Oldala 36 of 37 ElsõElsõ ... 2634353637 UtolsóUtolsó
Eredmény 351 to 360 of 369

Topic: Rendőrségi visszaélések, bűncselekmények, jogsértések

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A bevándorlási hivatal "rendőrei" agyonlőttek egy nőt. Azt mondják hogy "el akarta gázolni azt aki lőtt", csak hát van felvétel is, 100% látni hogy a nő nem akarta elütni, hanem elfelé kanyarodva elindult.

https://www.cnn.com/2026/01/07/us/vi...eapolis-digvid

https://www.npr.org/2026/01/07/nx-s1...tion-crackdown

Volt tüntetés utána meg ilyenek, a szövetségiek "megvizsgálják" az esetet. De nem tudom minek, úgysem kap büntetést. Az ilyet megúszta a múltkor a mezei rendőr is, úgyhogy egy szövetségi ügynököt főleg nem fognak érte megbüntetni...
    Nem akarta, konkrétan elgázolta. Méghozzá olyan rendőrt aki tavaly egy másik ramming attackban súlyosan megsérült. A rendőr testkamerás felvétele vágott érthető okból.
    https://twitter.com/i/status/2009679932289626385
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,095
    Given: 1,113

0 Not allowed!
    Én itt is azt látom amit írtam. Járó motor, felpörgött emberek, nem csiálja amit mondanak neki. A rendőr szándékosan odabattyog a kocsi elé (fantasztikus ötlet). A nő hátratolat, mozgásban a kocsi, mert jobbra akar fordulni, anélkül hogy a rendőrt elütné. (Mi másért hátrált volna hogy zavartalanul fordulhasson el?) A rendőr meg félrelép, de még külön arra is volt ideje hogy fegyvert vegyen elő és lőjön. Mintha attól az autó megtudna állni. (Hát, nem tud.) Ha el akarta volna ütni, akkor nem hátrál a kocsival hogy el tudjon fordulni, hanem simán a gázra lép és kivasalja az egyenruhást.

Hogy annyira buta a rendőr hogy egy tavalyi súlyos eset után sincs annyi esze hogy ne álljon mozgásban lévő kocsi elé, arra meg már végképp nehéz mit modnani.

Egy kutyának/macskának is van annyi esze hogy mozgásban lévő közeledő autó elé nem áll. A kivétel annyi ha egy őzet éjszaka meglep egy közeledő autó és lefagy.

Persze, ezt a rendőrt is simán felmentik, nem kerül bajba, főleg hogy a tavalyi kártyát is ki fogja játszani. Ráadásul szövetségi rendőr, úgyhogy egymás közt elintézik annyival hogy "jogosan lőtt" és kész.

Ha én állnék egy járó kocsi elé ami utána közeledne felém (akár hogy kikerüljön, akár hozzám érjen/elüssön), aztán előkapnám a fegyverem és fejbelőném a sofőt, akkor vajon a bíróság mit mondana rá?

Megvolt a nő, megvolt a rendszám, mindenről felvétel. Miért szórakoztak vele? Miért áll a kocsi elé? Miért nem mellé és nyitja ki az ajtót hogy kirántsa a bolond nőt?

Szóval ennek semmi értelme...

(Persze azt elismerem hogy most mindkét oldal balhézik, mert olvasom az amerikai posztokat, kommenteket, stb. A Demokraták szerint ki akarta kerülni és a rendőr nem jogosan lőtt, amivel most én egyetértek. A másik oldal röhög, mémeskedik, 100000x leírják hogy megérdemelte, FAFO, "a többit is agyon kellett volna lőni", stb.) Rákérdeztem hogy a Január 6.-án lelőtt nőnél is ezt írták-e, de arra csak hőbörgés a válaszuk...)

A kamerafelvételt megnéztem néhányszor, nem látszik hogy hol állt a rendőr, hozzáért-e a kocsi, egyáltalán a kocsi előtt állt-e amikor lőtt, stb. Az első felvételen pedig egyértelmű hogy a kocsi mellett volt amikor lőtt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Én itt is azt látom amit írtam. Járó motor, felpörgött emberek, nem csiálja amit mondanak neki. A rendőr szándékosan odabattyog a kocsi elé (fantasztikus ötlet). A nő hátratolat, mozgásban a kocsi, mert jobbra akar fordulni, anélkül hogy a rendőrt elütné. (Mi másért hátrált volna hogy zavartalanul fordulhasson el?) A rendőr meg félrelép, de még külön arra is volt ideje hogy fegyvert vegyen elő és lőjön. Mintha attól az autó megtudna állni. (Hát, nem tud.) Ha el akarta volna ütni, akkor nem hátrál a kocsival hogy el tudjon fordulni, hanem simán a gázra lép és kivasalja az egyenruhást.

