Oldala 4 of 42 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 420

Topic: Zavargások, tüntetések, fosztogatók

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    eteljegy ... nem tudom hogy otthon miért kardoskodnak ellene
    Etikatlan, ha a segely 3-6%-t lenyulja egy ...kozeli ceg. Mar most ugyanaz a ceg a dolgozoknak adott ebedjegybol szedi le a 3-6%-t.

Bel

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,106
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    http://index.indavideo.hu/video/Pank...ztas_Csenyeten

Megnéztem ezt az Indexes videót és az jutott róla eszembe, hogy mit fognak tenni ezek az emberek akkor ha tényleg hiány lesz? Most békeidő van és egyáltalán nem indokolt hogy megtépjék egymást néhány rongyos cipőért meg alsógatyáért, mégis ütök, vágják, karmolják egymást. Gondolom hogy ők lesznek azok akik majd járják végig a falut és agyonvernek mindenkit egy marék babszemért. Hiszen most nincsenek annyira rászorulva azokra a dolgokra, de már most is verik egymást mintha muszáj volna. Nem tudom mit lehetne erre mondani. De meg még elégedetlenek is, hogy minek a ruha, nekik tűzifa kell. De ha nem kell a ruha akkor minek verik érte össze egymást?

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Mondjuk abban a Csenyétében az országban talán a legnagyobb szegénység van, õk már szinte SHTF-ben élnek, nekik egy katasztrófa nem sok változást visz az életükbe, szerintem sokuknál még áram sincs, vagy víz. Viszont õket visszafogják a hatóságok, máskülönben megoldanák máshogy a megélhetést. Amúgy meg a segéllyel is legalább valamennyire visszafogják az ott élõk "indulatait", mert olyan csóróságban élni.... Hát. Nagyra tisztelt tanárom, pont errõl a faluról csinált kutatást, ott nincs semmi azt mondja szó szerint munka nuku, akinek autója van talán talál valami munkát valamelyik városban esetleg egy másik faluban, de ott semmi sincs.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Szerintem ezt a viselkedést nem kéne a szegénységre fogni.
    Vannak helyek ahol nincs villany és vezetékes víz mégsem viselkednek állat módjára az emberek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Szerintem ezt a viselkedést nem kéne a szegénységre fogni.
    Vannak helyek ahol nincs villany és vezetékes víz mégsem viselkednek állat módjára az emberek.
    Ja persze nem azért írtam, csak hogy kicsit szélesebb képet kapjunk, mert ahogy ezek viselkedtek kb. szerintem az õsemberek kúlturáltabbak lehettek.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,106
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    Ha egy cég látja ezt a videót, biztosan nem fog arra gondolni, hogy "ezeknek az embereknek munka kell, úgyhogy odatelepítem az alumíniumfeldolgozó üzememet". Inkább arra gondol, hogy "ez az a hely ahová soha nem fogom betenni a lában, kocsival se hajtok át rajta".

Persze mindig vannak bűnözésről hírek a faluval kapcsolatban, tehát mindenki tudja hogy ott békés, mindennapi körülmények között is veszélyes élni. Senki nem akar odaköltözni. Aki a nyugdíjas éveit akarja biztonságos körülmények között leélni, akkor nem Csenyétére fog költözni.

De látva ezt a falut, én Csenyéte helyett inkább sétálnék keresztül a NY-i gettón.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát igen nem egy bizalomgerjesztõ hely... Én se szívesen élnék ott, belegondolva ha valahogy odasodorna az élet valószínûleg gyorsan konfrontációba kerülnék a kisebbséggel, és mivel azok vannak ott többségben, kemény harcok dúlnának ott. Újpesti gettóba is majdnem kicsináltak, egy ilyen helyen szó szerint kaszabolni kell, mert ha betalálják a házadat, onnantól csak a véres fellépés fog sikerre vezetni.

Senior Member szöged's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    Hódmezõvásárhely
    Thumbs Up
    Received: 13
    Given: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Mondjuk abban a Csenyétében az országban talán a legnagyobb szegénység van, õk már szinte SHTF-ben élnek, nekik egy katasztrófa nem sok változást visz az életükbe, szerintem sokuknál még áram sincs, vagy víz. Viszont õket visszafogják a hatóságok, máskülönben megoldanák máshogy a megélhetést. Amúgy meg a segéllyel is legalább valamennyire visszafogják az ott élõk "indulatait", mert olyan csóróságban élni.... Hát. Nagyra tisztelt tanárom, pont errõl a faluról csinált kutatást, ott nincs semmi azt mondja szó szerint munka nuku, akinek autója van talán talál valami munkát valamelyik városban esetleg egy másik faluban, de ott semmi sincs.
    olyan nincs, hogy nincs ott semmi

van termõföld
    ki lehet használni

van erdõ
    ha legálisan járnának el és a megfelelõ engedélyek birtokában begyûjtenék azt amit szabad, mindjárt akadna tüzifa is (meg rendben lenne az erdõ is)

...persze ezért meg kellene dolgozni

Senior Member szöged's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    Hódmezõvásárhely
    Thumbs Up
    Received: 13
    Given: 5

0 Not allowed!
    egy gondolat a topic címérõl:

szvsz egy prepper egyszerûen távol tartja magát a tüntetésektõl, zavargásoktól, ezáltal az ebbõl eredõ fosztogatásból is kimarad ... legalábbis ha szerencséje van és nem pont õt akarják kifosztogatni...de arra meg úgyis fel van készülve

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló szöged Hozzászólás megtekintése
    olyan nincs, hogy nincs ott semmi

van termõföld
    ki lehet használni

van erdõ
    ha legálisan járnának el és a megfelelõ engedélyek birtokában begyûjtenék azt amit szabad, mindjárt akadna tüzifa is (meg rendben lenne az erdõ is)

...persze ezért meg kellene dolgozni
    Hát azokkal a tücskökkel biztos jól lehet Falut építeni...

Az lehet hogy lehetõség lenne de az már más kérdés, hogy a vezetés mennyire képes ezt felmérni és egyáltalán lát e benne valamit, és egyáltalán van e érdekük abban, hogy valamit építsenek is az országban, tegyenek valami hasznosat, mert én manapság nem látom azt hogy itt bármit bárki (politikusokat beleértve) is valamit tegyen. Max akkor ha tudnak a pénzbõl sikkasztani.

A topic keresõszavai: