Oldala 4 of 4 ElsõElsõ ... 234
Eredmény 31 to 39 of 39

Topic: Fosztogatás

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 510
    Given: 954

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az is igaz amit írsz. Csak arra gondolok hogy ha az éhezésről van szó, az nem inkább durvábbá tenné a helyzetet? Mert akkor már nem cigiért kéne bemenni valahová hanem egy vekni kenyérért. És közép-Európát tekintve egy ABC kasszása nem fog megállítani 30-40 benyomuló embert.

USA-t tekintve meg én személy szerint a fosztogatásokat elsőre nagyvárosokban tudnám elképzelni. Valahogy a kisvárosban azok nem divatosak, meg ott a helyiek is könnyebben összeállnak. Washington DC-ben szabad a pálya a fosztogatóknak és erőszakot elkövetőknek, de egy átlagos állam átlagos kisvárosában már nem igazán. Főként hogy 2020 után úgy tűnik hogy a konzervatívok kezdenek összeállni, de még a Demokraták is rájöttek hogy ha nagy balhé lesz, akkor őket ugyanúgy kirámolják és megverik. Nem véletlen hogy tavaly a balliberálisok is elkezdtek fegyvereket vásárolni. A közvélemény kutatások szerint is nagyon alacsony a fegyverjogok eltörlésére irányuló akarat.

Hát, ne derüljön ki a dolog és inkább legyen békesség, még ha úgy is néz ki hogy baj lesz a későbbiekben.
    Ahol mindenkinek van lőfegyvere, mint Amerikában, ott mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy különösebb előnyt jelentene egy SHTF-ben. Ha mondjuk csak egy fővel több a lőfegyveres támadó, mint a lőfegyveres védekező, akkor már a támadóknak van nagyobb esélyük. Szerintem Magyarországon egy sportlövő nagyobb előnyben lenne a nem lőfegyveres cgányokkal szemben, mint Amerikában egy lőfegyveres ember a többi random lőfegyveres emberrel szemben. Ez most egy pillanatra el is gondolkodtatott, hogy vajon valóban jó-e az amerikai fegyverjog, hogy egyszerűen odaadják mindenkinek a kezébe, aztán kész. Nem biztos, hogy örülnék, ha itthon a munkaképes korúak között egyre inkább többségben lévő cgányok csak úgy bemehetnének a boltba, és vehetnének egy AK-t.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 149
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    ....
    USA-t tekintve meg én személy szerint a fosztogatásokat elsőre nagyvárosokban tudnám elképzelni. Valahogy a kisvárosban azok nem divatosak, meg ott a helyiek is könnyebben összeállnak. Washington DC-ben szabad a pálya a fosztogatóknak és erőszakot elkövetőknek, de egy átlagos állam átlagos kisvárosában már nem igazán. ....
    Az itthoni viszonyokat nézve, a falvakban lenne a kevesebb esélye a fosztogatásnak, aminek az oka-szerintem-:
    A nagyvárosokban az emberek a saját lépcsőházukban is kb. 4-6 családot-személyt ismernek.
    Faluhelyen ez jobb arány, nagyrészt ismerik egymást az emberek.

Akit kevéssé ismer az ember, azt könnyebben áldozatnak tekintheti.

Akik meg úgy szocializálódtak, azonkak meg tökmindegy, kitől mit vesznek el...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,119
    Given: 1,132

0 Not allowed!
    C vagy nem C, az mindegy. Kentucky-ban a fekete prepper házát a fehér szomszédai rabolták ki amíg nem volt otthon. Sose lehet tudni hogy ki rabol ki, ki pályázik a cuccaidra, stb. Meg az én házamhoz is hány fehér jött? Elég sok. Feketéből csak egy, egy nő akinek lerobbant a járműve a ház előtt. Igaz, az is furcsa volt, mert bekopoghatott volna, de nem kopogott, csak feljött a teraszra és nézett befelé az ablakon. De az még mindig kevésbé volt gyanús mint mikor a drogosnak kinézők jöttek ide, vagy amikor az ajtót nyitotta ki a dagadt fickó aki idejött a kocsijával. Pár kilométerrel odébb meg találtak egy háznál elásva egy 18 éves lányt, egy fehér fickó ölte meg és elásta az udvarában.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szerintem a fegyver a háznál mindképpen előny.
    Ha a házból a támadók közé lőnek, megvan az esély, hogy nem próbálják mindenáron (egyikük sem akar áldozat lenni) megostromolni a házat, hanem keresnek olyant ahonnan nem lőnek. Persze, tény hogy bizonyos létszám vagy szint felett hiába a fegyver, akkor is betörnek, de addig mire odáig fajul a dolog sok minden történhet.
    És ez nem csak akkor igaz, ha gépkarabély van a védekezőnél, hiszen a legkeményebb c is meggondolja akar e bemenni, ha a mellette lévő már levett homlokkal egy adag négyes sörétet....
    Például szívesen tartanék otthon 2-3 AK-V 9 et és ugyanannyi 9mm-es maroklőfegyvert, de kibékülnék 2db 12-es lapátcsövű Bajkállal is.
    És persze 1000-5000 lőszert is....
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Szerintem ez egy értékes információkat tartalmazó cikk, nagyon sok találgatásra és kérdésre választ ad egy városi SHTF helyzetben.https://varositulelo.blog.hu/2012/09...lszlav_haborut

Member grindrise86's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 43
    Given: 10

0 Not allowed!
    A témaindító kérdéseire válaszolva én gondolkodtam és gondolkozom benne de erősen függne a pontos körülményektől és a helyzet következte adottságokból. Célpontom azonban először nem a lakosság lenne hanem kisebb és nagyobb üzletek amik körülöttem helyezkednek el lokálisan már a legelején. Tehát minél jobban feltankolni amennyire tudok.

Aztán persze kivárni és inkább a védekezésre fordítanám az erőmet hiszen felkészülő lévén meglennének a szükséges eszközeim bizonyos ideig. Ha a veszély maradandó, én pedig még élek és képes vagyok rá akkor a csappanó készletek hatására biztosan próbálkoznék fosztogatással az általam vélt legjobb célpontoknál a környékemen.

Member lewy77's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2016
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 0

0 Not allowed!
    Helyes az okfejtésed én is ezen a véleményen vagyok, ugyan ezt tenném.
    De az is tetszik amit azelőtt 12 perccel írtál ...ennek védelmében (a bűnözők büntetése büntetése topkban ) : IDÉZET : Aki például lop, annak adnék második esélyt de ha másodjára is hasal akkor nagyon szigorú büntetést szabnék ki aminek úgy gondolom lenne visszatartó ereje, hogy ne törje rajta a fejét senki csak az elmeroggyantak de azokból meg jó ha minél kevesebb van.

Member grindrise86's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 43
    Given: 10

0 Not allowed!
    Újfent kiemelném, hogy nagyon helyzetfüggő lenne. Ha látom, hogy szerveződne valami rendféleség akkor természetesen nem fosztogatnék később de ha totális anarchia van és tényleg ereszd el a hajam akkor viszont megtenném.