Oldala 3 of 48 ElsõElsõ 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 474

Topic: Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Csak annyit fűznék még hozzá, hogy akár mese, akár rossz környezet, akár rossz családi helyzet, akármilyen hátrányos helyzet van valahol, az nem mentség. Bíró nem hoz azért felmentő ítéletet, mert egy bűnöző vérengzős jelenetet látott a tévében és azért késelt. A bírót ez nem fogja érdekelni. Én külön büntető kategóriává léptetném elő ezt a problémát. Aki az iskolatársait megalázza, bántja, megveri, zaklatja, szórakozásból erőszakosan bántalmazza, azt én elzárásra ítélném. Akár csak pár hétre, de rossz körülmények közé. Elég lenne hogy megemberelje magát és elgondolkozzon azon amit csinált. Gyereknél hatásos lenne.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    igen. fontos. és ha szembe nézünk a tényekkel, akkor mi van?
    Ha a csupasz tényeket figyeled, akkor a valós helyzetet látod. Nem önkényes értelmezést, véleményt, vagy egyfajta dogma, szemlélet által módosított képet, hanem a valóságot. Sokszor tapasztalom, hogy az emberek képesek hajmeresztõ dolgokat kikövetkeztetni vagy komplikálni végletesen egyszerû és egyértelmû dolgokból, és ezek sokszor teljesen ellenétesek a valósággal. Ennek pedig az az oka, hogy nem magát a tényt veszik figyelembe, hanem a véleményüket a tényrõl, azt, amit az õ saját szubjektív belsõ világuk értelmez belõle. Márpedig az ember természeténél fogva gyarló, sokszor téved. Én is, más is. Ezt el tudjuk kerülni, ha a tényekre koncentrálunk, lecsupaszítjuk amennyire lehet, és akkor láthatjuk, hogy valójában mit is jelent.

tévedsz, nagyon nem mindegy, hogy kinek bûnsegédlek. ha késelésre bujtok fel a gettóban, akkor az büntetõjogi kategória. ha etnikai alapon nyugdíjasok bántalmazására bujtok fel, akkor nem. máshogyan nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet büntetlenül több száz ilyen tettet elkövetni.
    Ezt a mondatot nem értem, tudomásom szerint mindennemû felbujtás törvényellenes.

nem kell valós fenyegetés, elég a büntetlenség ígérete. ezzel a legnagyobb visszatartóerõt iktattad ki, a félelmet a büntetéstõl.
    Ez érthetõ, de aki egy muslicánál intelligensebb, az tudja, hogy a büntetlenség ígérete illúzió. Jelenleg a törvénykezés és a manipulálható tömegek cinkos összekacsintásával sajnos napi realitássá vált, de attól még kamu. Csak egy sima ígéret.

lehet, hogy tudja, de nem érdekli. azok között a romák között, akik között felnõttem az volt a törvény, hogy akkor nem lopsz, ha olyat veszel el, amire szükséged van. sz@rtak õk a magyar jogrendre. és persze mindenre szükségük volt.
    Ha tudja, de nem érdekli, az nem oszt, nem szoroz. A lényeg, hogy tudja. Így tudja azt is, hogy benne van a pakliban a büntetés, még ha nem is a törvény szigora által. Egy táblára ki van írva, hogy a kerítésben áram van. A tolvaj tudja, a tolvajt nem érdekli, a tolvaj meghal. Ki döntött úgy, hogy haljon meg? Kényszerítette-e valaki, hogy áram alatt lévõ kerítést tapogasson?

Ugyanez a párhuzam a sulis agresszióval. Minden iskolás tudja, hogy léteznek iskolai mészárlások, ahol legtöbbször zaklatott, terrorizált áldozatok kattannak be, és rendeznek vérfürdõt. Akárki lehet ez, a legcsendesebb, legvisszahúzódóbb tanuló is. Mégis csinálják, játszanak a tûzzel. Akkor ki dönt úgy szabad akaratából, hogy beszáll egy olyan "játékba", ahol a végén egy kést állíthatnak a gyomrába?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Mégis csinálják, játszanak a tûzzel. Akkor ki dönt úgy szabad akaratából, hogy beszáll egy olyan "játékba", ahol a végén egy kést állíthatnak a gyomrába?
    Ez nem jellemző. Az inkább, hogy az áldozat a végén öngyilkosságot követ el, vagy pont a bántalmazóival szalad el a ló és a nagy "játékban" végül megölik a szerencsétlen áldozatukat. Az hogy az áldozat "bosszút áll", az sokkal ritkább, Magyarországon meg nem tudom hogy volt-e olyan hogy egy diák akit bántottak késsel ment volna a zaklatói ellen.