Hogy annyira buta a rendőr hogy egy tavalyi súlyos eset után sincs annyi esze hogy ne álljon mozgásban lévő kocsi elé, arra meg már végképp nehéz mit modnani.

Egy kutyának/macskának is van annyi esze hogy mozgásban lévő közeledő autó elé nem áll. A kivétel annyi ha egy őzet éjszaka meglep egy közeledő autó és lefagy.

Persze, ezt a rendőrt is simán felmentik, nem kerül bajba, főleg hogy a tavalyi kártyát is ki fogja játszani. Ráadásul szövetségi rendőr, úgyhogy egymás közt elintézik annyival hogy "jogosan lőtt" és kész.

Ha én állnék egy járó kocsi elé ami utána közeledne felém (akár hogy kikerüljön, akár hozzám érjen/elüssön), aztán előkapnám a fegyverem és fejbelőném a sofőt, akkor vajon a bíróság mit mondana rá?

Megvolt a nő, megvolt a rendszám, mindenről felvétel. Miért szórakoztak vele? Miért áll a kocsi elé? Miért nem mellé és nyitja ki az ajtót hogy kirántsa a bolond nőt?

Szóval ennek semmi értelme...

(Persze azt elismerem hogy most mindkét oldal balhézik, mert olvasom az amerikai posztokat, kommenteket, stb. A Demokraták szerint ki akarta kerülni és a rendőr nem jogosan lőtt, amivel most én egyetértek. A másik oldal röhög, mémeskedik, 100000x leírják hogy megérdemelte, FAFO, "a többit is agyon kellett volna lőni", stb.) Rákérdeztem hogy a Január 6.-án lelőtt nőnél is ezt írták-e, de arra csak hőbörgés a válaszuk...)

A kamerafelvételt megnéztem néhányszor, nem látszik hogy hol állt a rendőr, hozzáért-e a kocsi, egyáltalán a kocsi előtt állt-e amikor lőtt, stb. Az első felvételen pedig egyértelmű hogy a kocsi mellett volt amikor lőtt.
    Utána kéne nézned. Sok dolgot nem tudsz az egészről. Konkrétan a nő tekerte rá a kormányt ugyanis ő az autó jobb oldalán állt. A tavalyi esetnél pedig 100 métert vonszolta az autó.
    De a dolog már ott megáll, hogy nem állsz keresztbe záróvonalon, és még itthon sem hajtasz el a villogó kék lámpás autóból kiszálló rendőrök elöl. Erre egyszerűen nincs jogalapod a közvetlen életveszély pl feléd száguldó kamion kivételével.
    Ráadásul az autó veszélyes üzemnek minősül, tehát a rendőrök veszélyeztetéséért akkor is büntetőjogi felelőssége van, ha jóhiszeműen járt volna el, mindezt úgy, hogy egyébként ügyvéd volt, tehát maximálisan tisztában kellett lennie egy traffic stopnál tanúsítandó viselkedéssel. Nem volt jóhiszemű a legcsekélyebb mértékben sem.
    Vitázhattunk akár meddig, teljesen egyértelmű a nő felelőssége, erre nehéz lesz a demeknek Floyd ügyet kreálnia.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 0

0 Not allowed!
    Én az ügynöknek adok igazat.
    A nő szándékosan provokált. A “felesége” meg áll a kocsi túloldalán és bíztatja, hogy: Drive baby, drive, drive!
    Valószínűleg én is lőttem volna.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Member grindrise86's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 37
    Given: 8

0 Not allowed!
    A halott jobbágy oldalára állok.
    Szerintem ezt direkt provokálták így ki az egyenruhások, hogy lelőhessék aztán van biztosíték ami felmenti őket.
    Folytatnám a véleményem ezekről az állami szervekről és robotjaikról de nem létezik "nyomdafesték" ami elbírná...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló grindrise86 Hozzászólás megtekintése
    A halott jobbágy oldalára állok.
    Szerintem ezt direkt provokálták így ki az egyenruhások, hogy lelőhessék aztán van biztosíték ami felmenti őket.
    Folytatnám a véleményem ezekről az állami szervekről és robotjaikról de nem létezik "nyomdafesték" ami elbírná...
    Te dolgod, mitől hánysz. Ez az esemény értékelése viszont nem szimpátia hanem tények kérdése. A jog világosan rendelkezik arról hogy autósként mit tehetsz meg, ez az aktivista ( helyesbítés jogilag erre a feladatra felkészített aktivista, nem jogász volt) meg szart rá.
    A szomszéd üres kukájának nem mehetsz csak úgy neki, nem hogy egy embernek, főleg nem rendvédelmi jogosítványokkal rendelkező embernek. Szíved joga utálni a rendőröket, sőt akár harcolhatsz is ellenük, csak akkor ne sértődj meg ha ők is így állnak hozzád vagy visszalőnek.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Te dolgod, mitől hánysz. Ez az esemény értékelése viszont nem szimpátia hanem tények kérdése. A jog világosan rendelkezik arról hogy autósként mit tehetsz meg, ez az aktivista ( helyesbítés jogilag erre a feladatra felkészített aktivista, nem jogász volt) meg szart rá.
    A szomszéd üres kukájának nem mehetsz csak úgy neki, nem hogy egy embernek, főleg nem rendvédelmi jogosítványokkal rendelkező embernek. Szíved joga utálni a rendőröket, sőt akár harcolhatsz is ellenük, csak akkor ne sértődj meg ha ők is így állnak hozzád vagy visszalőnek.
    Ez pedig a te véleményed, ami persze mindenkinek van csak senkit se érdekel a másiké.
    Én nem vitatkozom mert felesleges. Neked az a véleményed, nekem pedig ez.
    Tisztán látható, hogy senki sem engedne így csak acsarkodnánk.
    Nem teszek egy lépést sem efelé mert nem akarom kiprovokálni.

Köszönöm, hogy így látod és felajánlod a harc lehetőségét velük szemben. Ha eljutok arra a pontra velük akkor nem fogok tétovázni ahogyan ők sem tennék.
    Nem sértődöm meg, épp ellenkezőleg! Nekem nincs rájuk szükségem, nekik viszont kellek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Utána kéne nézned. Sok dolgot nem tudsz az egészről. Konkrétan a nő tekerte rá a kormányt ugyanis ő az autó jobb oldalán állt. A tavalyi esetnél pedig 100 métert vonszolta az autó.
    De a dolog már ott megáll, hogy nem állsz keresztbe záróvonalon, és még itthon sem hajtasz el a villogó kék lámpás autóból kiszálló rendőrök elöl. Erre egyszerűen nincs jogalapod a közvetlen életveszély pl feléd száguldó kamion kivételével.
    Ráadásul az autó veszélyes üzemnek minősül, tehát a rendőrök veszélyeztetéséért akkor is büntetőjogi felelőssége van, ha jóhiszeműen járt volna el, mindezt úgy, hogy egyébként ügyvéd volt, tehát maximálisan tisztában kellett lennie egy traffic stopnál tanúsítandó viselkedéssel. Nem volt jóhiszemű a legcsekélyebb mértékben sem.
    Vitázhattunk akár meddig, teljesen egyértelmű a nő felelőssége, erre nehéz lesz a demeknek Floyd ügyet kreálnia.
    Utánanéztem, több videót is megnéztem. Amit úgy adtak elő hogy "nagy bizonyíték", azon sem látszódik az elütés. Később azt állították hogy "belső vérzés, hú de súlyos", csak hát a kis zúzódást is annak hívják. Azt meg azzal is lehet okozni hogy valaki erősen megüti a saját derekát és annyi. Bizonyíték arra se lett.

Gondolom tavaly is annyira idétlen volt hogy megszegte az összes létező szabályt. Ha autó mellett áll ahogy oktatják, akkor nem tudják sem vonszolni, sem elütni.

Teljesen egyértelmű hogy ha egy átlag civil hozott volna fegyvert egy az úton keresztben álló emberre, aztán fejbelőtte volna a civil az autóst amikor az elhajtott volna, akkor bizony nagyon más lett volna a mérce. Egy civilt úgy csuktak volna le mint a huzat.

Amúgy utánanéztem, közlekedési szabálysértésért egy ICE ügynök nem igazoltathat, nem utasítgathat, nem húzhat fegyvert másokra, stb. Hívhat egy rendőrt aki intézkedhet. A szövetségieknek nincs közúti helyzetnél intézkedési jogkörük.

Az tény, hogy nagy hőst faragtak a nőből, a másik oldal meg a szövetségi ügynökből, pedig elég egyértelmű hogy itt csak egy idétlen találkozott egy másik idétlennel...

Mindegy, majd lesz még néhány ilyen eset, attól nem kell tartani hogy holnap kitör az országos béke és szeretet.

Itt egy másik ügy:

Fickó vezetett hazafelé, látott egy őzet, megnézte közelebbről. Kitett csali-őz volt hogy vadászokat füleljenek le vele. Ő nem lőtt rá, se semmi, csak megnézte aztán ment tovább a dolgára. Igen ám de már vártak rá, két hatósági személy. A törvény szerint a férfi nem követett el bűncselekményt, de azért az egyenruhás jól megvádolta. Aztán arrébb ment, kikapcsolta a kameráján a hangot és 2 és fél percen telefonált. Meg is érkezett a kolléga-haver... Összeintettek hogy hang kikapcsol... épp csak az egyik elbaltázta és rosszul nyomta a gombot. Úgyhogy az egyikük kamerája tovább vette a beszélgetést.

Arról dumáltak hogy hú, de nagy fogás, tök jó, mert az igazoltatott az egy helyi kojot vadász, és Youtuber, kis helyi híresség, most jól megszívatják. Meg arról is beszéltek hogy el kéne vontatni a teherautóját, mert most vette és szupre szemétkedés lenne a férfivel szemben ha elvontatnák az új járművét. (Egyértelműen baromira irigyek voltak rá és emiatt akartak bosszút állni rajta, személyes gyűlöletből.)

Meg is tették, teherautó lefoglalva, a fegyverei is, az összes vadászfelszerelése is. Miközben az áldozat próbálta megérteni hogy miért tartóztatják le, de nem tudták megindokolni neki. Mellébeszéltek, hogy éjszaka őzre világítani illegális, ő meg... hát nem világíott rá. De a termo-készülék az is világít. (Marhára nem világít. És a törvény sem ír semmit erről.)

Kattant a bilincs, de még mindig nem adtak neki valós magyarázatot arra hogy miért tartóztatják le.

Az egész éjszakát egy rakás bűnözővel teli cellában töltötte.

A hatóság el akarta kaszálni, épp csak a megyei ügyész is megnézte a felvételeket. Ő is azt mondta hogy ő talált lát törvénysértést. De azt is mondta hogy a hatóságok kötik az ebet a karóhoz és csak azért is le akarják ültetni a férfit.

A végén csak ejtve lett minden vád ellene.

Aztán az áldozat beperelte a hatóságokat illegális letartóztatásért, hamis indokú vád alá helyezésért, súlyos eljárási hibákért és hitelrontásért is. Mivel a hatóságok össze-vissza hazudoztak a Youtuber férfiről, ezzel súlyos károkat okozva neki.

A média megkereste a hatóságokat is, akik minden nemű nyilatkozatot megtagadtak és nem akartak mondani semmit. (Magyarul: sunnyogtak.)

És hogy milyen büntetést kapott a két rendőr? Semmilyet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt a következő.

Fickó ott volt egy tüntetésen, fegyvert viselt, agyonlőtték. A rendőrség mondott mindenfélét hogy ő fegyvert rántott, szörnyen nagy veszélyben voltak az ICE ügynökök, borzasztó hogy mennyire veszedelmes volt a férfi, hogy pisztollyal támadt az ügynökökre, stb.

Csak hát a videón más látszik.

A férfi NEM húzza elő a fegyverét, végig ott van az oldalán a fegyvertokban. A férfi csak a telefonjával veszi őket, a másik kezében nincs semmi. Pisztoly az oldalán a tokban, semmi rosszat vagy törvénytelent nem tett. Az ügynökök mégis rávetik magukat, kicsi a rakás, bántalmazzák, de ő még mindig nem veszi elő a fegyverét, hanem a két keze a földön van, nem tesz semmit.

Közben egy ügynök kiveszi a fegyvertokból a férfi pisztolyát és elviszi.

Ezt látja egy másik ügynök is aki a szolgálati fegyverével ott van és simán közelről hátba lövi a földön fekvő (immáron tejlesen fegyvertelen szerencsétlent). Aztán még egy csomószor hátba lövöldözik.

A férfi sosem volt büntetve, sosem volt gondja a rendőrséggel, 100%-ig legálisan viselte a lőfegyvrét, és amikor agyonlőtték akkor már nem is volt nála a pisztolya.

Mégis, a szövetségi hatóság most arról szövegel hogy ez milyen tökéletes eljárás volt. (aha...)

A konzervatívok tapsikolnak, a másik oldal és a függetlenek meg fel van háborodva az eseten.

(itt van 3 felvétel, minden látszik hogy mi történt, Charlie kielemzi őket)

Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha ezt Dánöld Magyarországon tette volna semmi gondja nem lenne... De nálatok azért más a helyzet szerintem. Sodródtok a polgárháború felé az az érzésem.