Oldala 4 of 32 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 314

Topic: Bug Out shelter / sátor / menedéképítés

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!
    Én volt hogy télen kint töltöttem a hóban egy éjszakát, menedék nélkül. Gyalogoltam hogy ne fagyjak meg. Akkor most én nyertem?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...ja Te nyertél....de nekem ezért fizetnek is....

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://bolthely.hu/mindenamisport/id...yes_sator_2012

Nem akarom reklámozni és ez az ár nagyon jó...sokat spóroltam,hogy vehessek egyet...higgyétek el megéri,hálás. tartós darab

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!
    Ezt szerintem az utóbbi 20-30 hozzászólást át kellene helyeznem egy sátor/óvóhely topicba. Vélemény?

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Kirakott az asszony?
    Ilyet én is csináltam párszor huszonévesen. Csak egy jó bakancs kell, meg kellõ táp az energiához.
    Aham..szóval 30 feletti vagy

Ok csak poen..amúgy nekem van sátram, és néha azt viszem..amúgy ha úgy látom hogy jó idõ lesz és inkább bushcraft hangulatban vagyok ezerszer jobban kedvelem a ponyvát...látod a csillagokat, az erdõben alszol, nem egy vászonzsákban...
    életérzés..aki a gyakorlati oldaláról fogja fel a dolgokat , lehet meg sem érti..

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Aham..szóval 30 feletti vagy

Ok csak poen..amúgy nekem van sátram, és néha azt viszem..amúgy ha úgy látom hogy jó idõ lesz és inkább bushcraft hangulatban vagyok ezerszer jobban kedvelem a ponyvát...látod a csillagokat, az erdõben alszol, nem egy vászonzsákban...
    életérzés..aki a gyakorlati oldaláról fogja fel a dolgokat , lehet meg sem érti..
    Persze fontos az életérzés...csak,hogy most arról van szó,hogy el kell hagyni a bázist mert vagy kimerült a készlet vagy nem biztonságos tovább...és lehet,hogy nincs visszatérés hetekig,hónapokig...vagy nem tudsz eljutni az elásott készletekig,megbetegszel stb...persze jó elbohóckodni az erdõben úgy,hogy tudod meleg otthon vár és zuhany....leteszteltem ezt jó párszor..aztán kezdtem elgondolkodni amikor indultam haza,milyen lenne ha most nem lenne hová haza menni, és az összes tulajdonom a hátamon van...másként látom már a felkészülést....nem hõsnek kell lennem vagy terminátornak,pusztán vigyáznom kell magamra...egyébként nekem pont az a rémálmom,hogy az elvonulás után a nyugodt kis helyemen egy szál késsel megy egy ponyvával rohangáló éhezõ koszos,büdös "túlélõk"törnek rám......

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Értem amit mondassz, mégis azt gondolom, hogy a BOB-ba egy megfelelõ méretû ponyva a jobb megoldás, akár hosszú távra is. Ha az ember normálisan kitapasztalja az elkészítése nem tart sokkal tovább mint egy sátor felállítása. Azon kívül variálható a menedék formája, mérete..Könnyebb álcázni is. Daniui is kifejtette, hogy be lehet "fûteni" a tábortûzzel..ez tényleg érezhetõ, pedig csak visszavert hõrõl van szó. Ha van egy normális hálózsákod, derékaljad és esetleg bivakzsákod, nem fogsz fázni.
    Nem értem hogy miért nevezed bohóckodásnak, ha valaki megtanulja és gyakorolja több típusú menedék megépítését élesben? Egy sátrat minden szerencsétlen fel tud verni, és az a sok szerencsétlen könnyen célpontá válik az erdõben. Egy dolog szól a sátor mellett, hogy még egy anyuci kisfia is ösze tudja rakni és abba a tévhitbe ringatni magát, hogy képes volt normális menedéket összehozni magának.
    Ha nincs hová hazamenni, és nincs hol zuhanyozni, így is úgy is koszos és büdös lesz az ember..Majd szagolhatod a 2 hetes lábadat a hideg sátorba zárva

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    ööööö én is ezt mondtam (vagy nem?)

ahoj, amit daniui képén látok, az NEM ám ez a vékony(vinil, vagy mi a neve) vacak, amit mindenféle színben árulnak, hanem valami régi tán a 60-as70-es években rendszerben volt erõs, vitorlavászon szerû poncsó. ezt én eddig csak olívban láttam. vagy rosszul láttam? (elég sötét a kép)
    Ja, akkor nekem a vacak van. Megnyugtato...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Ja, akkor nekem a vacak van. Megnyugtato...
    hát vegyél egy nem vackot.vélemény?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Egyébként szerintem tesó,Te nem tudod mirõl beszélt...én kint melózok 12 órákat éjjel ,nappal a csillagok alatt..tudom mi az a vihar,tudom mi a hideg az esõ,a szél .....mióta járni tudok túrázok és kint vagyok az utcán,a szántásba ,az erdõbe...Ne beszéjjé zöldeket,hogy Te 39 fokos lázzal átvészeled egy ponyva alatt...inkább Te próbáld ki..aztán majd megbeszéljük
    átvészelem. kipróbáltam. többször is, mint kellett volna. tán Te vagy az egyetlen, aki sok éjszakát töltött az erdõ-mezõn és volt, hogy vihart kapott? miért kapod fel a vizet? csak kérdeztem valamit. a sátor jó, ezt asszem nem vitatta senki. a ponyva is jó. kevésbé komfortos, cserébe sokoldalúbb. Te viszel sátrat, a másik visz ponyvát. ennyi.