Oldala 11 of 95 ElsõElsõ ... 9101112132161 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Én azt vettem észre, hogy 1200-1300 kalória van bennük. Egy felnőtt, átlagosra nőtt embernek napi 2.400 kalóriára van szüksége (ha nem csinál semmit), illetve 3.000 kalóriára (ha aktív).

Tehát legalább 2 ilyen civil MRE-t kell megenni egy nap. Arra ez rettenetesen drága. 20 dollár körül van két darab. Egy konzervet ha le van árazva meg lehet kapni másfélért. Házilag jobbat lehet összeállítani és olcsóbban. Ezért nem vettem még soha MRE-t, még kipróbálásra sem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A csoki is elfér a listán. Én azt vettem észre, hogy van rajta egy szavatossági idő, aztán ha az lejár, akkor hónapokig nem változik az állaga, aztán valahol fél év, 9 hónap után elkezd száradni és kifehéredik. Az íze meg még jobb is úgy, mint frissen. (Amit nem tudok hogy miért van, de szerintem finomabb úgy.)

Mennyi lehet a maximum amit egy fémfóliás, papírba csomagolt csoki kibír szobahőmérsékleten és még fogyasztható? Másfél év? 2 év? 5 év?

0 Not allowed!
    Remélem nem szentségtörés, de én a sok elrakott élelmiszer közé bespájzoltam pár üveg pálinkát leviaszolt dugóval, pár üveg viszkit és némi unikumot is. Ezek szerintem soha nem romlanak meg. Fõleg ha kinyitom õket. :-)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    a bob-os topicot olvasgatva valaki azt írta, hogy tesz bele szárított húst, csak drága. évek óta csinálok szárított húst. veszek házi füstölésû angol szalonnát, (2200/kg) óvatosan lefejtem az aljáról a zsírréteget és a színhúst szeletekre vágva madzagra felfûzve csont keményre és szárazra szárítom. kifakul a szine, majdnem fehér lesz. apróra törve magában, vagy szárított gombával keverve kiváló levesbetét és jól záródó mûanyag üvegben hónapokig, uram bocsá' évekig eláll. mocskos sokat kell inni hozzá, mire rehidratálódik, de ez az egyetlen negatívuma. próbáljátok ki.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló imi79 Hozzászólás megtekintése
    MRE csomagokkal nekem az a bajom, hogy tele vannak felesleges dolgokkal, amik csak megdobják az árat és csak a helyet foglalják.
    Jó lenne olyat is kapni, amiben tényleg csak kaja van.
    Nekem felesleges minden csomagba fõzõ, rágó, szalvéta, mûanyag kanál, csoki, víztisztító meg még sorolhatnám.

Maga az ötlet jó, de ahogy már korábban írtam, ilyet boltból összeállíthat magának az ember jóval olcsóbban.
    Az MRE-t nem nekunk talaltak ki, hanem a katonanak a harcteren, aki halas a wc-papirert, a ragoert, meg a nedves torlokendoert is a kaja mellett.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    A csoki is elfér a listán. Én azt vettem észre, hogy van rajta egy szavatossági idõ, aztán ha az lejár, akkor hónapokig nem változik az állaga, aztán valahol fél év, 9 hónap után elkezd száradni és kifehéredik. Az íze meg még jobb is úgy, mint frissen. (Amit nem tudok hogy miért van, de szerintem finomabb úgy.)

Mennyi lehet a maximum amit egy fémfóliás, papírba csomagolt csoki kibír szobahõmérsékleten és még fogyasztható? Másfél év? 2 év? 5 év?
    Nekem nem egyszer volt tapasztalatom lejárt csokikkal, volt ami több éve lejárt, amiket én ettem semmi bajuk nem volt, ízük kicsit más volt meg a színük, álláguk, de ehetõ volt.
    Viszont néha akad egy egy ami télleg ehetetlen lesz évek múlva, de ez fajtától függ, az a baj már nem emlékszem melyik fajta volt a jó és melyik a rossz, de amint kezem ügyébe akad megint egy már megjegyzem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, biztosan függ attól is hogy keserű csoki-e vagy tejcsoki, hogy mik vannak benne (összetevők), mennyi benne a tartósítószer, milyen hőmérsékleten van tárolva, zacskóban van-e, vagy csak papírban, van-e benne töltelék. A cukor tartósít, lehet hogy az is számít hogy mekkora a cukortartalma.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Túlélõhalott Hozzászólás megtekintése
    Remélem nem szentségtörés, de én a sok elrakott élelmiszer közé bespájzoltam pár üveg pálinkát leviaszolt dugóval, pár üveg viszkit és némi unikumot is. Ezek szerintem soha nem romlanak meg. Fõleg ha kinyitom õket. :-)
    Nem szentségtörés, hanem jó ötlet Bár a pálinkánál (és úgy általánosságban a 20%-nál magasabb alkoholtartalmú italoknál) felesleges a viaszolás, a bolygón nincs olyan mikroorganizmus, amely miatt megromolhat. Persze a viasz hasznos, ha a krach földönkívüli invázió képében érkezik

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen ezek biztosan számítanak, bár nem vagyok szakértõ így inkább a tapasztalatra hagyatkozom. Amúgy a csoki az nagyon fontos dolog, nálunk terepen mindig van, igaz fel is esszük folyamatosan. De egyszer volt egy olyan amikor 5 napig voltunk kint, és volt egy úgynevezett kalória csomag elkülönítve a többi élelmiszertõl, ebben lényegében csak édességek voltak, amikben sok a cukor. És ki volt adva, hogy most gyakorlás képpen nem ehetünk belõle... hát elég nehéz volt mivel semmi édeset nem ettünk. Ha az ember túlél meg kell tanulnia mértékkel élni ami nagyon nehéz manapság amikor napi szinten esszük a finomságokat.
    Vészhelyzeti pakkba is hasznos a csoki, amikor már nincs energiád ad még egy löketet, és ha jól válogatod össze még el is áll.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Arra emlékszem hogy a régi csomagolású sportszelet kővé tudott keményedni.

Viszont porrá lehet törni. Csak azért mert kemény, még ehető. A lényeg hogy romlott ne legyen.