0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
"Nem is kell hozzá felnõtt, összefognak a bántalmazottak, botokkal felszerelve, és õk sem lesznek büntethetõk. "
hadd meséljek el egy történetet, kikívánkozik belõlem. """a történetben szereplõ személyek kitaláltak, a valósággal való mindennemû hasonlatosság, azonosság csak a véletlen mûve lehet."""
hol volt, hogy nem volt, volt egyszer egy csapat, akik expedíciót terveztek egy távoli országba, az adott terület kultúrájának egy szegletét tanulmányozandó. a csapat összeállt. elkezdték a felkészülést, táborok, felkészítõ túrák, programok, elõadások, stb. az összetartások során kiderült, hogy az egyik csapattag viselkedése, hozzáállása, nem megfelelõ. a csapat az illetõt távozásra szólítja fel, de õ nem megy, és mivel törvényi kényszerre nincs mód, hát kimegy a csapattal messzi idegenbe. ott kint méltatlan viselkedésével nemcsak magát, de a magyar delegáció egészét lejáratja, hangulatát elrontja, veszekedést, megosztottságot szít, szóval hasznos, értékes tagja a csapatnak. hazatérve minden jobb érzésû csapattag háborog, forrong, berzenkedik neveletlen társuk viselkedésén tettein. az egyik csapattag javaslatot tesz az illetõ "megbüntetésére", a csapatot ért sérelem "megtorlására" . reakció a csapat többi tagjától: hogy képzeled, mi nem alacsonyodunk le az õ szintjére, mit képzelsz, mi is olyan hitványak legyünk, stbstbstb.
mi a történet tanulsága? a "jók" nem szoktak összefogva bosszút állni a "rosszakon". a "jól" nem fognak elégtételt venni a rajtuk esett vélt vagy valós sérelmeiken. sajnos nem. és nem azért, mert nem büntethetõk, hanem azért mert õk "jók", és ezzel egyben sebezhetõk is. ezt használják ki, ezzel élnek vissza a "rosszak".
Mind a kettõtök jól beszél.
A "jóknak" át kell esniük a dilemmán hogy visszavágjanak e(igaz ez majd változtat személyiségükön), de véleményem szerint nem csak visszavágni kell hanem 5X-en visszavágni mert csak így tanulnak a "rosszak".
Alapjában én is jó gyereknek születtem, de részben Jean Claude van Damme-on szocializálódtam így gyorsan megtanultam ha basztatnak hát vissza kell csapni de keményen, mint ahogy JCVD a filmjeiben sokszor az egész bûnszervezetet ledarálta![]()
Thumbs Up |
érdekes dolog lenne a jóság fogalmi definiálása. máléság vs. életképesség? balek kontra talpraesett? fentebbi történettel ellentétben az én véleményem az, hogy -példánkban- a jogos önvédelemtõl nem leszek rossz, nem vesztem el a jóságomat, ha azt adom a másiknak, amit megérdemel, sõt, amiért megdolgozott!! magának akarta, kapja is meg! így igazságos és így hasznos is a közösség szempontjából. csak mindíg meglepõdöm, hogy a tettek mezején a "jók" mennyire puhapöcsök tudnak lenni, bár háborogni azt tud minden "jó". morogni, forrongani azt tud, mindegyik, de tenni nem tesz semmit, inkább "bemenekül" a "jósága" mögé és önigazolást gyárt magának önnön beállítottságával. visszatérve az eredeti problémához, pontosan azzal büntetném az elkövetõket, amit tettek. bár a kétoldali könyöktörés is elgondolkodtató.......![]()
Én szerintem, a "jóknak" a hibájuk az nem az hogy nem állnak bosszút hanem pont az hogy, õk amikor még nincs semmi probléma, pozitívan állnak a másik emberhez aki ezt kihasználhatja, hány olyan példa van amikor, segítség kéréssel akarnak valakit tõrbe csalni aki rendes és segít az meg belemászik a csapdába. Én alapjáraton segítõkész vagyok, de próbáltak már így lehúzni pénzel. A jó az távol esik a töketlen embertõl, én szerintem is, mert sokszor a töketlenek egy lépést nem tennének a másik megsegítésére.
Leírtad a terrornak egy módszerét, nem akarom elítélni a módszeredet, mert ugye a bûnözõket félelemben kell tartani. De itt azért már látszik a többszörös visszavágás akárhányszorosnak is nevezzük. És igen ez egy bevált módszer amivel embereket lehet rávenni akár az elköltözésre is.
Hát ha eléred hogy féljen az már elég komoly dolog, és közben össze is szed egy két sérülést. Ellenben téged egyszer megvertek pl.
ha adott egy pofont és ki akart rabolni vagy meg is tette, és te megvered 4x különbözõ idõpontokban/helyeken, szerintem az már többszörös bosszú.
Thumbs Up |
lényeges ponthoz értünk. anélkül, hogy az adott helyzeteben védeném a tanárt, általánosságban jegyzem meg, hogy a korszerû pedagógia pont a félelemkeltést/megfélemlítést, mint pedagógiai eszközt tiltotta ki az iskolákból. ezzel tanár nem élhet hivatalosan. ezen lehet háborogni, de a törvény nem igazságos, hanem jogkövetõ magatartást vár el a tanerõktõl. a szülõ viszont még mindíg jóságos igazságtévõt szeretne látni a tanárban. a félelem remek eszköz. ez tart vissza engem is attól, hogy ezt vagy azt megtegyek. mindazonáltal talán nem kellene minden elkövetõt szarrá verni. elég egyet borzalmasan összetörni a többi szeme láttára. a többség tanulna belõle. nem voltak véletlenek a nyilvános kivégzések, csonkítások. nemcsak igazságtévõ, de visszatartó erejük is volt. asszem.
Thumbs Up |
Received: 922 Given: 954 |
Visszavág, aztán ő kerül bajba. Ez nem csak attól függ hogy ő visszavágna-e, hanem hogy a végén még ő lesz a rossz a törvény szemében.
Hányszor van olyan, hogy valakit megtámadnak, ő megvédi magát, aztán ezt a média úgy adja elő, hogy "verekedés volt", meg "összeszólalkoztak". Hányszor tartóztatnak le embereket azért, mert megvédik saját magukat? Hányszor kapnak büntetést azok a diákok, akik -amúgy teljesen jogosan- visszavágnak?
A videóban az a gyereket, akit megtámadtak és ő visszavágott, őt is felfüggesztették a támadójával együtt. Az iskolák egyre inkább nem törődnek azzal hogy ki az áldozat és ki a támadó, felfüggesztik, kirúgják mind a kettőt és ezzel el is hárítják magukról a felelősséget. Holott az iskola elég nagy részben hibás ezekért a támadásokért.
Találtam ezzel kapcsolatban egy jó videót. (10 perces) Majd lefordítom.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Engem kisiskolás koromba elég sokat bántottak mint szoban mind nem szoban... Mondjuk meg is értem gyenge kövér kisgyerek voltam. Sokszor volt hogy megkerültem a fél várost ahol iskolába jártam mert a helyi raj cigánygyerekek meg akartak valami mondvacsinált hülyeség miatt verni. Sokszor gyalogoltam kilométereket másik buszmegálokig.
Nagyon szarul éreztem magam mindig. Egyszer szintén iskola után meg akartak verni de nekem ez már sok volt ugy döntöttem most nem vernek meg hogy én most majd kemény leszek (azt hittem) és fogtam egy botot hogy majd jol elpicsázom öket ha meg akarnak verni!A vége az lett hogy betörték az orom. Na ezt már othol nem tudtam kimagyarázni. Bejöttek iskolába szüleim. Én tudtam hogy nem fogják abbahagyni. De abbahagyták kb két napra. Aztán folytatodott minden. Hogy is tudtam volna bármit is csinálni nállam sokkal erösebbek idösebbek nagyobbak voltak és többen is voltak. Visszaütni se nagyon mertem mert tudtam hogy akkor mégjobban elpicsáznak. Mikor elösször ütöttem vissza talán én lepödtem meg a legjobban. Akkor ütöttem meg elösször valakit ököllel mai napig emlékszek rá! Mondjuk nem sokat számitott ugyanugy megvertek. Szerencsére nem voltak komolyab verekedések. Pár pofon lökdöstek rugdostak hasonlok. Bár volt durvább is akkor egy fogam bánta bordám is repedt el. Othol már nemtudtam milyen mesét találjak ki aztán mikor betört ugye az orom már nem hittek nekem...
Teltek az évek felsös lettem. Elballagtam vége lett. Jo messzire kerültem a cigánysoroktol a rajcsávoktol meg a többitöl.
9.ben lefogytam nöttem vagy 12 cm-t sportoltam megizmosodtam. Nem vagyok mostmár se kövér se gyenge. Jelenleg 187 cm magas 95 kilos küzdösportokat aktivan üzö emberke lettem aki még mindig összerándul ha valaki hirtelen nyul felé.
Azthiszem ezt az egy pozitiv változást annak köszönhetem hogy gyenge szarnak éreztem magam. Mostmár nem vagyok az. Megtudom védeni magam. Tehát egy elönye van az iskolai zaklatásnak.
Most ha szembejön valamelyik cigánygyerek az utcán aki anno zaklatott vert vagy csak megalázott mindenki elött, elörre köszön a szemembe se mer nézni. Érzem rajta hogy fél töllem még ha nem is mondja ki!És ez akármilyen köcsögen hangzik ku**ajo érzés! De egyszer nagyoncsunyán el fogom verni az összeset abba biztosak lehetnek! Az mégjobb érzés lenne. De sajnos nemhiszem hogy adodni fog rá lehetöség.
De rengeteg negativuma van az egy darab pozitivummal szemben. Egy szerencsétlen kiszolgáltatott valakinek éreztem magam. Mindenki mondta embereljem meg magam üsek vissza legyek férfi. Egy 10 éves kövér kisgyerek könnyü mondani hogy legyen férfi ha vissza se mer ütni... Ezektöl a "buzditásoktol" csak mégszarabbul éreztem magam.
Ha valaki hirtelen nyul hozzám vagy közelit felém lehet az akár egy lány vagy egy kisgyerek vagy akármilyen ártalmatlan személy összerándulok. Osztálytársaim/szobatársaim mindig ezzen hülyéskedtek hogy összerándulok mindentöl. Szerintük vicces szerintem ku**ára nem. De végre már valamenyi önbizalmam azért van.
Sose mertem erröl senkinek beszélni mert ugyis az lett volna hogy tuldramatizálom. Ugyan mért bántanának piti kis verések mások elött megalázások mért lennének olyan nagy bajok.
De másrészröl pedig a jelenlegi személyiségemhez is hozzájárultak ezek a dolgok. Sose bántok senkit se szoval semmivel tudom hogy egy ártatlan "beszolás" is rossz lehet a másiknak. Másfelöl hirtelenharagu meg agressziv lettem a legkisseb akár szobeli"támadásra" is felemelem a hangom.
Szégyellem is magam amien voltam tényleg nem voltam egy talpraesett gyerek de ez van. Sose mertem erröl beszélni ezen okok miatt.
Valoszinüleg ezeknek az "élményeknek" köszönhetem azt is hogy erösen rasszista vagyok. És persze én vagyok a hülye szar ember hogy rasszista lettem. Mert hogy mért itélek el valakit a börszine alapján?!?! Értetlenül álszenteskedö jaj én nem itélkezek senki felett emberek pedig jaj szegény kissebség milyen szörnyü hogy elitélik öket csunya rasszisták és a többi. Bele se gondolnak mit beszélnek. A rasszista embert itélik el azért mert rasszista! Mi ez ha nem rasszizmus??? Ez nem más mint képmutatás hogy ök hudejó emberek hogy ök nem elöitéletesek aki pedig azok azok utolsó hülye emberek..
Huh na sikerült egy kisregényt irjak de ezt fontos volt elmondanom.
Dejo hogy névtelen ez a forum mert ezt a történetet nével ellátva 100000% hogy letagadnám!De remélem jol szemlélteti hogy ami felnötteknek piti kis dolog az gyereknek akik nem tudnak semmit csinálni elég rossz tud lenni.
Hát igen mérlegelni kell minden esetben és úgy kell csinálni hogy lehetõleg ne kerülj bajba. Nehéz kérdés ez, nem tudom a jó választ, mert nem mindenki képes megvédeni magát amúgy sem.