Oldala 5 of 64 ElsõElsõ ... 345671555 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 631

Topic: The Walking Dead

0 Not allowed!
    Csak este tudom megnézni, ha a gyerek már lefeküdt.
    Hû, de aztán fél év szünet.

0 Not allowed!
    Hát, nekem ez elég langyos é
    vadzárás lett. Remélem a negyedik évadra bedobnak valami izgalmas, vagy legalább érdekes szálat, mert ez kormányzós wúdböris vonal elég lapos volt.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,230
    Given: 1,210

0 Not allowed!
    Szerintem ez az évad volt a legjobb. Akció, golyózápor, a végén morális kérdésekkel. A 2. évadban túl sokat fektettek a karakterépítésre és ez az akció kárára ment.

0 Not allowed!
    Igen, a második évadban kevesebb volt az akció. Ugyanakkor végig ott vibrált valami feszültség az epizódokban, hogy akkor hogyan tovább? Maradhatnak-e a farmon, meglesz-e a kislány, elmegy-e Andrea és Shane, megtudja-e Rick, hogy nem övé a gyerek, vagy egyáltalán megmarad-e a magzat, össze jön-e Glenn meg a farmer lánya? Persze ez így elég szappanoperásan hangzik, de éppen ezektõl az emberi problémáktól lett különösen feszültséggel teli a dolog, mert mindvégig ott volt a háttérben a tény, hogy elzombisodott a világ, és a farm békéje csak viszonylagos, törékeny.
    A harmadik évad jól indult. Ahogy írtad is, sok akcióval. A téli szünetig nem is volt különösebb gond, bár nekem már akkor sem tetszett a kormányzós szál. Bíztam benne, hogy ez a vonal hamar eltûnik, de sajnos kitartott évad végéig. A kis túlélõ csapat nagyon háttérbe szorult, és míg a második szezonban valóban kicsit sok volt a karakter építés, itt átestek a ló másik oldalára, és szinte elvesztek a szereplõk az idõhúzó merengés, és a céltalan akciózás képsorai között.
    Természetesen ez az én szubjektív kritikám. Nyilván mindenkinek joga van megítélni másként a sorozat alakulását.
    A negyedik évadtól én azért mást várok, mint ami eddig zajlott. Bízom benne, hogy most már túllépnek a búvóhely keresés, gyûjtögetés, környezõ bandákkal való közdelem most már monoton sivárságán, és beindítanak egy új vonalat.
    Az írók helyébe mindenképpen kimozdítanám a csapatot a börtönbõl. De legalábbis a fõbb szereplõknek el kellene indulnia valamire. Mi okból? Én úgy oldanám meg, hogy valahonnét hírt kapnának arról, hogy valami elszigetelt kutató laborba mégis sikerült vakcinát elõállítani. Nem mondom, hogy a hírnek igaznak kell lennie, de mindenképpen némi izgalmat vinne a kalandokba, hogy ha esély lenne a szereplõknek a gyógyulásra, vagy az ,,emberiség" megmentésére.
    Úgy gondolom, hogy valamivel komoly lendületet kell adni a sorozatnak, mert a totális kilátástalanság - még az akciók ellenére is - kezd unalmassá, érdektelenné válni. A puszta tény, hogy szép lassan elfogynak az eredeti szereplõk, akikkel azonosultunk az évadok során, mert együtt éltük át kalandjaikat, vívódásukat, szerintem gondot fog okozni. Éppen azért, amit írtál, hogy szépen, hosszasan felépített karaktereket nem lehet következmények nélkül kiírni egy sorozatból. Szokatlan és elismerem, ütõs megoldás a fõszereplõk kiiktatása, de óhatatlanul erodálja a sorozatot.
    A sorozat erénye, hogy naturálisan képes bemutatni egy zombi világ mûködését. Ugyanakkor emberi mivoltunkból adódóan szükséges, hogy legyen miért élni, legyen miért a szereplõknek küzdeni, és ennek izgalmának okán, nekünk, nézõknek legyen miért izgulni a szereplõkért. A hentelés csak egy része a sikernek. A másik fél, hogy van esély a ,,gyõzelemre", a túlélésre, a szebb jövõre, hisz ez hajtja az embert a küzdelemre. Totális kilátástalanság esetén az ember elveszti emberségét, és legfõképpen az életkedvét. Onnét kezdve pedig már nem túlélésrõl beszélünk, hanem vegetálásról, és az idõ várásáról, amikor mi kerülünk sorra a kaszás elõtt.
    Last edited by Sgtmaj.Prepper; 04-02-2013 at 05:37 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most hogy egy nagy csapat érkezett hozzájuk, úgy gondolom hogy lesz alapanyag az új karaktereknek. Talán még Carl is talál magának barátnõt.

Elég nagy pozitívum, hogy belõle is felnõttet csináltak, mert az elsõ és a második évadban elég idegesítõ volt a gyerek. Most meg a szerencsétlenkedés helyett részt vesz a tûzharcokban, irtja a zombikat, de még az öreg lányára is rámozdult.

0 Not allowed!
    Ez a tömeg, ami érkezett hozzájuk, mindenképpen cselekvésre kell, hogy késztesse õket, mivel nõk, gyerekek és idõsek, vagyis harcban kevésbé vagy egyáltalán nem használható, de sok erõforrást felemésztõ emberek érkeztek.
    Az alábbi alternatívákat látom most:
    1. Egy nagyobb zombi hullám lehetneli a többségüket.
    2. Kettéválik a csapat. Az újak maradnak a börtönben, azt védik, ott élnek. A régiek meg mennek tovább.
    3. Együtt marad mindenki, és alakítanak egy vúdböri kettõt Rick vezetésével.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az biztos hogy nehéz lesz kivárni a következõ részt.

Én már számítottam egy Andrea+Milton vonalra is, de nem lett belõle semmi, pedig a karakterek között mintha lett volna valami. (Vagy csak én láttam rosszul?)

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése

Én már számítottam egy Andrea+Milton vonalra is, de nem lett belõle semmi, pedig a karakterek között mintha lett volna valami. (Vagy csak én láttam rosszul?)
    Úgy érted, hogy mint férfi és nõ között? Ha igen, ilyet én valóban nem érzékeltem.

Milton, mint értelmes, tanult, érzékeny ember látta, hogy Andrea elég erõs ahhoz, hogy megállítsa a Kormányzót. Szerintem a nõt nem látta benne, csak az erõs, a Kormányzótól viszonylag független embert. Egy kétségbeesett eszköz volt számára, hogy megszabaduljon a Kormányzótól.

Andrea számára biztos nem jelentett semmit, hisz õ mindig a kemény, szélsõséges alakokat részesítette kegyeiben. Lásd Shane, Kormányzó. Neki még Rick is túl puhapöcs.

Spoiler:

Ami Andreát illeti, az õ kiírása sokkal jobban meglepett, mint Merle hiteltelen és indokolatlan személyiségváltozása és ezáltal végzete.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak amiatt gondoltam, mert a 14. epizódban meghitten beszélgettek.
    adreamiltonkiss.jpg

0 Not allowed!
    Szerintem ez inkább amolyan erõt adó, baráti puszi.