Oldala 4 of 72 ElsõElsõ ... 234561454 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 714

Topic: Fallout

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    A régi Falloutokban az alap volt, hogy a lopást speciális képességnek adtam meg. Azt hiszem hogy az "Endurance" (erőnlét) pedig a lépésszámot határozta meg. És persze mivel minden hülyeséget felszedtem, így az erőre is mindig adtam pontot. Ez utóbbi az új Falloutoknál is szükséges.

Fallout 3-NV-ban nem állítottam be a lopást, ott inkább a speech (beszéd) a fontos, meg a barter sem árt, hogy ha már összeszedem a sok konzervdobozt, akkor rendes pénzt kapjak értük.

Vicces ahogy a Fallout 3-ban a végén már 100.000 darab lőszer volt a zsákomban. A való életben az kb. 1,3 tonna! Nem biztos hogy elbírnám.

Mindig jó karaktert szoktam játszani, például elég nagy dilemma volt, mikor Mr.House megparancsolta hogy irtsam ki a Brotherhood of Steel bázist. Inkább őt irtottam ki. Előtte viszont lelőttem az NCR elnökét, amit később megbántam. Hallgathattam a sok szomorú NCR katonát, ahogy mondták hogy "mi lesz most velünk, meghalt az elnökünk".

New Vegas-ban nem tetszett a kutya, túl robotos volt. A mexikói szerelő meg csak idegesített az állandó nyavalygásával. Inkább Cass-al jártam a sivatagot.

http://www.mmo-game.eu/wp-content/up...ut_cass_ft.jpg

Harci technika? Nincs igazán. Rendőrségi fél-automata sörétes puska, meg az AK és szaggatom az szupermutánsokat. New Vegas-ban pedig az M4 volt a kedvencem.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Engem a pénz nem szokott érdekelni mindig a harci képességemet fejlesztem fel, úgy vagyok vele ami jó azt úgyse boltban szerzed meg. Tárolóhelynek is elég az alap, mert úgyis csak kell egy vagy két jó fegyver, azt csókolom végig megyek a pályán Persze azért élettöltõvel meg a fontos dolgokkal fel vagyok szerelve vészhelyzet esetére.

Én is jófiú vagyok, az olyan küldiket ahol másnak kell ártani azokat én se csinálom meg, viszont ha kell egy jó fegyver azt megszerzem bármi áron.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Indításnál a szerencse (Luck) az ami legkevésbé szokott érdekelni, úgyhogy annak általában csak 1 pontot adok. Az intelligencia se számít túlzottan, illetve az olyan dolog amit később is fel lehet majd pontozni.

Azt sose értettem, hogy a morálnak miért jó az, hogy ha a megvadult ghoulokat beengedem Tenpenny tornyába hogy ott mindenkit lemészároljanak, nőket, gyerekeket, időseket, mindenkit. Ez a játék készítői szerint jócselekedet. Miért?!

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Azt sose értettem, hogy a morálnak miért jó az, hogy ha a megvadult ghoulokat beengedem Tenpenny tornyába hogy ott mindenkit lemészároljanak, nõket, gyerekeket, idõseket, mindenkit. Ez a játék készítõi szerint jócselekedet. Miért?!
    Biztos rossz emberek lakták a tornyot. A rossz embereket el kell ítélni, aki bûnös bûnhõdjön... ez a szeretet ünnepe... Idézve a majálisból.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Tenpenny torony lakói nem szeretik a ghoulokat, de mikor beengedtem a toronyba őket és mindenkit lemészároltak, akkor az azért elég jó bizonyíték arra, hogy nem véletlenül éreztek ellenszenvet irántuk az ott lakók.

Volt még egy amit nem tudtam előre. Az egyik férfi lakónak viszonya volt az egyik boltos nővel. Erről van egy levél valahol. Ha azt a levelet átadjuk a férfi feleségének, akkor a nő megőrül. Ha jól emlékszem megöli a férjét és a boltost, aztán egy szál hálóingben elrohan és eszét vesztve mászkál a sivatagban. Mikor ez történt, elég rosszul éreztem magam miatta.

Senior Member Yrkon's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Veszprém megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért jár pozitív karma a ghoulok bejuttatásáért, mert békés megoldást találtál. Azt persze nem tudhattad, hogy aztán a ghoulok mit tesznek. Tehát te jót tettél, csak a ghoulok átvertek.
    Egyébként azt sajnálom, hogy a Tenpenny tornyot nem lehet u. úgy leatomozni, mint Megaton-t. Pedig a Constantine erõdben van egy ki nem lõtt rakéta, csak az indítási protokollja krepált be.
    Ami a szerencsét illeti, szerintem igenis fontos, hogy kritikus találatot érhess el, valamint NV-ban a szerencsejátékhoz is jól jön. Itt már Hardcore módban (persze azért így is túl könnyû) szerencsére van súlya a lõszernek. Én általában sniper/shotgun kombóval szoktam menni. ( vagy tisztán energiafegyverrel) ( Az anti-materiel rifle - a kedvencem - jól használható, ha a látótér túlsó végén akarsz leszedni valakit - csak kell hozzá az erõ, meg a súlyt felére csökkentõ perk. Meg a jó öreg Dinner Bell a másik

F3-ban meg sikerült összehoznom egy Tactics kaliberû csapatot, bár elég sokáig tart, de aztán annál jobb
    /igaz egy valószínû bug miatt két állandó társ is velem volt, a mutáns és Cross star paladin. + Spangli, a csaj a múzeumból, meg Dogmeat.

