogy aztán óriási erőfeszítéssel olyasmit termeljünk meg, amit amúgysem egészséges megenni! Legalábbis hosszú távon, tartósan. És még ezt is csak TALÁN sikerül elérnünk, ha nem teszi tönkre a termést a szárazság, vagy a viharok, a vadállatok, a gombásodás, stb. És még ha meg is termeljük, könnyen lehet hogy valaki elrabolja tőlünk.
Ez tehát a számomra se nem tűnik vonzónak, se nem egészséges élelemforrásnak.
Hogy mi lesz velem ha megbetegszem, stb?
Nos igyekszem meggyógyítani magamat! Nemrég azt vettem észre, hogy ki tudja miért, de nőtt két ciszta a herezacskómon. Bocs a szóért, de éppen pont ott. És majdnem a két lábam közt, a tövénél, azaz látni se lehetett, csak tükörrel. Megvolt mindegyik majdnem 2 centiméter átmérőjű.
Bemehettem volna vele a kórházba, de egyrészt szégyellettem mert intim helyen van ugye, másrészt itt az USA-ban a gyógykezelés iszonyatos összegekbe kerül. Na semmi baj, megoldottam magam: fogtam egy kis manikűrollót, fertőtlenítettem alkoholban (ha nem lett volna alkoholom, ecet is megtette volna, vagy tűz), majd ha hiszed ha nem, egyszerűen kimetéltem a cisztát magamból, a folyamatot egy letámasztott tükrön át figyelve, természetesen érzéstelenítés nélkül, mert olyan injekciót nem adnak el „civileknek”...
Tény hogy kellett hozzá némi akaraterő, de élveztem is, mert milyen csodálatos lehetőség is ez hogy bebizonyítsam magamnak az elszántságomat, „keménységemet”, hősiességemet, stb... Persze, bizonyos értelemben nekem ez valóban könnyű volt, mert évek óta gyakorlom a meditációt, koncentrációt, stb.
Ettől persze még egészen biztos hogy idővel meghalok majd. Vagy balesetben, vagy betegségben. NA ÉS?! Senki sem él örökké. A halál az élet természetes része. Már megszületni is életveszélyes, elvégre!
Nekem az ősemberek a példaképeim, emiatt teljesen jogosnak érzem azt is, hogy úgy legyen végem majd valamikor, mint az ősemberek többségének is régen: Egyedül, valami vadászat során, balesetben, vagy valami betegség miatt. És sokáig észre se veszik majd a hiányomat, senkinek sem hiányzok majd, így a tetememet a vadállatok, madarak, rovarok, férgek falják majd fel. De ezzel nekem semmi bajom sincs, ez jogos, hiszen én magam is annyi rengeteg állatot meg rovart, stb faltam fel életem során, illik hát hogy életem végén én is tápláljam őket, a testemmel! Ez a természetes halál, és lett légyen bármilyen fájdalmas is, mély meggyőződésem hogy még mindig sokkal elviselhetőbb sőt EMBERHEZ MÉLTÓBB IS, mint a kórházak intenzív osztályán szenvedni, mozgásképtelenül katéterek és elektródák hálójában, ágyhoz kötve, miközben pelenkázzák az embert...
Az megalázó, igen. A természetes halál, amiről fentebb írtam, az nem. Az normális. Az SZÉP IS, bizonyos értelemben, amint minden szép valamiképp, ami természetes.
| Thumbs Up |
| Received: 1,005 Given: 1,021 |
Ha nem termelsz növényt, mivel eteted az állatokat amiket később megeszel?
Ha nem eszel sem zöldséget, sem gyümölcsöt, arra pedig van elég orvosi válasz hogy mit okoz. Rengeteg féle vitamin és anyag van a zöldségben-gyümölcsben ami elengedhetetlen az egészséges élethez. Persze, az ősemberek télen kihagyták a növényevést, viszont azok 30-35 éves korukban meg is haltak.
Nem tudod. Nagyapám agyvérzést kapott, órákig feküdt a szobában. Egy barátomnak is baja lett, ő is összeesett, egyedül élt. 3 nap után holtan találták meg. Komoly előny az ha valaki nem egyedül él. Nem mindegy az sem hogy hogy hal meg az ember, mert ha elesel és egyedül vagy, senki sem segít, akkor lehet hogy 2 hétig fogsz úgy lenni és éhen halsz szenvedés közben.Nos igyekszem meggyógyítani magamat!
Hogy a cisztákat kivagdosod magadból az fantasztikus, de nem mindenki vágyik olyasmire. Elvárnád hogy a szülők ne vigyék orvoshoz a gyerekeiket? 2025-ban, nem őskor, de még csak nem is Spárta, hogy a gyenge gyerekeket ledobálják egy szakadékba.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Fogalmam sincs, miért vádolsz olyasmivel hogy nem engedném a gyerekeket orvoshoz vinni! Ez RÁGALOM! Kérlek idézd be pontosan azt a részt a hozzászólásaimból, ahol szerinted ilyesmit állítottam volna!
Hogy mivel etetem az állatokat amiket megeszem, ha nem termelek növényeket? Itt 2 lehetőség van.
1. Nomád pásztorkodás. Biztos tudod ez mi: hajtom a nyájat/csordát, azok legelnek, oszt' jóóóvan...
2. Nem is tartok állatokat. Ellenben vadászom... Mint az „igazi” ősemberek! ÉN EZT PREFERÁLOM.
És azt se hidd, ehhez hogy vadászat, valami hatalmas gyakorlat meg szakértelem kell. Hogyne, van neki olyan változata is... De sokkal könnyebben is kivitelezhető az egész, tudniillik CSAPDÁZÁSSAL. Van bő két tucat erős drótcsapdám, 2 fajta, a vékonyabbik az jó olyasmi ellen hogy nyúl, mókus, nyest, patkány, kutya, macska, mormota, stb, a vastagabbal meg akár őz nagyságú állatokat is el tudok kapni. A csapdázás nem igényel nagy fizikai képességeket, csak türelmet, és némi hozzáértést, azaz hogy ismerjünk pár csapdatípust. És elárulom neked, a közhiedelemmel ellentétben épp a csapdázás a KÍMÉLETESEBB módja a vadászatnak, ellentétben a nyilazással vagy lőfegyveres vadászattal, mert a megsebesített vad órákon és napokon át kínlódik ha elmenekül, végül iszonyú fájdalmak közt múl ki, vagy a vérmérgezés végez vele lassanként. A csapdázásnál azonban NEM az oxigénhiánytól hal meg az állat, azaz NEM fuldoklik! Ez TÉVHIT! Ott az van hogy a drót elszorítja a nyaki verőereket, és így bár bőven volna még oxigén a tüdőben, mégis MÁSODPERCEK alatt, legrosszabb esetben is fél perc alatt meghal! Vagy minimum elveszti a tudatát, s onnantól már semmi se fáj neki. Tehát igen, lehet hogy a csapdadrót elszorítja a légcsövét is, de teljesen mindegy mert akkor se a fuldoklásba fog belehalni, hanem sokkal előbb vége lesz mintsem a légszomj gyötörné.
Tehát nem, nem kell növényeket termesztenem az állatokat táplálandó.
Az meg totális tévképzet hogy az ősemberek 30 vagy 35 évig éltek volna. Ebből annyi igaz, hogy az ÁTLAGÉLETKORUK, az valóban lehetett ennyi, oké. De csak amiatt, mert akkoriban rengeteg gyerek született, ellenben iszonyú magas volt a csecsemőhalandóság, azaz azon egyedek száma akik az első születésnapjukat se élték meg, de pláne nem az öt-hat éves életkort. Ez nyilvánvalóan levitte az átlagéletkort.
Ha azonban egy ősember sikeresen elérte hogy valamiképp felnövekedjék úgy nagyjából 15 éves korig, ami akkoriban cirka a felnőttkort jelentette, annak kezdetét, akkor onnantól kezdve már igen nagy eséllyel megélte ő is a hatvan-hetven évet. Extrém esetben akár a nyolcvanat is.
