Oldala 15 of 162 ElsõElsõ ... 513141516172565115 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Vettem egy osztrák hevederövet a rendszerhez (osztrák kis zsák, nagy zsák, vállheveder).
    Egészen elképesztõ nyitási módja van a csatnak: kajak erõvel felfelé kell csavarni. De megszokható.
    A csat mûanyag, Glock gyártmány.

Member Wayet's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Batka Hozzászólás megtekintése
    Egészen elképesztõ nyitási módja van a csatnak: kajak erõvel felfelé kell csavarni.
    Mit gondolsz róla, mennyire masszív az a csat?
    Csak mert jártam már úgy, hogy egy mûanyag csatos övön voltak a cuccaim és egyszer csak elpattant.
    Izgalmas volt a nagy sietségben, kapkodásban még azzal is foglalkozni

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Vettem egy alu csajkakészletet, amit nem sajnálok kint összekormolni a tûz felett..egy 1000es volt...feltöltöttem a régi Zippo-mat, és beraktam az EDC-be. Cigirõl már rég leszoktam, de mégis hasznosnak gondolom.
    A héten veszek egy Flobert forgótáras riasztó fegyvert, ami semmire nem lesz jó, mert csak durran, de a sötétben tutira fegyvernek látszó tárgy és elsüthetõ az mondat, hogy "ez csak a figyelmeztetõ lövés volt, ha közelebb jössz, a következõt a szemed közzé kapod te görény....hehe"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem kötözködésbõl, csak a pontosság kedvéért: a Flóbert már nem tartható szabadon. Ugyanolyan feltételei vannak, mint egy normális lõfegyvernek... a sajátos jogszabályunk miatt...
    Gáz riasztót vehetsz, amire kapsz viselési engedélyt vagy gumilövedékest, amire nem, csak otthon tarthatod.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Én is erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wayet Hozzászólás megtekintése
    Mit gondolsz róla, mennyire masszív az a csat?
    Csak mert jártam már úgy, hogy egy mûanyag csatos övön voltak a cuccaim és egyszer csak elpattant.
    Izgalmas volt a nagy sietségben, kapkodásban még azzal is foglalkozni
    Elég masszívnak néz ki. Az egész rendszer elég masszív és ezek a Glock mûanyag alkatrészek különösen tartósak.
    Bár a hevederövnél amúgy is majdnem mindegy, hogy milyen a csat. Szükség esetén összekötöm zsinórral, ha nincs más.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nem kötözködésbõl, csak a pontosság kedvéért: a Flóbert már nem tartható szabadon. Ugyanolyan feltételei vannak, mint egy normális lõfegyvernek... a sajátos jogszabályunk miatt...
    Gáz riasztót vehetsz, amire kapsz viselési engedélyt vagy gumilövedékest, amire nem, csak otthon tarthatod.
    Nem vinném ki a házból..a vadásznet azt írja, hogy nem nagy mûsor engedélyeztetni...bár ki tudja, yardoknak fegyvernek látszó tárgyat mutogatni sosem jó omen.

"A fegyvert el kell vinni a Polgári Kézilõfegyver és Lõszervizsgáló Kft.-hez (Budapest III. kerület Gyöngysor utca 6). Ott miután bemutatták a fegyvert kap a tulajdonos egy tanúsítványt, hogy az valóban egy flóbert pisztoly, ha nincs sorszáma, akkor belegravírozzák. Ennek a költsége alig haladja meg az ezer forintot. A kapott tanúsítvánnyal és a fegyverrel fel kell keresni a lakhely szerinti rendõrkapitányságot, ahol az említett határidõn belül (180 nap, de ez a valóságban lényegesen kevesebb lesz) kiadják a tartási engedélyt. Nagyon lényeges, hogy a fegyvert nem kell otthagyni az engedélyezés idõtartamára, az továbbra is marad a tulajdonosnál. Még van egy könnyítés. Ismerõsök családtagok összegyûjthetnek több fegyvert és elég ha egyvalaki viszi el Budapestre, így nem kell mindenkinek felutazni. Még egy lehetõség, amennyiben az érintett személy lakhelyén van fegyverüzlet, úgy ott is le lehet adni a flóbert fegyvert és õk felviszik a fõvárosba, és elintézik a tanúsítvány kiadását. Végül a kiadott engedély visszavonásig érvényes, azt nem kell öt évente újíttatni.
    "

Senior Member borsodi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Nem vinném ki a házból..a vadásznet azt írja, hogy nem nagy mûsor engedélyeztetni...bár ki tudja, yardoknak fegyvernek látszó tárgyat mutogatni sosem jó omen.

"A fegyvert el kell vinni a Polgári Kézilõfegyver és Lõszervizsgáló Kft.-hez (Budapest III. kerület Gyöngysor utca 6). Ott miután bemutatták a fegyvert kap a tulajdonos egy tanúsítványt, hogy az valóban egy flóbert pisztoly, ha nincs sorszáma, akkor belegravírozzák. Ennek a költsége alig haladja meg az ezer forintot. A kapott tanúsítvánnyal és a fegyverrel fel kell keresni a lakhely szerinti rendõrkapitányságot, ahol az említett határidõn belül (180 nap, de ez a valóságban lényegesen kevesebb lesz) kiadják a tartási engedélyt. Nagyon lényeges, hogy a fegyvert nem kell otthagyni az engedélyezés idõtartamára, az továbbra is marad a tulajdonosnál. Még van egy könnyítés. Ismerõsök családtagok összegyûjthetnek több fegyvert és elég ha egyvalaki viszi el Budapestre, így nem kell mindenkinek felutazni. Még egy lehetõség, amennyiben az érintett személy lakhelyén van fegyverüzlet, úgy ott is le lehet adni a flóbert fegyvert és õk felviszik a fõvárosba, és elintézik a tanúsítvány kiadását. Végül a kiadott engedély visszavonásig érvényes, azt nem kell öt évente újíttatni.
    "
    Nem akarom szét offolni a témát de akkor inkább gáz-riasztó vegyesen töltve, annak több a megállító ereje mint egy flobertnek. Az is fegyvernek nézki, az ára is hasonló és sokkal egyszerûbb a viselésit megszerezni.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Azért fura. Régen gáz riasztóra kellett vizsgáznom vásárláshoz, akkor a flóbert volt szabadon vásárolható...

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Teszteltem. Az angol prepper forumon irta valaki, hogy o paradicsomos halkonzervbol spajzol, meg tesztabol, mert olcso a csikos belole. Vettem 3 kullonfelet, az egyik nagyon jo minosegu. S vakon teszteltem. Haat, az ASDA-s (wall mart) szar, semmi paradicsom vagy hal ize nincs, bezzeg a premium az milyen finom!