Ami még jellemzőbb, hogy a bántalmazott panaszt tesz, de mivel senki nem törődik vele, így másik iskolába menekül, a helyét pedig átveszi valaki más. Már úgy értem hogy mivel őt nem tudják már bántani, így a zaklatói más áldozatot keresnek iskolán belül.

Ez a valóság.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez nem jellemzõ. Az inkább, hogy az áldozat a végén öngyilkosságot követ el, vagy pont a bántalmazóival szalad el a ló és a nagy "játékban" végül megölik a szerencsétlen áldozatukat. Az hogy az áldozat "bosszút áll", az sokkal ritkább, Magyarországon meg nem tudom hogy volt-e olyan hogy egy diák akit bántottak késsel ment volna a zaklatói ellen.
    Persze, nem jellemzõ, de volt már rá példa. Bárhol és bármikor megtörténhet újból. Felelõtlenségnek tartom, hogy valaki ne vegye bele a számításba, csak mert nem jellemzõ.
    Jóléti társadalmakban a komoly shtf sem jellemzõ, és mi mégis egy prepper fórumon beszélgetünk éppen

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valakik csak felkarolják a problémát. De miért nem a kormány?

"Iskolai erőszak: a tettlegesség és a zsarolás mellett egyre gyakoribbak a szexuális bűncselekmények"

Hogy az általános iskolát emelik ki, azzal nem értek egyet. A középiskolában is pont ugyanúgy jelen van a probléma.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt az újabb.

Nyolcéves kisfiút akartak orális szexre kényszeríteni - nem tette meg, megverték

A váci eset után most egy somogyi település általános iskolájában történt az aberrált szexuális bűncselekmény. A nyolcéves kisfiú nem tette meg, amire a hulladékok rá akarták kényszeríteni, ezért csúnyán megverték. Az elkövetők nem büntethetők, így legközelebb az ön gyermeke is áldozatul eshet.

Az eset a bántalmazott kisiskolás édesanyja szerint november 5-én történt a Somogy megyei Görgetegen, a helyi általános iskolában. A mindössze nyolcéves gyermeket három nagyobb "fiú" kapta el délután 2 óra körül, a szünetben. Hátravitték őt a tornaterem mögé. Legidősebb támadója – egy 14 éves, hetedikes tanuló – ezután lehúzta a nadrágját és arra akarta kényszeríteni a gyereket, hogy elégítse ki orálisan. Valamivel fiatalabb cinkosai pedig „asszisztáltak” ehhez, és folyamatosan figyelték, nem jön-e valaki. A kisfiú nem volt hajlandó megtenni, amit akartak, ezért mindhárman nekiestek, ütötték, rúgták – mondta a diák édesanyja a Hír24-nek.

Kinyírjuk az egész családod

Beszélt arról is, hogy kisfia mindvégig segítségért kiáltott, de nem jött senki, a tanárok bent voltak. Sőt, később próbálta jelezni, mit tettek vele a „nagyok”, de a pedagógus, akitől segítséget kért, elhajtotta azzal, hogy menjen játszani.

A gyerek ezután nem szólt senkinek, a történtekre csak másnap derült fény, fürdésnél ugyanis édesanyja meglátta a sérüléseit. Állítása szerint fia tele volt kék-zöld foltokkal, zúzódásokkal, a legtöbb seb, sérülés a fenekén volt. A gyerek azt mondta, azért nem mondott semmit, mert iskolatársai délután megfenyegették, hogy „kinyírják” az egész családját, ha el meri mondani, mi zajlott a tornaterem mögött.

Látlelet készült

A rendőrséget még aznap értesítették és orvos is látta a gyereket, látlelet is készült, a dokumentum jelenleg a nyomozóknál van. A kicsit másnap, vagyis november 6-án hallgatták ki, két és fél órán át beszéltek vele az egyenruhások az asszony jelenlétében. A nő szerint a rendőrök nagyon segítőkészek voltak.

A felháborodott édesanya elmondta, hiába fordult az iskolához, ott azt állítják, hazudnak. Hasonlóan reagáltak az érintett fiúk családtagjai is. Ám a falubeliek többsége fel van háborodva – fűzte hozzá.
    Az asszony elmesélte, nemrég egy kislányt vittek el a mentők, miután két "nagyobb lány" durván bántalmazta, ugyancsak az említett intézményben.

Nem nyilatkoznak

A lap kereste az iskolát, hogy megtudja, szerintük mi történt – vagy éppen nem történt – az intézményben. Az igazgatónő annyit mondott, hogy míg tart a rendőrségi eljárás, nem nyilatkozhatnak az ügyben.

A megkeresést a lap eljuttatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysághoz is, egyelőre várják a válaszukat.

A fiatalabbak nem büntethetők

A Hír24 ügyvédhez fordult, hogy megtudja, kit és miért lehet felelősségre vonni, ilyen esetben milyen büntetés szabható ki. Magyar György a Hír24-nek elmonda, a "rövid tényállás alapján, amennyiben ez valóban így történt, úgy a 14 év feletti elkövető szexuális erőszak kísérletéért büntethető".

Hozzáfűzte: tekintettel azon minősítő körülményekre, hogy a sértett 12 év alatti, vele szemben erőszakot alkalmaznak, illetve több elkövető van - még akkor is, ha ebből életkoránál fogva nem mindegyik büntethető - nagykorú elkövető esetén akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható lenne. A törvény azonban a 16 éven aluli fiatalok esetében kedvezőbb büntetési tételeket alkalmaz, így a kiszabható maximális büntetés mértéke 5 év. A 14 éven aluli elkövetők ezen bűncselekményért nem büntethetők.

(Hír24 nyomán)

Akkor rohadjanak meg...

A tanárt nem érdekli, az igazgatónő nem a gyerekért, hanem a bűnözőkel teli béna iskolája hírnevéért aggódik, a törvény az elkövetők egy részét szabadon engedi, de amelyik büntethető, az is csak enyhített büntetést kaphat. (Már ha tényleg megbüntetik.)

A kormány meg rögtön törvényt változtatott, mikor kijött velük kapcsolatban az a hamisított videó. Két hét alatt megírták, előterjesztették és meg is szavazták a törvényt, ami a saját dolgaikat védte, a gyerekekkel meg mi történik, de se új törvények, se szavazás, de még csak törvénytervezetet se hajlandóak írni hogy megszüntessék (vagy legalább visszaszorítsák, jobban büntessék) az ilyen iskolai erőszakot.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    nem volt jó a régi poroszos oktatási rend, ez kellett helyette. bravó

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Felháborító az egész. A pedagógus hozzáállása fõképp....pont ezek miatt engem nem is izgat, ha tanárt vernek. Maguknak csinálták, az nem volt baj mikor a gyerekeket szivatták? Most hogy õk vannak a soron már háborognak. A cigánygyereknek mindent szabad, kap egy kis ejnye-bejnyét de mivel nem szocializálódott így neki nem jelent semmit. Persze a jó gyerekekre lehet erkölcsi nyomást gyakorolni meg büntetni õket, ha valami apróságot követnek el...
    Más, ilyen szituációban lenne vsz. jobb megoldás is. Apuka vagy férfi rokon is hátra mehet a tornateremhez, külön-külön a nagyszájú kölykökkel, hogy senki ne lássa és szépen meg lehet beszélni a dolgokat...

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Plakátokkal kéne körberagasztani az ilyen iskolák környékét, hogy a hugyos sárba tipródjon a hírneve!
    Anno velem is szórakoztak, szal tudom milyen...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Plakátokkal kéne körberagasztani az ilyen iskolák környékét, hogy a hugyos sárba tipródjon a hírneve!
    Anno velem is szórakoztak, szal tudom milyen...
    Egy csapat engem is betalált, másnap a tanár röhögött rajtam, hogy "haha, hallom megvertek".

Nem volt vicces. És nem megvertek, hanem többen megtámadtak, próbáltam megvédeni magam, de csúnyán megsérültem.

A topic keresõszavai: