Oldala 9 of 95 ElsõElsõ ... 78910111959 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 81 to 90 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Tegnap kint fémkeresöztem folyoparton. Jött elö egy csomo szemét és elég mélyröl egy konzervkukorica még bontatlanul. Nemtudom miota lehetett a viz alatt de a dobozbol itélve egy 10 éve biztos. Szép álapotban maradt az iszap miatt. Felbontottam és full original volt belül! Megkostoltam kissé érdekes ize volt de megettem szerintem nem volt rossz. Még nem érzékeltem se gyomorrontást semmit! A dobozán érdekes modon nem volt dátum ütve csak egy szám. Az is csak belülröl látszott.
    Kukoricában van a jövö kajája! XD Végsö esetbe horgászni is lehet vele!

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Vettem valami roman majkremet, 40 pennie az ara (140 ft), s nagyon finom, asszem bespajzolok belole.Csatolmány 509
    Ma vettem belole 15db-ot raktarra.

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vándor Hozzászólás megtekintése
    Affene, erre nem gondoltam... és ha nem szúnyoghálóval, hanem valami régi lepedõvel takarnám le?
    Takard le muszlinnal, én is azt használok. Méteráru boltban árulják. Jó a szerkezeted amúgy. Keress rá a solar drier kifejezésre, és akkor nyáron is tudsz ingyen aszalni. Ha süt a nap. Bocs, de linkelni nem tudok ezzel a sz.r ájpeddel.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Másik fórumon találtam. 7 éves húskonzerv, 3 éve lejárt (illetve az van ráírva, hogy "Best by", ami valami olyasmi hogy addig garantálják hogy olyan amilyennek lennie kellene.). A 7 évet egy texasi autóban töltötte, az autók ott nyáron 50 fokra is felhevülnek. A férfi kinyitotta, azt írta hogy szagra, állagra, kinézetre is jó volt, ízre pedig kiváló. Egy részét nyersen ette meg, a nagyját meg megsütötte.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    szombaton megettünk a gyerekkel egy pápai húskonzervet amit a pince rendrakása közben találtunk. ez eddig semmi extra. de amikor ettük az anyja cirkuszol velem hogy miért etetem a gyerekkel mert 1 éve ( csak 11 hónapja ) lejárt. az hogy én is eszem és nekem bajom lesz az nem is számított ma hétfõn elmondhatom hogy semmi bajunk nincs tehát a szavidõ csak egy tájékoztató információ. sem ízre sem állagra nem tûnt fel hogy lejárt tarolva sötét, hûvös, száraz helyen volt.
    azt gondoltam megpróbálok lejárt vagy lejárat elõtti kajákat szerezni mint konzerv-leveskocka-smackleves-tészta- és megnézni akár másokkal együtt kísérletképpen mi bajunk lesz.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    4 éve lejárt babkonzerv van itt a polcon. Majd egyszer rászánom magam hogy leteszteljem. Ha más szerint az 40-50 fokban tárolt 7 éves húskonzerv jó, akkor a babnál még inkább van esély arra hogy nem rossz.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Nem kell bevállalnod, én már megtettem.
    Az elmúlt években több tucat lejárt (pár hónaptól kb. 2 évesig) konzervet ettem meg, úgymint: májkrém, pástétom, darálthús, borsó, kukorica, ananász, olajos és paradicsomos halak, befõttek, mint meggy, cékla, párolt vöröskáposzta, uborka, stb.
    Ami 1-2 hónapnál régebben lejárt, annak érezni lehetett icipicit az izén - de egyáltalán nem volt rossz, csak leheletnyit más, ha nincs összehasonlítási alapon ugyanazon termék friss változatával, akkor fel sem tûnik - és az állagán látszott kissé, de mindez a gyümölcsökön egyáltalán nem látszott-érzõdött.
    Persze ez kamrában tároltakra vonatkozik.
    rendes vagy hogy helyettem bevállaltad de valljuk be kicsit mazohista vagy ha ilyen tételt végigettél

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A 90-es években egy kollégám halálesetet követõ lakáskiürítésbõl, a hagyatékából hozott egy 1927-es argentin marhahús konzervet. Megettük, semmi baja nem volt.
    Én az erdei lakom tatarozásakor találtam a padláson szilvalekvárt. (Rá volt írva tintaceruzával, 1943.) Pecsétviaszos vásznas csomagolás, üvegben. A kés elhajlott benne, de más baja nem volt. Kicsit talán megfeketedett, de az íze kifogástalan volt.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    konzervek mindenféle és fajta minden mennyiségben listázva, szavatossági idõ lejárta után is jók!
    vákuumfóliázva cukor, só, rizs,fûszerek, liszt,tészta, háztartási keksz stb. ezeket idõvel cserélni kell..
    MRE csomagok, datrex, tejkoncentrátumok ,étolaj, táplálékkiegészítõ fehérje porok és szénhidrátok ! IMG_2434.jpgIMG_2436.jpgIMG_2437.jpgIMG_2441.jpgIMG_2403.jpg