Na most tényleg „Made in USA” amit vásároltam...

Pár napja rendeltem egy csomag katonai konzervnyitót, tegnap érkezett meg. Ez a teljes neve az Amazonnál: Genuine GI Military US Shelby Co P-51 Can Openers - 10 PACK. E tízes csomag ára 13 dollár 29 cent volt.
Ez olyasmi, amit egy időben Magyarországon is, a szocializmus idejében rengeteg konzervhez ingyen adtak, a különbség csak az, hogy ez eredetileg is amerikai találmány volt, amit aztán a „keleti blokk” országai lenyúltak, elloptak, ráadásul sokkal pocsékabb minőségben másolták le. Magyarán, silányabb acélból készítették el.
Ebből a katonai konzervnyitóból különben 2 fajta létezik, ez amit rendeltem a nagyobbik változat, a kisebbik a P-38 nevet viseli. Nekem a nagyobbik jobban tetszik, mert kényelmesebb a fogása, és hiába nagyobb, akkor se nagy a súlya. Most hogy van ilyen konzervnyitóm bőven, minden „bagomba” azaz csomagomba tehetek belőle, egy meg egyenesen ott lóg a fürdőszobámban (minthogy konyhám, az nincs), hogy ha esetlegesen és netántánlagosan konzervet akarnék enni, legyen mivel kinyitnom.
Szerintem ez a konzervnyitó a hadiipar egyik legnagyszerűbb, a civilek számára is hasznos találmánya! A helyzet az, hogy sosem tudtam megszeretni a bonyolultabb, tekergetős konzervnyitókat. Sőt mi az hogy megszeretni, a legtöbbet még csak HASZNÁLNI SE tudom, de amit mégis, az is pofátlanul hamar tönkremegy. Ami nem csoda, mert hiszen bonyolultabb eszköz többféleképp hibásodhat meg... Egészen egyszerűen nem is értem, miként kedvelheti valaki ember azokat a VACKOKAT, azokat a TÚLMÉRETEZETT, NEHÉZ SZAROKAT igazán! Nem, nem értem... fel nem tudom fogni...
Na mindegy, most már bőven van NORMÁLIS konzervnyitóm, és az is biztos, mindegyik hatalmas kincs lesz az Összeomlás után!