Viszont MR. House-nál mintha úgy rémlene, valahogy el lehet kerülni a BOS bunker lerombolását (vagy valamelyik perk kell hozzá, vagy BOS tagnak kell lenned - sajnos pontosan nem emlékszem, az a történetvonal annyira nem jött be) - vagy az csak Yes Man-nél van...?
    Last edited by Yrkon; 10-03-2013 at 11:41 AM.

Senior Member Fallout11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pest megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én az Érzékelésre és az Ügyességre szoktam leginkább gyúrni. Fegyverbe a sima .32-es vadászpuska lézerpuska kombó-t használom :-)
    Egy jó múlti hiányzik az új falloutokból, közösen végig tólni nagyobb élmény minden játékot...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Számomra egyértelmű volt hogy nem jó ötlet őket bejuttatni, úgyhogy legelőször inkább a Tenpenny-i biztonsági parancsnok (Gustavo a neve, úgy emlékszem) utasításait hajtottam végre. Persze az meg karmatéssel járt. Aztán gondoltam, hogy ha ez a rossz választás mert 3 életet követel, akkor kipróbálom a másik lehetőséget. Az horrorisztikus vérfürdővel járt és pozitív karma lett a jutalma.

Google-n már néztem egy párszor és ezen rengeteg fórumon vitatkoznak is, hogy mi a jó és a rossz a Tenpenny küldetésnél.

Tenpenny "vezérkara" egyértelműen a sötét oldalhoz tartozik, mert Megaton-t fel akarják robbantani. Viszont csak azért mert ő és a jobbkeze ezt tenné, az még nem azt jelenti hogy maga a csoport akik a vezérük tervéről semmit nem tudnak a rossz oldalon állnának. Azt kimondják hogy nem akarnak ghoulokat a lakhelyükön, mert erőszakosnak, félelmetesnek és bajkeverőknek tartják őket. Erre mondhatnánk hogy Tenpenny csapata emiatt gonosz, vagy rossz, viszont a küldetés után kiderül hogy igazuk volt és valóban veszélyes a ghoul sereg. Az idős ázsiai nő aki fánkot árul az egyik boltban, ő biztosan nem érdemli azt hogy a ghoulok széttépjék.

Úgyhogy nem tudom. A játék készítők nagyon naivnak gondolhatták a játékosokat, ha úgy vélték hogy majd mindenki bedől a ghouloknak.

A másik dolog pedig, hogy a Fehér háztól nem messze volt egy ghoul csoport, akikhez mehettek volna azok a ghoulok is, akik Tenpenny tornyába áhítoztak. Illetve nem mehettek volna oda se, mert a ghoul "városban" azt mondták, hogy a megvadultakat ők is agyonlövik, mert azok már olyanok mint az állatok. Ezek szerint a ghoul város ghouljai is gonoszok lennének? Hiszen ők is lenézik azokat a ghoulokat akik már nem tudnak gondolkodni és vadak.

Bonyolult egy téma ez.

A szerencse azért nem fontos -legalábbis nekem-, mert FPS-ben szerintem nincs hatással a lövésekre, VATS módot pedig nem szoktam használni. Szerencsejátékot se igazán próbáltam, mert van elég pénz, csak össze kell szedni mindent és el kell adni.

Ha már szerencsejáték. Tudja valaki hogy hogy kell karavánozni? Én próbáltam kártyázni a játékban, de nem tudtam hogy hogy kell, vagy hogy mik a kártyajáték szabályai. Csak klikkelgettem az egérrel a kártyákra.

Senior Member Yrkon's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Veszprém megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Karavánra én sem bírtam rájönni - a szabályokat egyébként Goodspringsben elmagyarázza a fickó, akit meg kell menteni a Puskaporosoktól, sõt paklit is ad. A szerencse pedig VATS-on kívül is hatással van a lövésekre. (gyakrabban sikerül a kritikus találat) És persze mindig "rejtve" kell lõni, mert az ugyebár további pluszt ad. Egy jó fegyverrel, szerencsével, meg a critical+stealth sebzéssel simán megvan a one shot/one kill arány, még a halálkarmoknál is, sõt, albínó radscorpionnal is nemegyszer összejött. + egy kis Pszicho/Zúzó esetleg
    Last edited by Yrkon; 10-03-2013 at 11:54 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Yrkon Hozzászólás megtekintése
    A szerencse pedig VATS-on kívül is hatással van a lövésekre.
    Azt nem tudom, én 1 szerencseponttal is ledarálom az összes ellenséget.

Na jó, ez így nem feltétlenül igaz, mert a halálkarmokat azokat nem. Főleg New Vegasban nem. Az építkezéses terület például 100x leizzasztott. Nem csak azért mert hármasával jöttek a halálkarmok, hanem mert az Alpha Male halálkarom, meg az anyahalálkarom is ott voltak. Csak csellel tudtam őket kilőni. Felmásztam magas helyekre és onnan soroztam őket vadászpuskával. A lángszóró, a gránát, a géppuska semmit nem ért ellenük.

A topic keresõszavai: