Oldala 13 of 48 ElsõElsõ ... 3111213141523 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 478

Topic: Tûzgyújtási módszerek, tûzgyújtó eszközök, tûzrakás, tábortüzek fajtái

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    A magnéziumos gyújtók hamarabb elkopnak, de vészhelyzetre jók, de hosszabb távon nem.
    Én 3-mat fogok elõbb utóbb venni, egy magnéziumosat vészhelyzetre, egy tiszta ferrót gyakorolni, és mindennapokra, egy másik ferrot elhúzódó gebaszra.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    igazad lehet, de nyírfakéreggel, nádperje virágzattal, nádvirággal, tollasággal még mindíg sikerült, nem kell a mg forgács. nem mellesleg a tûzgyújtás sikere kb 95 %-ban a gyújtós minõségétõl függ. ezért sztem mindíg kell a precíz gyújtós.
    Igen, igazad van. Ezért is szerintem inkább a saját tudásod lesz a meghatározóbb, és az hogy milyen tûzgyújtó eszközt vesz valaki az már a saját magánügye, mert mindegyiknek megvan az elõnye és hátránya.
    Magnézium drágább nagyobb helyet foglal, de könnyebb vele tüzet gyújtani azaz kevesebb idõbe telik vele. A szikravetõvel több idõt kell a gyújtós elõkészítésére fordítanod, viszont olcsóbb és kisebb helyen elfér. De mindkettõvel ugyanúgy lehet tüzet gyújtani.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    mit jelent az, hogy utántöltõ rúd? .
    Lehet hogy rosszul fogalmaztam,...A Svéd katonai szikravetõkbõl lehet kapni fogónyél nélkülieket..tehát csak magában a rudat...így kicsit olcsóbb és inkább én készítek rá egyet.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Rakétatûzhely zsalukõbõl

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez kúva jó, kipróbálom!
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ezt el lehet készíteni házilag, de a "gyufa szél" elgondolkodtató, az a nagy poén. Ha lesz rá idõm a tavasszal, majd kikísérletezem.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fisligery Hozzászólás megtekintése
    Azért a Grand Theft Autó zenéje megvan.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Norway
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bocs Dani de erre reagalnom kell mert szerintem hozzaszolasodban elentmondasokba keveredsz. Lehet hogy csak nekem tunik fel mert tobben belajkoltak...
    kicsit szetszedtem vazlatokra amit irtal de a sorrenden es a tartalman nem valtoztattam csak kiegeszitettem vastag betukkel a bennem felmerult eszrevetelekkel...

Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    -Én immár 9. éve ûzöm a túlélést mint hobbit(természetbeni formáját), és volt szerencsém elég komoly oktatóktól tanulnom....
    Bravo akkor ott lehetsz a szeren
    -Mert egy dunán úszó rönkbõl is lehet tüzet gyújtani ha tudod hogy kezdj neki....
    Ezt elhiszem neked de inkabb annak aki elottem csinalja
    -ha kevés a rendelkezésre álló felszerelésed adott esetben semmid sincs, na ilyenkor nehéz dolga van az embernek és megmondom az igazat így még sose gyújtottam tüzet mert egy nem voltam rászorúlva kettõ nem volt hozzá türelmem ...
    Ezek szerint megsem vagy ott a szeren de oszinteseged becsulendo!
    - ...Ja egy fontosat itt a végén elmondanék és ez nem csak a tûzgyújtásra érvényes, hogy bármilyen felszerelést megveszel mindig teszteld le és lehetõleg tanuld meg profin használni mert élesben lehet hogy fáradt leszel, motiválatlan, beteg, sérült vagy komoly traumán mentél át, és ilyenkor nem biztos hogy jó lesz majd tesztelgetni, ellenkezõleg örülni fogsz ha reflexbõl fogod tudni alkalmazni a megtanultatakat.
    EZ igaz latod. Es nem csak a felszerelesre hanem a keszsegekre is. Tehat fogadd meg a sajat tanacsod, szanj ra idot es energiat es probalj meg tuzet gyujtani szikraveto nelkul mert ugy mar a hat evesek is tudnak. Szerintem a kovas modszernel kezdodik a tudas de inkabb attol felfele. Amig ezek nem mennek szerintem ne hivatkozz "nagy multra es neves mesterekre a temaban" mert hiteltelen leszel.

Üdv Dani

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló degu Hozzászólás megtekintése
    Bocs Dani de erre reagalnom kell mert szerintem hozzaszolasodban elentmondasokba keveredsz. Lehet hogy csak nekem tunik fel mert tobben belajkoltak...
    kicsit szetszedtem vazlatokra amit irtal de a sorrenden es a tartalman nem valtoztattam csak kiegeszitettem vastag betukkel a bennem felmerult eszrevetelekkel...
    Oké fasza. Jó kis észrevételek leginkább a lejáratásomon dolgozol látom. Nem sok értelmét látom veled vitába bocsátkozni, mert nem akarok egy olyan vitába bonyolódni ami nem hoz hasznot a fórumnak vagy nekem vagy neked. Kint terepen kell nagylegénynek lenni itt a fórumon meg tanácsokat, ötleteket, ismereteket adunk át, érted? Itt nincs értelme a mocskolódásnak, ha meg nem tetszik amit írtam akkor szard le és kész, én se értek mindennel együtt mégsem kezdek el mocskolódni.
    Szép volt, hasznos hozzászólás, építõ jellegû az a lényeg!