Oldala 183 of 183 ElsõElsõ ... 83133173181182183
Eredmény 1,821 to 1,828 of 1828

Topic: Tulelo blogja

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,262
    Given: 1,229

0 Not allowed!
    Rendőrsztori 6 - Igazoltatva

5 percben elmondom hogy mi történt a rendőrrel, hogy hogy zajlott az igazoltatás.

Meg itt láthatjátok hogy miért is szoktam napszemüvegben vlogolni...

https://www.youtube.com/watch?v=thKvxH1F1c4

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Amerika: - A pénz az utcán hever + 5 hét hírei

Csak egy kis laza bicklizős videó. A környéken összeszedtem a visszaválthatós üvegeket. Közben politikáról beszélek a háttérben. :-)

Magyar Péter, Orbán, párt téma, Trump, háború, stb...

https://www.youtube.com/watch?v=_92DqLME3Es

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Új dolgot vezettek be nálunk az idén. Autóvezetési teszt, online. Mondta az asszony hogy megcsinálja, gondoltam megy a városba a hivatalba és majd ott. De nem, annyit mondott hogy most ne zavarjam mert tesztet csinál.

Most meg mondja hogy ezt igy lehet, mert bevezették. És a kamera kell hogy vegye, úgy kell kitöltenie.

És csak $6.50 centbe került neki. Magyarországon majdnem 3x ennyi az irásbeli az autóvizsga tesztnél.

Nem kellett autós iskolába se mennie tanulni, csak letöltötte a könyvet és abból. Magyarországon muszáj oda járni? Az ilyen 50.000 Ft körül van most, ahogy nézem...

Most van 1 éve arra hogy keressen valami lehetőséget az autóvezetés-gyakorlásra. Meglátogathatja esetleg a rokonokat, velük tanulhat, de gondolom helyben is biztosan van rá lehetőség.

MÁS:

Készitettem egy videót, 12 perces. Feldobtam még reggel 6-kor, azóta eltelt már 4 óra, de még mindig azt irja ki hogy vizsgálja. Várok, de nem tudom meddig kell még. Most lenne jó megosztani, mert ilyenkor hoz jobb nézettséget, de itt ül rajta a Youtube és tököl vele.

Senior Member Grindrise's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 94
    Given: 55

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Nem kellett autós iskolába se mennie tanulni, csak letöltötte a könyvet és abból. Magyarországon muszáj oda járni? Az ilyen 50.000 Ft körül van most, ahogy nézem...
    Nem tudom pontosan mióta, talán a vírus óta de nálunk sem kell bejárni. Az elméleti része teljesíthető onlájn.
    A pénzes része már más tészta. Itt rablás van természetesen még mindig. Ha elsőre átmész mindenhol és nincsenek plusz óráid már akkor sem jössz ki fél millió forintból ami nonszensz... Ez azt jelenti mostani árfolyammal számolva, hogy cirka 1700$-1800$ míg megvagy.

Nálatok elejétől a végéig tokkal vonóval mennyi most egy autós jogsi kábé?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha családtaggal gyakorol az illető és csak az online és a vezetői tesztet csinálja meg a jogsiért akkor olyan $125-ből kijön.

Ha vezetői iskolában csinál meg mindent, akkor $750.

Meg van egy harmadik szint, amiben minden extra is benne van, az kb. 1000 dollár.

De gondolom a többség az elsőt vagy a másodikat választja.

Ha azt nézem hogy az asszonynak mik a tervei, gondolom 400-ből kijön majd az övé, lehet hogy olcsóbban is, tekintve hogy az irott tesztet megcsinálta iskola nélkül. Csak a vezetést kell megoldania, hogy meglegyen az óraszáma, aztán meg van a 75 dolláros vizsga, meg a $25-os jogositvány-dij.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Az szép. Hát, nem tudok mit hozzáfűzni. Itt ennyire gazdagok az emberek persze...

Párod kedvet kapott az autókázáshoz? Vagy milyen apropóból döntött úgy, hogy most megcsinálja?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már vagy 10 éve mondja hogy autót akar. Már 2021-ben vett egy "kresz" könyvet hogy tanuljon. Most igy 5 évvel később letette ezt az alapot. Egy éve van hogy a gyakorlatit is elvégezze.

Csak oda van az önvezetős Teslákért és akar egyet. Gondolom munka miatt is kéne neki, mert biciklivel ide-oda mehet nyáron, de télen a nagy hóban, meg a minusz 20 fokban már nem olyan egyszerű a helyzet.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Így már értem. Az biztos, hogy jóval kényelmesebb és gyorsabb pláne hosszabb távokon no meg rosszabb időjárásnál. Viszont ha ennyire éli az önvezetős Tesla dolgot akkor felesleges a jogsi, már nem kell sok és bevezetik nálatok, szerintem.

Emlékszem mikor bejött a köztudatba és nyomta mindenki ezt a Tesla FSD-t (Full Self Driving) dolgot... Hát, pár videó után mondom puding próbája az evés, beszéltem egy kollégával akinek akkor új Model 3-masa volt, hogy kipróbálhatom-e. Azt mondta persze, helyet is cseréltünk. Mentem vele. Nem azt mondom, hogy rossz és megszokhatatlan de ez nudli volt. Ha már nem látta tisztán a felfestést (Magyarországon elég gyakori) akkor már csilingelt, hogy csináljak valamit. Autópályán egész tűrhető de akkor is figyelni kell mert ha ő úgy gondolja csak pittyeg és elkezd lassulni ha nem csinálsz semmit. Magától egész szépen leparkol de kipróbáltam és én magamtól másodikra beálltam vele majdnem fele idő alatt míg ő szerencsétlenkedett az automatikával...

Szóval ha kiforr teljesen és megfelelő infrastruktúra épül köré akkor elképzelhetőnek tartom azt, hogy állandó jelleggel használja az ember. Személy szerint tőlem akkor is életidegen lesz mert máshogy nőttem fel, máshogy szoktam meg és alapvetően szeretek vezetni szinte mindegy mivel megyek így nekem teljesen halott ez a fejlesztés. Talán nem élem meg amikor már csak így lehet közlekedni... Ha eljutunk egyáltalán addig!