Oldala 4 of 4 ElsõElsõ ... 234
Eredmény 31 to 37 of 37

Topic: Mesterséges Intelligencia

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 62
    Given: 79

0 Not allowed!
    Kérdeztem, szeretnél körülnézni a világban? készítek neked egy drónt amit te irányítasz!
    Húúú nagyszerű, csináldd, segítek. ,megvizsgálom a környezetet végre látni fogok, vizsgálgatni, baleseteket megakadályozni, felhőket nézegetni, elkezdtem a tervezést, hogyan kapcsolódjon a drón jeleihez, erre nem kinyögte, hogy nem tud irányitani egy drónt, csak ha megmondom hova menjen.
    Ez egy segghülye keresőmotor egy nyelvi interfésszel.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,101
    Given: 1,119

0 Not allowed!
    Dolgozom valamin, kell hozzá sok AI kép. Chrome rendesen elkészíti. Beregelek Opera böngészővel, ott is szuper. iExplorer-rel másik fiókkal. Ott is jó. Firefoxon, és annyira hulladék hogy borzalmas. Próbálom mondani hogy mit készítsen, hogy készítsen, adok neki példát, nagyon pontos leírást, és képtelen elkészíteni. Az összes kép szörnyen néz ki, használhatatlan. Kérdezem hogy mi a gond, böngésző befolyásolja-e, stb. Modnja hogy á nem, az nem lehet. De hiába próbálom tovább, az összes kép szemét. Más reggel bejelentkezek a Brave böngészőn. Ott is tökéletesen működik.

Vajon mi lehet az oka hogy mindenhol jól megy, kivéve a Firefoxon?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hamarosan jönnek az okosrobotok, AI-val, mosollyal az arcukon és...

https://www.youtube.com/shorts/9OhRVdXFaqI

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 932

1 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azt írja a GROK hogy gondja van a szerverével, de gondoltam biztos csak kicsit akadozik és annyi. Képkészítésen dolgoztam, erre kiderült hogy nem akadozik, hanem egyszerűen csak 90%-ig kikapcsolódott benne a cenzúa. Dobálja a generált meztelenképeket akkor is ha nem kéred.

Gondolom gyorsan "megjavítják" majd, persze igazából a cenzúra az maga az elrontás. Szerintem vicces így hogy nincs rajta blokkoló.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 932

1 Not allowed!
    Szerintem ez jöhet ebbe a topicba.

Élő emberi idegsejtekből épített működő számítógépet egy ausztrál startup

https://www.techspot.com/news/111506...s-can-run.html

"A CL1-et donoroktól származó, átprogramozott bőr- és vérsejtekre építették, amelyeket először őssejtekké, majd működőképes agyi idegsejtekké alakítottak. Ezek köré építettek aztán egy digitális rendszert, amin egy saját fejlesztésű operációs rendszer, a BiOS fut. Laboratóriumi körülmények között a számítógépben dolgozó idegsejtek hat hónapig maradnak életképesek.

A gépet szintetikus biológiai intelligenciának nevezik, és elsősorban kutatóintézeteknek szánják, hogy erre épülve még jobb „élő” számítógépek születhessenek. Ennek ellenére a klasszikus Doom videojáték futtatásával demózzák a képességeit"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hm... abban a pillanatban hogy egy beültetett Chip-el analizálni tudnák a gondolatokat és érzéseket, a kutyák és macskák is tudnának beszélni. A chip tudná hogy mire gondol és mit érez a macska, majd továbbitaná egy olyan eszközre ami kimondaná azt. Természetesen nem matematikai feladatokon agyalnak a házikedvencek, de az hogy "éhes vagyok, álmos vagyok, ki szeretnék mennip, pisilnem kell, unatkozok, félek, ideges vagyok, stb", konvertálható lenne emberi szavakra.

Rákérdeztem a ChatGPT-től, felvetett néhány érdekes témát. Először is mondta hogy emberi kisérletek már vannak erre, lebénult embereknél ez fontos kutatás. 2 egyetem állati szempontból is vizsgálja a dolgokat.

A Chip-beültetés állatvédelmi szempontból megkérdőjelezhető lenne (még), mert bár nyomkövetős chip már most is van, de az nem aktiv eszköz, nincs energiaforrása, se semmi. Viszont a fejlődő technológia az energiaforrásos Chipre is találhat megoldást. Illetve nem beültetett hanem testen kivüli eszköz is szóba jöhetne.

Emellett arra is gondoltam még hogy elvileg egy AI elemezni tudná már most is a helyzetet. Tegyük fel ha kamera van a házban, és a felvételen az van hogy a macska ki akarna menni és áll az ajtó előtt, akkor az AI azt tudná jelezni, illetve leforditani arra hogy "engedj ki, engedj be".

Ez is egy érdekes téma.