Igen, elélt addig, mert bár azt én magam se vitatom hogy a mienkénél messze-messze sokkal nagyobb esélye volt neki az olyasféle halálra hogy teszemazt megeszi egy medve, megmarja egy kígyó, leesik egy szakadékba, elcsúszik télen és lábát töri majd halálrafagy, megeszi az agyvelejét egy ellenséges törzs harcosa, vagy valami cifra fertőzőbetegség végez vele amit mi manapság már röhögve meggyógyítunk, EZ IGAZ, ellenben ez ellensúlyozva van azzal, hogy nem fenyegették őt az olyan „civilizációs” betegségek amik minket tömegével sújtanak, s a ROSSZ TÁPLÁLKOZÁSBÓL EREDNEK. Márpedig ilyesmiből temérdek van, íme egy kis lista a teljesség minden igénye nélkül:
—aranyér, depresszió, reflux, érelmeszesedés, terméketlenség, álmatlanság, ingerlékenység, dühkitörések, memóriaproblémák, elbutulás, Alzheimer-kór, ízületi bántalmak, köszvény, ciszták a nők mellében, krónikus hátfájdalom, krónikusfáradtság-szindróma, diszlexia, magas vérnyomás, erekciós problémák, impotencia úgy általában, rák, nem-alkoholos eredetű májelzsírosodás, sztrók, 2-es típusú cukorbetegség, vesekő, epekő, szabálytalan menstruációs periódus, policisztás ovárium szindróma, kézremegés, elhízás, rák, fogszúvasodás, aknék, pattanások, viszkető bőr, száraz bőr, töredező haj, töredező körmök, „táskák” a szemünk alatt...
Az is totális tévedés hogy a növényekben levő anyagokra szükségünk lenne. Ordas nagy tévhit! SEMMI SZÜKSÉGÜNK RÁJUK. A húsban, pláne ha az NYERS, és különösképp ha a hús mellé belsőségeket is eszünk, MINDEN benne van amire szükségünk lehet! Valójában még a közhiedelemmel ellentétben van igenis még C vitamin is a húsban, azért se kell tehát gizgazokat legelnünk! Igaz, a C vitamin tényleg csak a NYERS húsban van benne. És sokkal kevesebb mint a növényekben, de ez nem baj, amennyiben nem eszünk cukrot, a C vitamin messze többsége ugyanis csak a cukorlebontáshoz kell. Ha tehát nem eszünk szénhidrátot, pláne cukrot, akkor a húsban levő kevés C vitamin is elegendő nekünk. Régen a skorbutot egyszerűen nyers hús evésével gyógyították, bizony ám...
Tényleg jó volna ha elolvasnád a könyveimet, ha nem is mind a hatvanvalahányat, de legalább azt a talán három-négyet, amikben ezekről írtam, mert teljesen tévesek az ismereteid e dolgokról. Ez persze nem a te hibád, egyszerűen áldozatul estél a hazug vegán propagandának.
| Thumbs Up |
9 milliárd ember nem tud nyájat hajtani és vadászni. A csapdázás még csak nem is legális mindenhol, kutya-macska evés sem. Morálisan is erősen megkérdőjelezhető hogy más elkóborolt háziállataira vadássz és azokat megedd.
Ha mások kutyáját, macskáját eszed akkor valóban nem. De az hogy neked ez így működik, az nem jelenti azt hogy 9 milliárd ember is ezt tudná csinálni, vagy egyáltalán akarná.Tehát nem, nem kell növényeket termesztenem az állatokat táplálandó.
A birka is csak addig legel amíg a fű nő és nincs fél méteres hó és jég alatt. Mert télen elére megtermelt és elraktározott élelmet eszik. A disznó meg moslékot eszik, télen főleg, mert here csak nyáron van. Nagyszüleim falusiak voltak és mindig voltak malacaik. Etetni kell őket, csirkét is, és nem elég az hogy kihajtani aztán ha talál valamit eszik, ha nem akkor nem.
Maximális életkorra kerestem. 100 évvel ezelőtt 48 év körül volt a várható élettartam, kórházakkal, műtétekkel, gyógyszerekkel, meleg otthonnal, meg mindenfélével együtt. Tehát a 30-35 év őskor tekintetével reálisnak tűnik.Ebből annyi igaz, hogy az ÁTLAGÉLETKORUK, az valóban lehetett ennyi
Meg a 361 éves kort. Ne már... Régen sokkal kevesebb ideig éltek az emberek mint manapság. A táplálkozás pont hogy egysíkú lehetett, télen nem ettek bogyókat se, semmit, csak húst. Már ha el tudtak kapni valamit. Éhezés, éhhalál.akkor onnantól kezdve már igen nagy eséllyel megélte ő is a hatvan-hetven évet. Extrém esetben akár a nyolcvanat is.
Ez volt mind régen is. Facebookra szokták kiírni a nyugdíjasok hogy "bezzeg ezek nem voltak régen". Dehogynem. Csak nem mentek el vele kórházba, vagy esetleg a kórház sem tudta megállapítani a dolgokat. Van ami ezek közül simán csak az élettel jár, a korral jár, stb. Persze gondolom, ha egy ősember 30 éves korára meghalt, akkor előtte valószínűleg nem voltak erekciós problémái, tekintve hogy fiatal volt addig és nem érte meg azt a kort hogy beköszöntsön nála az a gond.'—aranyér, depresszió, reflux, érelmeszesedés, terméketlenség, álmatlanság, ingerlékenység, dühkitörések, memóriaproblémák, elbutulás, Alzheimer-kór, ízületi bántalmak, köszvény, ciszták a nők mellében, krónikus hátfájdalom, krónikusfáradtság-szindróma, diszlexia, magas vérnyomás, erekciós problémák, impotencia úgy általában, rák, nem-alkoholos eredetű májelzsírosodás, sztrók, 2-es típusú cukorbetegség, vesekő, epekő, szabálytalan menstruációs periódus, policisztás ovárium szindróma, kézremegés, elhízás, rák, fogszúvasodás, aknék, pattanások, viszkető bőr, száraz bőr, töredező haj, töredező körmök, „táskák” a szemünk alatt...'
Nem hit, alapvető tudomány. Az embernek azért van mindenevű fogazata, mert szüksége van a húsra, de a növényekre is.Ordas nagy tévhit! SEMMI SZÜKSÉGÜNK RÁJUK.
Az vegán aki naponta húst eszik? Akkor te is vegán vagy? Vagy az a vegán aki tudja hogy az embernek mindenevő a fogazata? Vagy most itt nem értem miről van szó... Te most viccelsz?Ez persze nem a te hibád, egyszerűen áldozatul estél a hazug vegán propagandának.![]()
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
Ha te húst is eszel, akkor nem vagy vegán, ez oké. Ettől azonban még amit írtál, az vegán propaganda, nem úgy hogy te lennél a vegán aki ezt propagálja, hanem úgy, hogy a vegánok nagy hévvel terjesztik ezeket a HAZUGSÁGOKAT, s ezt rengetegen elhiszik olyanok is, akik amúgy nem vegánok. És emiatt bár ők továbbra is esznek majd NÉMI húst, az igaz, de nem térnek át arra hogy CSAK húst egyenek, tehát esznek a hús mellé gizgazokat IS (épp úgy mint te), s ez megakadályozza őket abban hogy végre meggyógyuljanak, sőt, hogy lehetőleg meg se betegedjenek.
Amit arról írsz hogy az említett betegségek voltak régen is, az bocs, de nevetséges. Mert bár abban tökéletesen igazad van hogy ezek valóban léteztek régebben is, de az a „régebben” szó az ebben a kontextusban mittudomén a nagyszüleinket vagy dédszüleinket jelenti. Igen, voltak ilyen betegségeik nekik is, DE NEM ANNYI, mármint nem olyan gyakorisággal mint nekünk, s nem is olyan fiatal korban betegedtek meg e nyavalyákban, mint mi!
De nem emiatt írtam hogy nevetséges. Hanem amiatt, mert szeretném kihangsúlyozni, én eleve nem is a nagyszülők vagy dédszülők generációira gondoltam! Hanem minimum 10, de inkább 12 ezer évvel ezelőtt! Azaz arra az időre amikor még nem tért át az ember a földművelésre! Na AZOKBAN AZ IDŐKBEN ezek a nyavalyák nem fordultak elő, vagy még legislegrosszabb esetben is csak elenyészően elvétve!
Paleoantropológusok összehasonlították az akkori idők földműves népességeinek csontvázait az akkori idők vadásznépeinek csontvázaival. Az eredmény az, hogy a vadászó életmódot folytatók csontvázain messze sokkal többször találtak törésnyomokat, meg más olyan sérüléseket, amiknek oka minden bizonnyal épp maga a vadászat lehetett, esetleg valami törzsek közti csetepaté. Oké. Igen ám, de a földművelők körében ott is megjelent már a fogszúvasodás, izületi gyulladás, csontritkulás, és rengeteg más olyan betegség amit én fentebb felsoroltam, miközben EZEK a betegségek nem voltak jellemzők azon közösségekre akik megmaradtak vadásznak, azaz SZABADNAK, és nem kértek a földművelésből, azaz nem lettek a föld rabszolgái!
Hanem figyelj csak, mondok neked valamit. Kérlek vedd meg a Paul Saladino által írt azon könyvet melynek címe:
The Carnivore Code. Olvasd el. Én megtettem. Biztos te is tudsz angolul annyira hogy megértsd. Ez a könyv NEM a NYERS carnivore étrendről szól, csak az úgymond „normálisról”, azaz amikor főve vagy sülve eszed a húst. Ez biztos elfogadhatóbb neked, s ez nem is szégyen, én is úgy kezdtem eleinte, később tértem át a nyersre. És nem hiszem hogy egy könyv megvétele óriási anyagi romlásba döntene téged. Úgy tudom a könyv fenn van az Amazonon. Olvasd csak el! Teli van tudományos adatokkal is, amik alátámasztják azt amit mondok.
Ismétlem, nem a NYERS carnivore diétáról szól a könyv, az már csak az olyan „hardcore” embereknek való mint én, de az nincs benne. Remélem a sült vagy főtt hús evését már elfogadhatóbbnak tartod, s bár a szememben az a diéta véletlenül se tökéletes, de még mindig fényévekkel jobb lenne az egészségednek mint amit most eszel.
Szóval hajrá!
| Thumbs Up |
Ne meszek "gizgazokat". A banán, alma, paradicsom, krumpli, paprika az miért lenne "giz gaz"? Eleve magyar emberként egyértelmű hogy bele vagyok zúgva a paprikaporba. Ettől nem leszek vegán hogy paprikaport szórok a csirkére.
Nem tudni mennyi, mivel el se jutottak orvoshoz. Egyszerűen csak korábban meghaltak 100-150 évvel ezelőtt az emberek. Nem az unalomba haltak bele, hanem szívproblémákba, rákba, magas vérnyomásba, agyvérzésbe, stb.voltak ilyen betegségeik nekik is, DE NEM ANNYI
10-12 ezer évvel ezelőtt sem volt több orvos és gyógyszer mint manapság.
Miért ne fordultak volna? És miben különbözik az hogy megtermelsz egy almát attól hogy a természetben találsz egy almafát és azt teszed meg?Na AZOKBAN AZ IDŐKBEN ezek a nyavalyák nem fordultak elő
Tehát a vadász csapat a kezét lábát törve elfertőződött és meghalt. A földműveseknek meg volt lyukas foguk, de tovább éltek.
Kihagyom. Én szeretem a paradicsomot és a banánt, és biztosan nem fogok lemondani róla. Főleg hogy a banán pl. olcsóbb is mint a hús. Az meg főleg kizárt lenne hogy lemondjak a tejbegrízről.
Mint a viccben:
A bácsika elmegy az orvoshoz. Adjon neki valami gyógyszert mert sokáig szeretne élni. Orvos kérdi:
- Miért? Nőzik?
- Nem...
- Iszik?
- Nem.
- Dohányzik?
- Nem.
Orvos: - Akkor meg minek akar olyan sokáig élni?
A lényeg hogy az ember azért akar sokáig élni, mert szeret élni, jól él, azt teszi amit szeret, azzal akit szeret, stb. Aki nyomorog és csak elvan a világban, várja hogy jöjjön valami nagy baj ami igazolja a félelmeit, az eleve miért akarna túlélni bármit? Vesztenivalója sincs.
A felkészülés pont arról szól hogy az ember bajban is meg tudja őrizni az alapvető életminőségét és szükségleteit. (Valódi szükségetet.)
Az a finom édes banán amit ismersz, pár száz évvel ezelőtt se létezett még. Az őskori alma kábé a mai vadalmához hasonlított, nagyon savanyú, nem lehet belőle sokat megenni, azaz szénhidrát alig van benne, nem úgy mint a mai almákban. A paprika és paradicsom Amerikából származik, azaz kb az 1500-as évekig nem ismerték Európában, de az indiánok se amíg át nem keltek a Bering-szoroson az őseik azaz az ősemberek nem ismerték, tehát azokhoz se vagyunk hozzászokva. Lényegében a hagyma kivételével meg talán a spenót kivételével MINDEN gyümölcs és zöldség amit ismersz, szimplán nem létezett a jelenlegi formájában még 500 évvel ezelőtt sem. Nézz meg képeket arról, milyen volt a görögdinnye mondjuk 300 évvel ezelőtt...
Rengeteg példát tudnék még felsorolni, de minek... Ahogy az előző topikban is írtam, nem látom értelmét a további diskurzusnak erről, mert minek, meggyőzni nem tudlak azt már látom, megharagítani pedig nem akarlak, mert minek is, attól se nekem, se neked nem lesz jobb.
Szóval köszi az eddigi beszélgetést, és higgy amit akarsz! Sajnos e hit (abban hogy mi az egészséges) nem fog segíteni rajtad, sőt, na de ez már a te döntésed amihez jogod van.
| Thumbs Up |
Nem számít mi létezett pár száz évvel ezelőtt. Szerencsére úgy nemesítették hogy a keserű göcsörtös gusztustalanságból kikereszteztek egy édes, finom, egészséges gyümölcsöt.
Tudom honnan származik a paprika és a paradicsom. Örüljünk együtt hogy a világ megkaphatta ezeket a kincseket.
19 évesen úgy lebetegedtem fertőzött hústól hogy kórházban kellett kikezeljenek. De nem segítettek elég gyorsan, úgyhogy kb. 15 évig tartott mire teljesen rendbejöttem.
Amúgy rákerestem, az AI szépen kilistázta:
Betegségek, amiket NYERS hús evésével lehet elkapni
Nyers marhahúsból
E. coli (pl. EHEC) → súlyos hasmenés, veseelégtelenség
Campylobacter
Salmonella
Listeria
Toxoplasma gondii
Taenia saginata (galandféreg – szarvasmarha)
Nyers sertéshúsból
Ez a legveszélyesebb.
Trichinella spiralis (orsóféreg/“fonalféreg” → életveszélyes lehet)
Taenia solium (sertés galandféreg → agyi fertőzést is okozhat – ciszticerkózis)
Yersinia enterocolitica
Salmonella
E. coli
HEPATITIS E (nyers sertésmájban gyakori!)
Nyers baromfiból
Campylobacter (nagyon gyakori)
Salmonella
E. coli
Staphylococcus aureus
Clostridium perfringens
Nyers halból
(Pl. sushi, sashimi, de ott külön kezelt, mélyfagyasztott halat használnak.)
Anisakis (féreg, ami a gyomorfalon átfúrhat)
Diphyllobotrium latum (halgalandféreg)
Vibrio vulnificus (kagylók, osztriga – akár halálos is lehet)
Mi történik, ha valaki CSAK húst eszik (hosszú távon)?
Ez nem fertőzéses téma, hanem hiánybetegségek + anyagcsere-zavarok.
Hosszú távú következmények:
1. Súlyos C-vitamin hiány → skorbut
Csak hús → nincs C-vitamin →
fogínyvérzés
izomsorvadás
gyógyulási zavarok
vérzékenység
súlyos esetben halál
(Az eszkimók azért élték túl, mert nyers fókahájat ettek – abban van C-vitamin.)
2. Rosthiány → székrekedés, bélbetegségek, divertikulózis
A húsban nincs rost, amitől:
romlik a bélmozgás
nő a görcsök és gyulladások kockázata
gyengül a mikrobiom → immunrendszer romlik
3. Vitaminhiányok
Vitamin B9 (folát) → vérszegénység
Vitamin K1 → véralvadási zavarok
A-vitamin túladagolás (máj evése esetén)
E-vitamin hiány → idegrendszeri problémák
Antioxidánsok hiánya → gyulladásos betegségek nőnek
4. Veseterhelés → vesekövek, vesekárosodás
A sok fehérje →
több húgysav → vesekő
több nitrogén → nagyobb terhelés a vesékre
5. Szív- és érrendszeri kockázatok
Attól függ, milyen hús:
vörös hús és feldolgozott hús →
LDL koleszterin nő
plakkosodás
szívinfarktus/ stroke rizikó nő
6. Bélflóra szétesése
A csak hús →
csökkenti a jótékony baktériumokat
növeli a gyulladásos markereket
fokozza a vastagbélrák kockázatát
Összefoglaló röviden
Nyers hús → fertőzések, férgek, ételmérgezés.
Csak húsevés → hiánybetegségek, bélproblémák, szívbetegség, veseterhelés.
Mit csodálkozol azon hogy az AI ezt listázza neked, amikor az AI is kizárólag azon (téves...) adatokból lett betanítva amit a vegán propagandisták és az ultrafeldoigozott élelmiSZARokat előállító gigacégek állítanak elő!
Jellemző az is, hogy a listádba belevetted hogy a C vitamin nincs benne a húsban, holott korábban VILÁGOSAN megírtam neked, hogy C vitamin IGENIS van a húsban, bár igaz hogy csak a NYERS húsban!
Nem figyelsz arra amit írok. Így minek diskuráljunk?
| Thumbs Up |
A húsban (izomban) pont nincs C vitamin. Az van a májban, vesében. Húsban nincs. Nyersben sincs igazán.
Honnan van az infó? Húsevő carnivore diétás weboldalról:
https://carnivoresnax.com/blogs/arti...carnivore-diet