Oldala 1 of 48 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 474

Topic: Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!

Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

Kezdjük talán az új diákokkal. A régiek néhány évvel idősebbek, erőseknek képzelik magukat és zaklatják az elsősöket. "Jobb" esetben táblaletörlés, szemétkiborítás és az elsősökkel összeszedetés jellemzi a dolgot. Van ahol megparancsolják az elsősöknek, hogy zöldre festett arccal sétáljanak egész nap, de nem csak az iskola területén, hanem a városban is. Vagy idióta bohócsapkában, vagy más, megalázó dolgot találnak ki nekik.
    Komolyabb esetben fenyegetések, ha nemet mondanak az idősebb diákoknak. Még rosszabb esetben fizikai bántalmazás, lökdösés, felbuktatás, vagy még rosszabb. Persze a mentális terrorizálás sem jobb, ha valakit megaláznak és megfélemlítenek, annak nyoma marad.

Már az én időmben is divat volt ez, de nem tudnám megmondani, hogy mikor kezdődött. Talán a rendszer"változás" után? Az biztos hogy már 15 éve is elnézték ezt a tanárok. Az idősebbek bántják az elsősöket, aztán majd az elsősökből 4.-esek lesznek és majd ők is bántják az újakat. Van amelyik elsős arra készül 4 éven át, hogy majd mit fog csinálni ha ő lesz 4.-es.

A gólyabált mindenki ismeri, amit úgy állítanak be, mint egy kis viccelődést, de az esetek nagy részében elég komoly dologról van szó. Az ijesztő az, hogy a tanárok is részt vesznek benne, tudják hogy mi folyik, de semmit nem tesznek ellene. Nálunk az iskolában a tanárok sorban ültek a magasabb helyeken, mint valami kiscézárok a római Kolosszeumban és úgy röhögtek a megalázott diákokon. Ez milyen dolog? Nem beszélve arról, hogy mivel tudják az idősebbek, hogy a tanárok mindent megengednek, így fizikailag is bántalmazták az elsősöket.

Olyat is hallottam hogy egy elsőst seprűnyéllel erőszakoltak meg az idősebbek, mert hogy "az része a gólyaságnak". Rohadtul nem része semminek.

Ez nem humoros, nem vicces és nem tudom hogy miért nem tesz ellene senki.

Ahogy látom divatba jött az iskolai félelemkeltés és erőszak már az általános iskolákban is.

Talán tegnapi hír volt az, hogy egy 11 éves fiút néhány idősebb szexuálisan megerőszakolt egy általános iskolában, miközben egy kést szorítottak a gyerekhez. De ilyen ügyből elég sok van, erőszak, megalázás, napi verés, rablás, lehúzás. Az iskoláknak meg mi erre a válaszuk? Az hogy a szülőknek mondják, hogy ne csináljanak belőle ügyet, meg ne jelentsék a rendőrségen, mert az az rossz hírbe hozná az iskolát.

"Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya szexuális kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást, mely jelenleg ismeretlen tettes ellen van folyamatban."

Már bocsánat, de ha ilyenek történnek egy iskolában, annak az nem "rossz hírbe hozás" lenne, hanem az igazság kerülne nyilvánosságra. És az iskola sara is, ha nem tesz semmit, ha elnézni, sőt mit több támogatja az ilyen eseteket. A tanárok csak nevetnek az ilyen eseteken, mert hogy gyerekcsíny, meg csak játszanak, meg különben is, nem szabad semmit tenni, mert a végén még "ügy lenne belőle". Nincs senkiben egy kis felelősségérzet? Senki nem lép. Se a tanárok, se az igazgatók, se az iskolák, se a politikusok. Senki nem tesz semmit.

Ehhez jön hozzá, hogy ha az iskolában megtesznek egyesek bármit, akkor utána könnyebben lesz belőlük bűnöző is.

Aztán ami az iskolában történik, az nem marad az iskola falai között. Iskolán kívül is bántják azt, akit az iskolában bántanak. Ha egy csapat inzultál egy diákot, akkor ugyanúgy zaklatni fogják akkor is, ha véletlenül szembetalálkoznak vele az utcán.

És mi van ha valaki nem tűri tovább? Vagy ha senki nem tesz semmit és a szülő kattan be?

