Oldala 1 of 21 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 206

Topic: Sorozatok

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Sorozatok

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 765
    Given: 827

0 Not allowed!
    Egy-két részt megnéztem, de felidegesített. A sorozat szerint a milícia egy olyan csoport, ami diktatúrát csinál. Meg azt mutatja be, hogy a fegyver egyenlõ a gonosszal, a jó karakterek meg íjat használnak. Mind a két dolog új jött le, mintha ezzel propagandát akarnának átnyomni a nézõk fejébe.

NBC, tehát egyáltalán nem csodálkozom.

De ha ezek nem is zavarják a többi nézõt, úgy látom az értékelésekben hogy nagyon sok sebbõl vérzik a sorozat.

Én a megnézett 1-2 rész után nem találtam benne semmi értékelhetõt.

*az én véleményem erõsen szubjektív

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azt vagom, hogy nem lett nagy siker, gyengek a szineszek, meg a sztori sem valami vao effektus allitolag. Jomagam csak az elso 2 reszt lattam. A lofegyverek tiltva vannak a koznepnek, csak karhatalomnak lehet, ezert hasznal minden "jo" ijjat/nyilpuskat/kardot...

0 Not allowed!
    Én nézem, mert most már kíváncsi vagyok, hogy miként és miért ment el az áram, de amúgy elég unalmas sorozat, lassan vánszorgó sztorival. A kivitelezés kifejezetten kis költségvetésû, akár mi is készíthettük volna. Én nem érzékelem úgy általában milícia lejáratásnak. Inkább az derül ki belõle, hogy az összeomlás után szinte azonnal megszûnik az eredeti államhatalom, és a megalakuló önkéntes csoportok egy részének a célja, hogy õk legyenek a valakik, más csoportok meg a régi rendet szeretnék visszaállítani. Mindkét fél megítélése ellentmondásos a sorozatban. A milícia rendet teremtett a káoszban, megszüntette a rablásokat, fosztogatásokat, de diktatórikus vezetésû, nem tûr ellenvéleményt. A régi rendszerért küzdõk a ,,demokráciát" akarják vissza állítani, de tagjaik nem makulátlanok egyáltalán, illetve a régi rendszer sem volt hibátlan, szóval...
    Mindenesetre, aki még nem kezdett bele, annak nem is javaslom, mert elképesztõen unalmas.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Azt vagom, hogy nem lett nagy siker, gyengek a szineszek, meg a sztori sem valami vao effektus allitolag. Jomagam csak az elso 2 reszt lattam. A lofegyverek tiltva vannak a koznepnek, csak karhatalomnak lehet, ezert hasznal minden "jo" ijjat/nyilpuskat/kardot...
    A karhatalomnak/diktatúra futtatóinak meg a milíciát nevezték ki. Ez kb. olyan mintha egy filmben az '56-osokból csináltak volna sztálinistákat. Szóval a sorozat alapkoncepciójával van bajom.

Super Moderator Don't Panic's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megnéztem egy pár részt mielõtt valaki szubjektív ítélkezéssel vádolna meg. Szerintem nagyon ratyi. Rengeteg az ellentmondásos, az értelmetlen és kifejtetlen jelenet. Csak hogy a legkézenfekvõbbet mondjam: a szuper nagybácsi legyûri a fél milíciát azután meg amikor a kíngörcs unokahúgicáért megy megmenteni, akkor meg egy paranoiás kókler egymaga majdnem lenyomja. Naaaa!
    A másik: egyik pillanatban õ a hidegvérû, kérlelhetetlen, logikus katona. A következõ pillanatban meg szentimentális, akár egy elsõ áldozó kislány a szalagavató bálon.
    Egyébként meg ha EMP is lenne az ok (mindegy, hogy mesterséges), attól még a kocsik nem úgy állnának le, mint a film elsõ részében. De, legalább is a régebbiek biztos nem. Bár ez attól is függ, hogy mennyire vagy az epicentrumtól.
    Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    de diktatórikus vezetésû, nem tûr ellenvéleményt
    A civil milícia alapja a zsarnokság/diktatúra elleni fellépés és az alkotmányos jogok védelme. Engem irritál hogy az ellenkezõjét mutatja be a sorozat.

0 Not allowed!
    Értelek, de mi történik, ha egy milícia, aminek egyébként azok az elvei, amiket írsz, már a sikeressége miatt túl nagy létszámú lesz, túl nagy területet fog át. Muszáj valami központi hatalomnak lennie, különben káosz lesz a vége. Fegyvereseket meg csak erõs kézzel lehet irányítani. Minél több a terület, minél nagyobbak a távolságok, minél több az ember, annál nehezebb a dolog. Ilyenkor jön a kemény kéz, ami egy idõ után félelem alapú egyszemélyi vagy legalábbis szûk körû vezetést, kvázi diktatúrát jelent. A milícia, mint forma és elv addig olyan, amiket írsz, míg kicsi. Amint hadsereg méretûvé duzzad, akkor már ellentmond önmagának és a milícia alapelvnek, hisz egy központi hatalmat fog kiszolgálni elnyomó szervként. Vagyis azzá válik, ami ellen küzdött eredetileg. A sorozatban is ez történik. A két ex katona létrehoz egy milíciát, hogy meggátolják a fosztogatásokat. De olyan sikeresek lesznek, hogy hadseregnyien lesznek és országnyi területet kell védeniük. Vezetõjükbõl pedig paranoiás diktátor lesz.
    Tény, hogy nem vagyok járatos milícia témában, de nekem a film soha nem tûnt milícia ellenesnek. Sõt, szorgalmazza fegyveres csoportok megalakulását a központi, diktatórikus hatalom ellen. Most, hogy konkrétan a filmben Monroe Milíciának hívják ezt a hadsereggé duzzadt valamit, szerintem nem a milíciák ellen szól. Hisz, akik a Monroe Milícia ellen küzdenek a filmben, azok is tulajdonképpen milíciák. Ezt én inkább egy félkatonai megnevezésnek tekintem, csak itt a filmben az egyik csoport konkrét nevében is szerepel ez a szó. Ettõl számomra nem lett rossz csengése a milíciának.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Értelek, de mi történik, ha egy milícia, aminek egyébként azok az elvei, amiket írsz, már a sikeressége miatt túl nagy létszámú lesz, túl nagy területet fog át. Muszáj valami központi hatalomnak lennie, különben káosz lesz a vége.
    A függetlenségi háború rajtuk állt, de nem voltak ilyen gondjaik. Megnyerték, aztán mindenki hazament szántani-vetni, tehenet fejni.
    Én sokat olvastam róluk, van náluk rang, de szomszédok, rokonok, barátok, szóval az érdekük az, hogy saját magukat és a jogaikat védjék, nem az hogy õk átvegyenek bármiféle hatalmat.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Régebbi: Jericho, http://en.wikipedia.org/wiki/Jericho_%28TV_series%29, fõ baja hogy mindössze 2 évadot csináltak belõle és a második érezhetõen összecsapott (gondolom beakartak fejezni minden szálat)