0
Ma találtam 2 kínai evőpálcikát (újakat). Ez azonnal ötletet adott nekem arra, milyen irányba fejleszthetem a képességeimet: hát persze hogy abba az irányba, hogy megtanulok pálcikával enni! Nos, lehet hogy „született keleti ember” vagyok, de már 3 perc után tökéletesen ment...
Az a titka, hogy a pálcikák vége amivel fogsz, magad felé álljanak.
Pálcikával sokkal exotikusabb élmény az evés, sőt még az szinte az ízek is másabbak.
Úgy van, teljesen más élmény az evés, ami az egzotikusságot és a cool-faktort illeti!
Amúgy amiatt is cuppantam rá erre hogy megtanulom, mert van nekem egy olyan mondásom, életelvem - számos regényembe is beleírtam - hogy:
„Ma megtanulom amit más nem hajlandó, így holnap megtehetem azt, amire mások képtelenek!”
Angolul is megtanultam e mondást, mert annyira tetszik:
„Today I'll learn what others won't, so tomorrow I can do what others can't!”
És miután az euroatlanti kultúrkörben nagyon kevesen képesek pálcikával enni, ez afféle különlegességnek számít a szememben amit sokan nem hajlandóak megtanulni, TEHÁT kifejezetten alkalmas arra, hogy a fenti mondásomat követve én igenis megtanuljam! (és, elismerem, ezáltal fokozzam a „furamukiságomat”, azaz még jobban kitűnjek a „szürke tömeg”-ből).
Tegnap este különben rendeltem is az Amazonról evőpálcikát, de direkt olyat ami koreai, és fémből készült (rozsdamentes acélból). Ennek két oka volt. Egyrészt, a minimalizmusomhoz az illik, hogy ne eldobható eszközöket használjak, hanem tartósakat. Másrészt, az evőpálcikák közül úgy tűnik csak a koreai az ami fémből készül, ellenben ez kifejezetten olyan típusú, ami lapos kialakítású. Ezzel állítólag sokkal nehezebb enni... Na, akkor itt van egy újabb kihívás ami alkalmas arra hogy leküzdjem! Állítólag aki a koreai evőpálcikával tud enni, az már akármelyik másikkal is tud. Amúgy a lapos kialakítás olyan szempontból megkönnyíti a használatát, hogy nagyobb felületen érintkezik vele a kaja, így azt könnyebb megfogni, nem csúszik ki olyan könnyen a pálcikák közül. A nehézség az, hogy a kerek pálcikát bárhogy megfoghatod az ujjaiddal, de azt ami lapos, azt már nem, így ennek használata végülis nagyobb finommotoros képességeket igényel az ujjaid mozgásának koordinálását illetően, pláne ösztönösen, hogy ne kelljen állandóan odafigyelned rá!
A lapos vég meg nekem nagyon jó lesz, mert majdnem mindig nyers húst eszem, ami csúszos, de pláne ha „high meat”-et eszem, azaz üvegekben hónapokon át rothasztott húst meg májat, na az az igazán csúszós... Szóval erre kifejezetten jó a lapos vég, bár tegnap este ettem high meat-et a fa evőpálcikákkal is ami kerek keresztmetszetű. Sikerült, de valószínűleg mégis jobban megy majd a lapossal. Már alig várom hogy ideérjen!