Itt egy mai hír:

"A Komárom-Esztergom megyei Naszály egyik buszmegállójában várta a 40 éves férfi azt a fiatalt, aki többször is bántalmazta a fiát. Csak a nevét kérdezte és már szúrt is.
    Iskolába tartott a sértett, mikor a támadás érte 2013. október 10-én reggel Naszályon. A buszmegállóban találkozott össze F. Ferenccel, aki már várta őt. A 40 éves férfi csak a sértett nevét kérdezte, majd szúrt. A fiatal férfinak sikerült elfutnia és támadója is megelégedett ennyivel. A bántalmazott sérülései miatt kórházba került, támadóját pedig otthonában elfogták a tatai rendőrök.

Elmondta, hogy a sértett az iskolában több alkalommal is bántalmazta a fiát, az őt ért sérelmeket kívánta megtorolni. F. Ferenc ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 40 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását." (Kemma)

Értem, életveszélyt okozó sérülés. És mit kap az, aki a fiát bántotta? Vajon mit tettek a gyerekével, hogy ennyire elborult az agya. Lehet hogy nem bántották és csak kifogást keresett, de az is lehet hogy az ő fiát is megerőszakolták a fiú vécében? Vagy épp csak verték és zaklatták? Abból nem lesz vizsgálat hogy mi volt az oka az egésznek?

Némelyik iskola már tiszta gulág, a diákoknak mindenféle mentális és fizikai erőszakot kell elviselniük.

Nem kellene tenni valamit? Én már gondoltam arra hogy írnék egy levelet és eljuttatnám a pártokhoz. Talán lenne olyan politikus aki elgondolkodna rajta.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rúgták és a melltartóját rángatták a kínai lánynak

http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/...kinai_lanynak/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Talán pont a Columbine-mészárlás (nem biztos, hogy jól írtam, pár éve volt az usában, iskolai lövöldözés) után volt egy elemzés, hogy a két elkövetõt rendszeresen zaklatták, terrorizálták. Majdnem az volt a cikk végkövetkeztetése, hogy az áldozatok tulajdonképpen csupán "megkapták a számlát", és, hogy elõbb kellett volna gondolkodni. Csodálkoztam is, mert ilyesmit nem igazán szoktak leírni. Volt ugyan próbálkozás a szokásos dolgokra, lövöldözõs játékokkal játszottak, sportfegyverekhez fértek hozzá, meg ilyenek. De azért a lényeget belerakták a cikkbe. A résztvevõk (késõbbi áldozatok) felelõsségét.

Gondoljon bele mindenki. Történik egy efféle mészárlás, rögtön gyorsan kell egy bûnbak. Adja magát a fegyver, hiszen a fegyver öl, ember ugyebár nem is kell hozzá. Aztán ott vannak a videójátékok. Szinte minden esetnél találnak fps-t a gépeken. Mondjuk azt elfelejtik hozzátenni, hogy ezekbõl világszerte eladnak több tíz vagy százmillió példányt, és akkor még nem beszéltünk a warez mennyiségrõl. Valahogy mintha ennél kevesebb mészárlásról hallanánk.

Ezek a kényelmes bûnbakok. Mert az igazság az, hogy a szar szülõknek vannak ilyen gyerekei, bár tény, hogy bizonyos esetekben a pozitív szülõi példa sem tud segíteni, ezek a szociopaták. Mégis elképzelhetetlen, hogy valamelyik ilyen esetnél mondjuk az elnök a gyászbeszédben azt mondja, hogy kedves mr. és mrs. johns, önöknek a k.rva anyját, hogy voltak képesek ilyen szadista férget nevelni a gyerekükbõl, terrorizált másokat, aztán ez lett a vége, lelõtték, mint egy veszett kutyát. Holott a sok mr. és mrs. johnsnak a fejéhez kéne kapni, mert nagy részük van a felelõsségben. De õk választópolgárok, a nemzet fogyasztói, az lehetetlen, hogy nekik valamiért felelõsséget kelljen vállalni.
    Sajnálatos kimondani, de sokszor az efféle végletekbe torkolló események az erkölcs mérlegén nem biztos, hogy megbuknának. De ahol a következmény nem tétel, és a felelõsség elkerülhetõ vagy áthárítható, ott bizony torz lesz az erkölcs is.

