Ugye-ugye kedves barátom, hogy nem is néztél utána a carnivore diétának, nemhogy a nyersnek, de a nem nyersnek sem!
Mert ha utánanéztél volna, akkor tudnád magad is a válaszokat a kérdéseidre. De leírom neked mert én olyan rendes gyerek vagyok. Íme:
—Sosem kétlettem hogy eszel húst IS. A carnivore diétának azonban nem az a lényege hogy egyél húst IS, hanem az, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZT EGYÉL!
Az hogy nyersen-e vagy hőkezelve, ehhez képes már részletkérdés. Erre hogy a nyers mennyire veszélyes vagy sem, viszatérhetünk amikor már legalább fél éve carnivore vagy, még ha nem is nyersen. Addig felesleges.
—Ha eszel is húst minden nap, vélelmezem hogy belsőségeket már nem, vagy csak ritkán, pedig az is nagyon fontos, FŐLEG AKKOR, ha a hús amit eszel, nem is nyers! Ekkor ugyanis fokozottan szükséges neked a belsőségekben levő vitamintartalom is.
—Elhiszem hogy kaptál már fertőzést élelmiszertől. De ne mondd, hogy hústól... Hiszen magad is elismerted, hogy KOLBÁSZTÓL kaptad! Na a kolbász, az a szememben nem minősül húsnak. Az nem hús a mi szemünkben, hanem FELDOLGOZOTT TERMÉK, afféle „ételszerű csinálmány”, „ultraprocessed food-like concoction” ha így jobban érted!
Ettől még vállalom a nézetet hogy kolbászt enni sokkal egészségesebb mint növényi eredetű élelmiSZARokat. Oké. Na de akkor is feldolgozott termék, persze hogy nagyobb a fertőzésveszély...
Meg is mondom, miért. Ugyebár a kolbász úgy készül, hogy megdarálják a húst. Na de ki tudja, mikor volt kitisztítva az a húsdaráló előzőleg, és mennyire alaposan... Persze hogy elszaporodhattak ott a belső felszínén a mikrobák! Pláne ha netán főtt húst daráltak vele. Aztán amikor megdarálják vele a húst ami a kolbászhoz kell, az ugye apróra lesz így vagdalva a daráló által, emiatt megnő a felülete, kiváló táptalajt biztosítva a mikrobák szaporodásához! Gondolom a megdarált húst mind valami teknőben vagy nagy fazékban gyűjtöttétek, az is ki tudja mennyire volt tiszta. Aztán azt jól összekevertétek mindenféle szarsággal, polkorrekt nevén „fűszerekkel”, na az már NÖVÉNY, ami teljesen ellentétes a carnivore diéta szabályaival. Emellett e fűszerekről is mehetett be mikroba a darált húsba. E KUTYULMÁNYT aztán gondolom betöltöttétek valami hurkatöltő gépbe vagy ilyesmibe, az is ki tudja mennyire volt tiszta. Belenyomtátok a műbélbe, na megint kérdéses a műbél mennyire volt tiszta. Ha csupasz kézzel gyúrtátok össze a darált húst a fűszerekkel és a sóval, akkor ki tudja mennyire volt tiszta a pasi keze, elvégre nincs garancia rá hogy tjz perccel azelőtt nem recskázott-e titokban, vagy nem fújt-e orrot, aztán nem mosott kezet. Nőknél is lehetnek efféle dolgok ha nő gyúrta a darált húst, de most nem részletezem, gondolom el tudod képzelni. De még ha kesztyűben csinálta, akkor sincs garancia a kesztyű tisztaságára.
Szóval RENGETEG szennyezőforrás van az egész folyamatban, akkor viszont miért ÉPPEN PONTOSAN a húst szídod, miért arra gyanakszol?!
Te NEM HÚST ETTÉL, nem attól betegedtél meg. Te egy gyanús körülmények közt készített feldolgozott ipari terméket ettél meg, attól betegedtél meg!

Ezzel szemben én ha megveszek egy állatot, szétdarabolom, beteszem a fagyasztóba. Nem keverek hozzá semmit. Amikor kell, kiveszek egy darabot, mittudomén bordát vagy lapockát, akármit, hagyom kiolvadni, aztán eszem amíg tart, tisztán, feldolgozásmentesen. Maximum megsózom, de legalább egy éve már arról is leszoktam hogy sózzam.

Még a legislegrosszabb esetben is, ha valamiért olyan elmebajom támad hogy megfőzzem a húst, akkor se keverek hozzá gizgazokat (bocsánat, zöldségeket...), nem rondítom el fűszerkeverékekkel, nem teszek bele drogokat (ízfokozókat mint a nátrium-glutamát, angol rövidítéssel MSG, talán így ismered), szóval bár ekkor a hús hőkezelve lesz és veszít az értékéből, de akkor is TISZTA marad, mert az CSAK HÚS ÉS VÍZ, más nincs benne a levesben!

És ez nálam már a legrosszabb eset ami bekövetkezhet. És főzés után nem áll hetekig, hónapokig, mint az gondolom a te kolbászod esetében volt, mielőtt megetted.

Szóval mit csodálkozol, ami veled történt nem a hús hibája hanem az ipari feldolgozás hibája, még ha ez az „ipari”, ez kisipari módszer is volt, fusiban, otthon! De ha nem házikolbászt ettél hanem boltit, akkor is tökugyanez a helyzet, ugyanez a folyamat csak ipari mértékben.

Hogy miért gondolom hogy beteg vagy? Jaj szegény barátom, erre nagyon egyszerű a válasz: MERT NEM LEHETSZ MÁS! Mert a te életkorodban (de már jóval előbb is...) egyszerűen MINDENKI beteg, aki nem a carnivore diétát követi! Esetleg talán még a keto diéta okéságos lehet, bár az se annyira jó mint a carnivore.

Ez van tehát. Nem kell kémkednem utánad. Egyszerűen TUDOM, hogy beteg vagy! Mert nem lehetsz más. Ez a dolgok rendje! Még akkor is beteg vagy ha esetlegesen és netántánlagosan meggyőződésed hogy nem vagy az. Mert miután áttérsz a carnivore diétára és meggyógyulsz, akkor ÉRZED MAJD, milyen REMEKÜL VAGY, és ekkor visszamenőlegesen azonnal rájössz majd, hogy hú, hát te tényleg beteg voltál korábban, csak azt HITTED hogy nem!

Én is így voltam vele, egy rakás bajomról azt hittem hogy á, ez természetes ebben a korban, ez nem betegség... holott frászt! Az betegség volt, s mind el is múlt a carnivore diétától.

Tehát ismétlem: Nem számít hogy eszel húst IS. A carnivore diéta nem arról szól hogy húst IS egyél, hanem hogy CSAK azt! (meg belsőségeket. Tehát állati eredetű táplálékot. FELDOLGOZATLANUL!)
És az állati eredetű táplálékok közül a tejtermékek is ki vannak tiltva. MIND.