Oldala 13 of 62 ElsõElsõ ... 3111213141523 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Részletesebben lóf@szt a seggükbe, már bocs.

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Hát, szerintem kb. a felébõl ki lehet hozni hasonló jó készletet úgy hogy azt veszed ami neked jobban bejön. A Fallkniven helyett pl. egy Mora is simán megtenné fûrész és balta mellé, lámpából raknék 1-2 fejlámpát meg ha nagyon ragaszkodunk a taktikai lámpához, egy Nitecore-t (ami ráadásul olcsóbb és szvsz. jobb mint a Streamlight), illetve Lightsticket is lehetne belerakni (a kínai darabja 300Ft). Kajából simán ki lehet jönni olcsóbban (pl. csoki, fehérje szelet), a Leatherman Wave helyett is lehet mondjuk egy Kick-et vagy egy kisebb Victorinox bicskát venni. A kisebb kiegészítõkön is lehet spórolni (pl. kanálgép,mûanyag flakon, olcsóbb víztisztító). Egy szikravetõt meg tûzgyújtáshoz készletet(éleszték, gyufa, öngyújtó, gyertya) berakhattak volna nyugodtan.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Ha valaki faragni akar belőle, akkor hátizsákból is lehet olcsóbbat, meg víztisztítóból is.

Egy szikravetõt meg tûzgyújtáshoz készletet(éleszték, gyufa, öngyújtó, gyertya) berakhattak volna nyugodtan.
    Van fejsze és fűrész is. Felaprítod az erdőt, aztán rájössz, hogy nincs mivel tüzet csiholni.

Mi ezekben a drága? A legtöbb eszközre csak néhány ezer forint van írva. Hogy jön ki a 222.500 Ft?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7

0 Not allowed!
    Nincs közöm az acélfullánkhoz, de hagy védjem meg. Nem kötelezõ megvenni. Ha valakinek mégis ez a szive vágya akkor költsön annyit amennyit csak akar. Az opticsplanetnél is lehet világmegmentõ felszerelést kapni zombitámadás esetére. Abból sem adtak el valószínûleg eddig.
    http://www.opticsplanet.com/zero-zombie-kit.html
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Abból sem adtak el valószínûleg eddig.
    Á, az Opticsnál ezt inkább csak viccből állították össze. Nézd a hozzászólásokat, mindegyikben poénkodnak.
    Arra is az érvényes, hogy darabokban jó, egyben viszont ember nincs aki megvenné, mert túl drága, ráadásul sok az olyan dolog ami felesleges. De darabokban jó lenne. Solag kesztyűm nekem is van, a napelemes töltőt meg elfogadnám, de vannak benne olyan dolgok is, mint a méregdrága AR pohár és az EOTech optika, amiért nem adnék pénzt.

A hidegfém BOB-ját nézve talán a hátizsák és a vízszűrő elég korrekt árban van. A multitool az is vagy 80 dollár külföldön, ha nem több. Akkor otthon is lehet a 27% áfával 25ezer körül, vagy még drágább is lehet, fogalmam sincs. De ha fejsze és a fűrész nem kerülnek 150 ezer forintba, akkor viszont szerintem el van írva az ár. 222 ezer az sok, de talán 120-at megérne, de nem tudom.
    Én a darabonkénti összeállítás mellett tenném le a voksomat.

Amúgy ha összeszámolom hogy én eddig mennyit költöttem ilyesmire, akkor jóval több jön ki mint 222 ezer forint.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7

0 Not allowed!
    Amúgy is nagyrésze megvan már mindannyiunknak.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez is igaz.

Szerintem biztosan nincs itt olyan fórumozó, akinek még ne lenne multitool-ja, jó hátizsákja és rendes elemlámpája.

Azt is észrevettem, hogy némelyik link rosszul van ott. Például a hátizsák az 55 ezer forint körüli, de egy 25 ezer forintos más fajta hátizsákhoz vezet a link.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem nincs hálózsákom! Egyébként én elõször 22.500 forintot olvastam, az még oké
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    a bobot nem saját TAPASZTALAT alapján rakjuk össze?

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
    Nekem nincs hálózsákom! Egyébként én elõször 22.500 forintot olvastam, az még oké
    Akkor szerezz egyet! Hogy alszol akkor a szabadban?
    Last edited by mossberg-operator; 12-02-2013 at 02:16 PM.