0
borsodi!
A PE meg a legtöbb mûanyag porózus anyag. Hõre a pórusai kitágulnak és mindent magukba gyûjtenek.
Tegyél mûanyag ételhordóba meleg paprikás-paradicsomos ételt. Ha megetted, mosogatás után is megmarad a piros szín egy része. Hagyományos mosogatással meg nem jön ki. Ha beteszed a mosogatógépbe akkor már 60 fokon is kifehéredik. Hiába, az a fél órás melegen tartás kinyitja a pórusokat és a folyamatosan áramló víz meg lemossa a festékanyagokat, szagokat is.
A forróvizes nagynyomású mosó szerintem jó megoldás lehet.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Nem tudom hova passzolna jobban, ezért ide írom:
Vettünk hétvégén praktikerben akciós fémpolcokat. Már szemeztünk vele egy ideje, csak vagy drága, vagy gyenge volt... A legkisebb ebbõl a fajtából akciósan 3000ft, de polconként 40kg teherbírást ír, anyámnak olyan van, nem túl masszív, bár ha csak dísznek kell... Na szóval ez 65kg/polc, 190cm magas, 100cm széles, 40cm mély. teherbírás tesztelve, ráfeküdtem, kibírt.
5000ft/db volt, félárban adták, talán 8-ig van akcióban, ha érdekel valakit.
Hátrány: papír szerint 2 ember 20 perc alatt összerakja szerszám nélkül... Hát csavarhúzó meg kalapács nélkül biztos nem sikerült volna, ugyanis ilyen kis vájatok voltak belenyomva, amibe nem ment bele a polcok "füle". Már felkopogott az alattunk lakó, hogy hagyjuk abba...
Összeségében messze nem egy salgó, de nem is polconként 3000... Szóval ár/értékre szerintem megfelelõ. Fõleg, hogy nyertünk 12méter plusz rakodó felületet![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
http://www.keptelenseg.hu/keptelense...szekreny-66556
Lazán elfogadnám így ahogy van az egész polcot![]()
Aszalt gyümölcsöt lehet dunsztosüvegben tárolni?
| Thumbs Up |
Üdv! Találtam nagyanyámék egy kannát/hordót. Jó lenne tárolásra, de sajnos valamikor olaj volt benne. Mivel vagy hogyan lehetne ezt kitisztítani "steril-re"??? 1kanna.jpg
Azt nem értik az emberek, hogy miért készülök fel. Én meg azt nem értem, hogy õk miért nem készülnek fel?
| Thumbs Up |
sterimob?
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Az olajat, mivel szerves anyag, szerves oldószerrel tudod a legegyszerûbben kipucolni. Alkohol, ecet a barátod. Tömény szesszel kisikálod (metilalkohol vagy denaturált szesz is jó, nem kell rendes pálinkának lennie), utána egy erõsebb ecetes mosás kell. Aztán feltöltöd vízzel, és abba megint keversz ecetet (pár tized százalékos oldat elég), ezt benne hagyod egy-két napig, leszedi a kallódó foltokat is. Utána sima melegvizes mosás, és már tiszta is.
Persze ha gépolaj volt benne, nem étkezési, akkor hagyd a fenébe
Lehet, csak ne tedd rá a kupakot, hogy tudjon szellõzni. Sûrû szövésû vászonból vágj egy tetõt rá, és befõttesgumival fogasd hozzá.
Nem minden féle gyümölcsöt lehet amúgy, mert ahogy elõttem is írták, a szellõzés fontos. Ha mazsolát csinálsz, vagy mondjuk paprikát, almát, ilyesmit aszalsz, azokat jó szárazra meg lehet csinálni, nem penészesedik. Ellenben a sárgabarack, szilva eléggé lédús marad aszalás után is, azt mindenképpen vászontasakba érdemes tenni.
Régen amúgy egyszerûen azért használtak szövetet dunsztosüveg helyett, mert az üveg túl drága volt, a vásznat olcsón be lehetett szerezni, és mindenki tudott magának zsákot varrni belõle az aszalványokhoz![]()
Last edited by Dream_walker; 11-22-2013 at 07:00 PM.
Ma atkoltoztettem viztartalekom egy reszet a konyhabol a kertbe, egy tarolo dobozba. A buborekosokat nem vittem ki, hogy ne fagyjanak szejjel. Igy kicsit tobb helyem van a konyhaban. Persze igy sincs eleg! image.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |