Oldala 6 of 25 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 245

Topic: Áramszünet

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Apósékat háromszor látogatták tavaly karácsonykor.
    Az OBI-ban vettem egy olyan cuccot, ami olyan mint mozgásérzékelõ meg egy vezeték nélküli kapucsengõ komboja. Csak elemmel megy karácsony óta ugyanazzal. Bárhova telepítheted, annyi, hogy jobb ha fedél alatt van beltéri . A második után raktam fel, a harmadik esetben mikor elkezdett visítani elszaladtak.
    Két üzemmódja van kapudallam és alarm... Bevált..
    http://www.toparuk.hu/HOME-HSB-100-V...i-belepesjelzo

mod.
    Ezek szerint az érzékelõ bírja külteret.
    .http://biztonsagtechnika.vatera.hu/b...804171226.html

Még egy BOB-nak is része lehetne.
    Last edited by aksurv; 11-10-2013 at 05:50 PM.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Ilyenen én is gondolkodtam hogy kellene összerakni valami olcsó cuccokból.

Nekem is az 1000ft-os kapucsengõ jutott eszembe távjelzõnek, kicsi mozgásérzékelõt meg beépíteni napelemes kerti lámpába.
    Oda szúrod le ahova akarod, közben meg talán tölt valamennyit az akkura is.

(Vannak ebay-en is komplett riasztórendszerek sok vezeték nélküli (beltéri) mozgásérzékelõkkel.)

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Ilyenen én is gondolkodtam hogy kellene összerakni valami olcsó cuccokból.

Nekem is az 1000ft-os kapucsengõ jutott eszembe távjelzõnek, kicsi mozgásérzékelõt meg beépíteni napelemes kerti lámpába.
    Oda szúrod le ahova akarod, közben meg talán tölt valamennyit az akkura is.

(Vannak ebay-en is komplett riasztórendszerek sok vezeték nélküli (beltéri) mozgásérzékelõkkel.)
    Én is ezt terveztem, de ez jobb.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Vezeték nélküli mozgásérzékelõk elég drágák szerintem, már amik nagyobb hatótávolságban is mûködnek, és nagyobb területet lefednek. A hangtompítóra engedélyt beszerezni nagyon bonyolult és drága is az egész eljárás. A legtöbb államban legális, épp csak senkinek sincs, mert minek. Túl komplikált és drága a papírmunka.

Igazából ha úgy vesszük akkor a prepper apuka csak egyetlen hibát vétett. Azt, hogy a lánya fiúját magukkal vitte. A hippi gyerek kavart be, ha õ nincs, akkor a szomszédok semmit nem tudtak volna arról, hogy van étel és mindenféle más dolog is a házban és környékén. Nem támadták volna meg a házat, nem fogták volna el a gyereket és nem mentek volna be a házba. Az apuka elsõ hibája rántotta magával az összes többi ballépést.
    Irtam a masik topicban, nem jon a gyerek, period.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem a mozgásérzékelõ hatékonyabb mint a kutya! Mert.: A kutya nem tud csendes riasztást csinálni. Így a behatoló tudja, hogy te tudod hogy õ ott van. Ekkor két dolog törtéhet: 1.: ha felkészületlen, akkor elhúzza a csíkot, és máskor felkészültebben visszajön. 2.: Ha felkészült és elszánt, akkor támadásba lendül! Egy tény, hogy a kezdeményezést elveszítetted, és csak kullogsz az események után. A kutya, legyen bármekkora bestia, könnyen semlegesíthetõ. Le lehet fújni, le lehet szúrni a kerítésen keresztül, meg lehet mérgezni, lõni, stb... Csak jelzésre jó. Illetve a "Low level" fosztogatók ellen hatékony. Én a mozgásérzékelõ akkuit napelemes töltõvel idõnként feltöltöm. Te a kutyát nem töltheted napelemrõl, és nem fényevõ.
    És van még egy nem elhanyagolható dolog. Pl.: Egy durva SHTF kezdete után kb. két hónappal a kerítés mögött ugató láthatóan jól táplált kutya lebuktathat. Mert azt gondolhatják, hogy "ennek az embernek még a kutyája is életben van, és ráadásul jó erõnlétben. Akkor biztosan neki is van kajája, ha a kutyának jutott"
    A mozgás érzékelõbõl pedig nem kell sok darab, csak oda ahonnan a behatolás várható.
    A fosztogatókat pedig a nekem megfelelõ helyre lehet terelgetni mint a zombikat!
    Mégpedig úgy, hogy a biztonsági rendszeren direkt rést hagyok! Hogy arrafelé csalogassam õket.
    Pl.: A kerítés fölött a szögesdrótot egy helyen átvágom, mintha ott már valaki egyszer bejött volna.
    Majd hülye lesz tépetni magát máshol, ha egy ponton látszólag sima az útja. Az õrnek pedig sokkal könnyebb
    dolga van, mert a támadás várható iránya borítékolható!
    Vagy egy résnyire nyitva "felejtett" ablak. Nem fogja a zárat buzizni, ha csak be kell lépnie az ablakon.....
    Persze nem tudja, hogy a sorsa ezzel meg pecsételõdöt.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,122