Engem sem kényeztettek el a suliban, és segítségem nem volt senki részérõl. Akkoriban is nagyon sajnáltam, hogy egyszerûen nem látszik épkézláb megoldás a dologra, és szomorú, hogy most is csak tehetetlenül állnak a résztvevõk. Én majd megtanítom a gyereknek, hogy hogyan kell a szart is kiverni valakibõl, ha okot ad rá. 14 éves kor alatt nyugodt lehet, 14-18 között meg már elég esze lesz ahhoz, hogy okosan csinálja.

A húgom egy-két éve vett volna részt ilyen gólyaavatásban, mint felsõbbéves. Elõtte mesélte, hogy mennyire várja már, hogy de jó lesz megszivatni az elsõsöket, stb, stb. Anyámék ilyen szempontból elk.rták, nem mondtak neki semmit. Én meg elõkerestem az indításnál is említett hírt, és elmondtam, hogy miért nem jó ötlet részt venni az effélében, és, hogy a helyében nem csodálkoznék, ha pár héten belül valamelyik kisdiák végigkéselné a folyosót, vagy akár elhozzon otthonról egy vadászpuskát. Bár ez nem az usa, azért bosszúból itt is történhetnek dolgok. Végül, amennyire én tudom, ott volt az avatón, mint sima nézõ.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Texasban is volt olyan hogy 14 ember szúrt le az egyik bekattant. Hogy annak mi baja volt nem tudom, de előfordulhat hogy ott is szerepet játszhatott egy iskolai zaklatás. Persze mivel kése volt, így a média azonnal dobta az ügyet, ebből kifolyólag azt se írták meg, hogy mi volt az elkövető motivációja.

mesélte, hogy mennyire várja már, hogy de jó lesz megszivatni az elsõsöket
    Igez, ez megy mindenhol és nem értem hogy miért. Mi a jó mások megalázásában? A gyengébbet bántani nem hősies dolog. Nem olyan mint 1 az 1 ellen kiállni verekedni, tisztességes feltételek mellett.

De a magyar média is hibás, mert a külföldi eseteket leírják, de a magyar esetekkel nem foglalkoznak. A kínai lányról írtak, de a múltkori két esetről, amik sokkal durvábbak voltak és magyar iskolákban történtek, azokról nem írt az Index.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez se véletlenül kapott 20 milliós nézettséget. Valahogy mindenkit jó érzéssel tölt el a végeredmény.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A nézeteltérésnek nincs köze az ilyesmihez. Azt egy 1-1 -es felállásban el lehet intézni, azzal általában nincs is gond. (Persze manapság az már nem is divat, a tisztességes párbaj már a múlté.)

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szinte az összes társadalom kineveli magából a késõbb rajta élõsködõ parazitákat. A demokrácia jelenlegi formái nem teszik lehetõvé azt, hogy ezektõl az élõsködõktõl a társadalom megszabadulhasson. Ez a jelenség már gyerekkorban megfigyelhetõ, de végigkíséri a teljes életciklust. Nem állítom, de gyanítom, hogy a paraziták elburjánoztatása idõnként politikai alapon is elõsegítést nyer. Lehet ez téves döntések miatt, de szándékosan is. Társadalmi összefogás hatásos lehetne, de arra a társadalom egyéb rétegeire megfelelõ hatást gyakorló szervezetek azonnal rasszizmust, fasizmust, meg mittomén mit kiáltanak és csírájában elfolytják. Sajnos a jogkövetõ polgárok egy része az õket ért orvosolhatatlan és rendszeres sérelmek miatt egyre inkább frusztrált állapotba kerül. Példaként említhetõ a minap történt eset, amikor a családot többszörösen, ill. több alkalommal kirabolták, majd ezt megunván (nyilvánvalóan az elégtétel hiányából következõ frusztráció miatt) a végén fagyállót tettek a saját pincéjük boros hordójába. Feltételezem, úgy gondolták, a kártevõ férgeket, patkányokat, egereket is megmérgezi a gazda. Most szándékos emberölésért állhatnak bíróság elé, mert megmérgezték szegény betörõket.
    Úgy gondolom, a jog valahol messze elmarad a társadalom igazságérzetétõl és valahol sürgõsen változtatni kellene.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Egyébként nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, teljesen normális, ha van némi hajcibálás, nézeteltérésbõl tettlegesség a suliban. A határt kell tudni: az alázást nem szabad engedni, illetve a maradandó sérüléseket megelõzni (ez utóbbi igaz arra is, amikor saját magát veszélyezteti a kölök).
    Persze, a gyerekeknél, ahogy a kölyökállatoknál is, a hierarchia beállítása és a "szárnypróbálgatás" nem csak normális, de szükséges is. A kiskutyák, macskák (ezeket gyakorlatilag bárki láthatja) nyúzzák egymást játék közben, harapnak, morognak, stb. Mintha vérre menne a dolog. Ez a normális.
    Gyerekeknél is normális, hogy van némi tettlegesség, hogy be legyen állítva a rangsor.
    Ami viszont nem normális, az az erõfölénnyel való visszaélés, és a folyamatos, esetleg éveken át tartó zaklatás, fizikai és mentális terror. Ilyen esetben nem beszélhetünk olyanról, hogy átesni a ló túloldalára, mert egyszerûen nagyon-nagyon súlyos következmények nélkül effélét nem lehet kompenzálni.
    Ilyenkor, bármi is a következmény, szinte teljesen biztos, hogy az jogos és igazságos. Sajnos sok zaklató nem tudja, hogy gyakorlatilag "célkeresztet" rajzol a saját homlokára, és csak idõ kérdése, hogy valaki megelégelje. Fogalmuk sincsen arról, hogy esetleg visszafele is elsülhet a dolog, és nagyon sokat veszíthetnek, akár az életüket is. Nincs tudomásuk arról, hogy a tetteiknek milyen következményei vannak. Hogyan is lenne, kitõl tanulták volna meg? A szüleiktõl? A tanároktól? Vagy bármelyik közszereplõtõl? Ugyan már.

Tulajdonképpen, mikor ilyesmirõl olvasok, mindig arra gondolok, hogy azok, akiket utolér az igazság, tulajdonképpen önként vállalták ezt. Hiszen saját szabad akaratukból döntöttek mások terrorizálása mellett, és tudniuk kellett, hogy ennek következményei lesznek. Még ha nem is tudták, akkor is tudniuk kellett volna. Aztán, mikor megérkeznek a következmények, csak néznek bambán, és értetlenkednek.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Igez, ez megy mindenhol és nem értem hogy miért. Mi a jó mások megalázásában? A gyengébbet bántani nem hõsies dolog. Nem olyan mint 1 az 1 ellen kiállni verekedni, tisztességes feltételek mellett.
    Mert kitõl tanulnák meg, hogy mi a helyes? Elvétve emeli fel bárki is a szavát, még azok sem, akiknek ez lenne a dolga. Akiknek a dolgok elébe kellene mennie, azok az gólyaavatáson ott ülnek a tanári asztalnál, és röhögnek. Skizofrén dolog, hogy ezek után a munkájukra és a személyükre hivatkozva esetleg tiszteletet követelnek (amit amúgy kiérdemelni szokás, nem követelni), és megy a sápítozás, hogy nem kapnak. Miért kapnának, mit tesznek érte?

Én próbálom nevelgetni a hugaimat ezekben a dolgokban, ha már a szüleim nem foglalkoznak vele, de elég nehéz úgy, hogy közben ezer más helyrõl meg azt látják, hogy az zaklatás a normális.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy egy jogos vagy jogtalan pofont ki lehet heverni, de a lelki sérülések örökre megmaradnak. Emlékszem hogy régen hogy verekedtem az iskolában, megvédtem magam, akkoriban még 1 támadt 1-re, nem volt annyira divatban a csoportos bántalmazás. Verekedtünk, volt hogy sikerült megvédenem magam, volt hogy veszítettem. De a tisztességes harccal sose volt bajom igazán, a karcolás, horzsolás elmúlik. De mikor többen jöttek rám és folyamatosan, és napokon, heteken, hónapokon keresztül, de volt amelyik évekkel később is betalált a haverjaival, azokat sose fogom elfelejteni. Se azt, hogy a tanárok engedték, hogy a gólyabálon ott voltak, felültek magasra és fölényesen röhögtek az új diákokon. Nem tudom hogy minden iskolában ez van-e, de ahová jártam néhány helyre, ott mindegyik helyen ez ment.

Itt egy másik videó.

A topic keresõszavai: