1
Nekem csak „Egyparancsolatom” van, emiatt sokkal rövidebb de egyben hasznosabb is, és megjegyezni is könnyebb:
1. Kínai terméket NEM VESZÜNK, és kínai webshopból se veszünk SEMMIT, és olyan terméket se veszünk amit nem kínai webshopban árulnak és nem kínai cég gyártja de az ALAPANYAGA vagy valamely fontos részegysége kínai! Az egyetlen kivétel ha LÉTFONTOSSÁGÚ hogy legyen olyan cuccod és nincs más alternetíva MÉG DRÁGÁBBAN SEM! De mert a LÉTFONTOSSÁGÚ cuccod már biztos mind megvan (hiszen nem élnél ha nem lenne meg az ami létfontosságú...) emiatt marad az alapvetés: Kínai terméket NEM VESZÜNK, és kínai webshopban SEM veszünk semmit!
| Thumbs Up |
| Received: 1,220 Given: 1,201 |
Mindent Kinában gyártanak, vagy kinai alkatrészekből, vagy kinai alapanyagból. Megvehetsz valamit Amazonon, eBayen, de előzőleg azt is Kinából importálták. Bemész a Harbour Freight-hez, ott is kb. minden kinai import. Walmart szintén.
Én most vettem kábeleket, csatlakozósakat, hosszabbitós kábelt, stb. Megint minden megérkezett rendesen. Persze megvehettem volna máshol is, de minek, ha egyszer ugyanazt a termék, ugyanott legyártva...
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Nem azt mondtam, hogy az áru nem érkezik meg, bár ez is megtörténhet, még az USA-ban is, velem is megesett nemegyszer, pedig épp az USA-ban élek. Elismerem azonban, ez ritka. Bár olyan is volt hogy fülbevalót küldtek nekem, a férfinak (kb 50 cent értékűt...) a 100 dolláros külső merevlemezes egység helyett, csak azért hogy a tracking number alapján nyoma legyen hogy elküldték a csomagot. És tényleg küldtek VALAMIT a mocskos csalók, csak nem azt amit rendeltem...
Magyarországon meg gondolom még sokkal nagyobb az esélye annak hogy nem érkezik meg a csomag. De nem ez a lényeg.
A lényeg a MINŐSÉG, pontosabban annak HIÁNYA.
Abban neked természetesen igazad van, hogy rengeteg dolog Kínában készül. De azért mégse MINDEN. Ez amit írsz hogy minden ott készül, vaskos túlzás.
Kezdjük azzal, még ha olyan becslést is fogadunk el (hasraütésszerű számot írok most) hogy a cuccok 90 százaléka Kínában készül, akkor is az a helyzet hogy ezen cuccok óriási hányadára eleve NINCS IS SZÜKSÉGED!
Minek neked egy újabb n+1 -edik azaz nagyonsokadik kés?! Minek kockázatot vállalni a megvásárlásával?! Ehelyett azt a pénzt félretehetnéd „öreg napjaidra”, befektethetnéd, jótékonykodhatnál vele, minőségibb kaját vehetnél belőle magadnak, a gyerekeidnek adhatnád vagy akármi!
Értem hogy megdobogtatja az ember szívét egy új cucc akkor is ha nincs rá szüksége. De ha tényleg NINCS rá szüksége, akkor talán mégis érdemesebb NEM vállalni a kockázatot a megvételével ha esélyes hogy a Kínában készülés miatt a minősége úgyis gagyi lesz. Érdemesebb várni egy olyan alkalomra amikor valami megbízhatóbbnak tűnő vicikvacakra szórhatjuk el a pénzt.
Vagy ott vannak a mindenféle játékok, meg olyan ünnepi kellékek mint a karácsonyfaizzók, műanyag karácsonyfák (minthogy nem fából készülnek én ezekre nem is haználom a karácsonyFA nevet csak ezt: karácsonyMŰANYAG...). Mi szükséged van e porfogó vackokra?! Ezek vásárlásával csak elherdálod a pénzedet és finanszírozod a kínai szeméttermelést!
Rengeteg ilyen példát lehetne még felsorolni.
Szóval a Kínában készülő cuccok legalább 99 százalékára eleve SZÜKSÉGED SINCS!
A többivel meg az a helyzet hogy ha az alapanyag Kínában készül is, de lehet mérlegelni, milyen feldolgozottságú az az alapanyag. Ha csak érc, amiből máshol nyerik ki a fémet, nagyjából mindegy, nem számít. Ha YKK cippzár, az olyasmi hogy a világ számos helyén gyártják, igaz, Kínában IS, de nem mindet ott, és egy japán cég a tulajdonos, ügyel a minőségre. Állandóan auditálja a minőséget, különben a máshol gyártott cippzárainak a minőségében se bíznának. És így tovább. Szóval, mérlegelni kell a dolgokat.
És ezt meg lehet tenni, mert nagyon ritka hogy neked egy cucc tényleg NAGYON kelljen, szinte létfontosságú legyen, és AZONNAL kelljen, ne legyen időd utánajárni, alternatívákat keresni!
Szóval, megfogalmazom a fentebbi hozzászólásomban írt „Egyparancsolatomat” általánosabban, kicsit gyengébben talán de szélesebb érvényességi körrel:
„Igyekezzünk a Kínához bármiféle módon köthető cuccok vásárlását, illetve a Kínai komponenseket és közreműködést tartalmazó cuccok vásárlását a minimálisra szorítani, s amikor veszünk valamit, igyekezzünk olyan cuccot venni amiben a lehető legkevesebb a kínai komponens illetve közreműködés aránya”!
| Thumbs Up |
| Received: 77 Given: 39 |
Múlt hónapban vettem két szerszámgépet. Az egyik akkus, a másik kábeles. Az akkushoz vettem még pluszba 2 akkut mert a régiekből már volt ami elfáradt. A gépeken és dobozaikon "Made in Germany" felirat, az akkumulátorokon "Made in Hungary" illetve "Assembled in Hungary" feliratok szerepeltek. Nemrég kavicsot kaptam és cseréltetnem kell a szélvédőt az egyik kocsimon. A legolcsóbb opciók forintra pontosan ugyanannyik voltak, egy kínai és egy lengyel. A lengyel még közelebb állt a gyárihoz (ami nyilván horror ár de létezik és az sem kínai) így naná, hogy a lengyelt választottam.
Ez csak két példa volt a közelmúltból de tudnék még mást is említeni. Aláírom, rengeteg dolgot ontanak magukból a kínaiak de pici körültekintéssel lehet venni mást is, legalábbis itt Közép-Európában. Gyanítom akkor az Egyesült Államokban is!![]()