0 Not allowed!
    A kutyát semlegesíthetik mérgezett rántotthússal. A mozgásérzékelő azt nem eszi meg.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Unicornis Hozzászólás megtekintése
    Szerintem a mozgásérzékelõ hatékonyabb mint a kutya! Mert.: A kutya nem tud csendes riasztást csinálni. Így a behatoló tudja, hogy te tudod hogy õ ott van. Ekkor két dolog törtéhet: 1.: ha felkészületlen, akkor elhúzza a csíkot, és máskor felkészültebben visszajön. 2.: Ha felkészült és elszánt, akkor támadásba lendül! Egy tény, hogy a kezdeményezést elveszítetted, és csak kullogsz az események után. A kutya, legyen bármekkora bestia, könnyen semlegesíthetõ. Le lehet fújni, le lehet szúrni a kerítésen keresztül, meg lehet mérgezni, lõni, stb... Csak jelzésre jó. Illetve a "Low level" fosztogatók ellen hatékony. Én a mozgásérzékelõ akkuit napelemes töltõvel idõnként feltöltöm. Te a kutyát nem töltheted napelemrõl, és nem fényevõ.
    És van még egy nem elhanyagolható dolog. Pl.: Egy durva SHTF kezdete után kb. két hónappal a kerítés mögött ugató láthatóan jól táplált kutya lebuktathat. Mert azt gondolhatják, hogy "ennek az embernek még a kutyája is életben van, és ráadásul jó erõnlétben. Akkor biztosan neki is van kajája, ha a kutyának jutott"
    A mozgás érzékelõbõl pedig nem kell sok darab, csak oda ahonnan a behatolás várható.
    A fosztogatókat pedig a nekem megfelelõ helyre lehet terelgetni mint a zombikat!
    Mégpedig úgy, hogy a biztonsági rendszeren direkt rést hagyok! Hogy arrafelé csalogassam õket.
    Pl.: A kerítés fölött a szögesdrótot egy helyen átvágom, mintha ott már valaki egyszer bejött volna.
    Majd hülye lesz tépetni magát máshol, ha egy ponton látszólag sima az útja. Az õrnek pedig sokkal könnyebb
    dolga van, mert a támadás várható iránya borítékolható!
    Vagy egy résnyire nyitva "felejtett" ablak. Nem fogja a zárat buzizni, ha csak be kell lépnie az ablakon.....
    Persze nem tudja, hogy a sorsa ezzel meg pecsételõdöt.
    Az american blackout-os topicban kb ugyanezt irtam, olvasd el!

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Harcásztban ezt csapdázásnak hívtuk...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    Harcásztban ezt csapdázásnak hívtuk...
    En sose tanultam. Van esetleg barmi (konyv/web) amit ajanlanal?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Most volt a hírekben, valahol tervezett, elõre bejelentett karbantartás miatt 8-17ig áramszünet volt (azt nem tudom hány napig).
    Katasztrófaként írták le, "káosz az orvosi rendelõben" címmel.
    Nem tudtak fûteni, fõzni, ételek romlottak meg...