Oldala 67 of 67 ElsõElsõ ... 1757656667
Eredmény 661 to 667 of 667

Topic: Időjárás (hosszú és rövidtávú)

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 86
    Given: 8

2 Not allowed!
    Akkor mit mondjak én itt északon Canadaban? Néhol derékig ér a hó, és egy -6, -10 fokos idő már kellemesnek mondható. ??

Member lewy77's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2016
    Thumbs Up
    Received: 83
    Given: 0

2 Not allowed!
    Úristen, extrém időjárási körülmények : télen hideg van és hó !!!???
    Gyerekkoromban az operatív törzsben csak hárman voltunk : Lapát, Seprű meg Én. És nem állt meg az élet.
    Esetleg valaki még észrevette, hogy pár hete nem permeteznek az égből. Csak normál kis kondenzcsíkok láthatók és éredkes módon beköszöntött a tél.
    Erről mindig eszembe jut egy érdekesség :a kovidizmus idején mesélte egy srác, hogy a milánói reptér mellett lakott. Sokszor volt teljes légzár, majd feloldották. Észrevette, hogy MINDEN lezárás után pár nappal elkezdett esni az eső, napokig, majd ahogy megindult a légiforgalom másnap már nem esett.

Member grindrise86's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 19
    Given: 5

0 Not allowed!
    És akkor emberek kétségbe vannak esve, hogy atyaég, mikor és hogyan takarítsanak havat. Hogyan kell így autót vezetni. Mivel lehet olvasztani a jeget. Satöbbi...
    Szánalmasak és nevetségesek az emberek. Kínomban csak nevettem rajtuk.

Szerintem ha itt olyan lenne pár napig mint Kanada északi részén akkor mehetne lélegeztetőgépre Magyarország... Igaz abból jó prepper módjára feltankoltunk pár éve úgy, hogy az utolsó ország lennénk ahol elfogyna.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 86
    Given: 8

5 Not allowed!
    Igazából én folyamatosan dolgoztam, de már 2 hónapja havat lapatolok, és kb egy hete enyhült az idő -10, -15 fok köré. Az egész december átlag -25-tel telt, de volt amikor -35 alá ment. Mondjuk én akkor is mentem. Azt beszéltük ocsemmel, hogy rég esett ennyi hó Magyarországon, és nagyon sokan még soha nem is vezettek hóban. Nincs tapasztalata, nincs gyakorlata. Én tegnap egy 100-as tempónál megcsusztam a 63 tonnás benzin szallitoval, rafutottam egy hoatfuvas alatt lévő jégre. Gáz elvetélt, kicsi korrigálas és mentem tovább

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 99
    Given: 63

3 Not allowed!
    Pár amatőrrel én is találkoztam. De itt a városunkban pl a bölcsihez (is) elég full szar út vezetett!!
    Sőt az utcánkban néhol 30cm hó volt, nem tolták el reggelre. Asszonyt, gyereket én vittem el végül, sőt az egyik szomszédnak Nivával vágtam csapát.
    Az eon-os autó is elakadt az utcánkban.....
    Se a város, sem az emberek nem voltak felkészülve, pedig TÉL van, bármekkora hó eshet..
    És igen elég VICC az egész küzdés ezzel a kis/normálisnak mondható hóval!!!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,064
    Given: 1,084

2 Not allowed!
    Nálunk úgy oldják meg ezt, hogy még sok átlagember kisteherautójához is van egy rozsdás hókotró. Nem feltétlenül a városban, de itt városon kívül, kb. 50-ből egynek. Szóval ha nem jönne a hókotró, akkor mennek ők két kört és letúrják az útról, nem nagy ügy.

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 171
    Given: 337

2 Not allowed!
    Eszméletlen, hogy mi ment itt Szegény Hofi mester jól mondta: "Felkészültünk a télre, de be kell valljuk, hóra nem számítottunk."
    Loco en el coco