0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem látszik valami jól, de egész sok cucc belefér.
_DSC2057.jpg_DSC2059.jpg_DSC2060.jpg
| Thumbs Up |
Kösz a képeket!
Last edited by Wayet; 09-24-2013 at 04:04 PM.
| Thumbs Up |
Lassan összeáll az EDC táskám. Teszek föl pár képet.
A súlya most 1,9 kg.
Nekem is ilyen kombinálható oldaltáska lesz: baráti alapon egy M-Tramp B29 táskára tettem szert, mindössze 2000,- Ft-ba került.
Ez a Maxpedition Termite Versipack másolata, nyilván Kínában készül, a Reintex forgalmazza (az õ márkájuk?).
Ránézésre ugyanolyan.
Hátulról is szinte ugyanaz, mint a Maxpedition. Mondjuk nekem nem tetszik, hogy nem vehetõ le a felsõ pánt, de ez van, a minta is ilyen.
A tartalma pillanatnyilag:
olcsó másolat svájci zsebkés
SRM783
Metabo multitool
Lightstick
(Silva helyett jav.) Recta minikompassz
gázos öngyújtó
tollak
tablet+tok+kábel+töltõ
irattárca
miegymás
Nekem fontos volt, hogy a tablet beleférjen, ez a méret 15x22-es, ami meghatározta, hogy milyen táska jöhet szóba.
Ezen kívül, mint látszik, igyekeztem a lehetõ legkevesebb pénzbõl kihozni. Tesztnek is jó lesz, hogy mit lehet várni ettõl a típustól, a márkának vannak jól sikerült cuccai.
Még jön bele egy kis eü-csomag és pár apróság, a helyük megvan.
szerk.: azt még hozzátenném, hogy CB (Coyote Brown) színben kerestem volna a táskát, de az M-Trampnál nincs, csak OD.
szerk.#2: van egy másik típus is, az M-Tramp B04, amelyik jobban személyhez szabható.
szerk.#3: a saját elképzeléseim mellett érdeklõdéssel olvastam az itt megjelent beszámolókat és merítettem belõlük. Köszönet érte!
Last edited by Batka; 10-15-2013 at 07:34 PM.
Kellene bele még egy napelemes töltõ a tablethez.
Nekem lenne egy kérdésem a Lightstick-kel kapcsolatban: Mire alkalmas a fényerõssége?
Filmekben látni, hogy azzal világítanak, de amit én vettem, annak nagyon minimális fénye volt (arra jó, hogy megkeressem a zseblámpát)
| Thumbs Up |
Tervben van...Csak még nem kaptam megfelelõ árban, de úgy néz ki, pár hét múlva lesz...
(Egyébként pocsék szar, jobb lenne ebook olvasó.)
Ha tényleg sötétség van, akkor sok mindenre jó. Volt a múltkor éjszaka itt áramszünet, borult ég, töksötét.
Ebben a helyzetben hasznos lenne.
Meg a gyerekeknek jó játék...
Kisebb alakítgatásokkal, most már minden benne van a bejegyzésemben, amit közölni szerettem volna...![]()
Last edited by Batka; 10-15-2013 at 07:01 PM.
Úgy látom, a hozzászólók többsége külön dedikált EDC táskát használ. Kicsit, könnyût, amibe épp csak a legszükségesebbek férnek bele.
Nekem általában ingben-zakóban kell járnom, amihez nem igazán passzol egy ilyen öv-/oldal-/comb-táska. Ezért én moduláris EDC-t alakítottam ki, ami akár a szokásos, feltûnésmentes fekete utcai hátizsákom egyik zsebébe, akár a heti egyszer-kétszer hordott notebook-táskámba belefér.
A készlet elemei:
- a zsebeim tartalma (tárca, telefon, kulcsok, zsebkendõ, Victorinox Safari Nomad, mini LED lámpa)
- pocket kit lapos fémdobozban (zakózsebben elfér)
- mini elsõsegély készlet
- "maxi kit" (Leatherman Sidekick, erõsebb LED lámpa, jelzõsíp, izofólia, szigszalag, zsinór, pill.rag., spork, gyorskötözõk, tollak, stb.)
- kábel készlet olcsó, kemény szemüvegtokban (MP3 lejátszó, klf töltõ-és adatkábelek, amit rendszeresen használok)
- fél literes Nalgene palack teletömve magvakkal és müzli szeletekkel (ha kell a kulacs, mert nem jutok palackos vízhez, ezek mennek ömlesztve a táskába)
- Kindle
A pocket kit, az elsõsegély cucc és a maxi kit minden nap nálam van, a többit a "küldetés" és az aktuális táska mérete határozza meg.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Persze, elég nagy a notebook táskám is. EDC alatt most csak a túlélés/prepping-orientált cuccokat értettem, de persze minden táskámba bele kell férnie a "normál" mindennapos cuccoknak is (laptop, jegyzettömb, uzsonna, ilyenek).
A lényeg, hogy két-háromféle táskát váltogatok napi rendszerességgel, attól függõen, hogy milyen öltözetben megyek, BKV-zom vagy autózom, mennyi gyaloglásra kell számítani, mennyi plusz cuccot kell vinni - de fél perc alatt bármelyikbe át tudom tenni az EDC cuccaimat. És a lényeg (pocket kit, IFAK, maxi kit) egy túranadrág zsebeiben is elfér, ha casual öltözékben és táska nélkül mennék valahova.
Sokat gyalogolni / tömegközlekedni azért fõleg hátizsákkal szeretek, de a notebook táskát is kipróbáltam már többórás túrán, csak hogy lássam, milyen, ha épp azzal kellene gyalog hazasettenkednem (kb. 16 km). (: