Oldala 15 of 62 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    bocs az okvetetlenkedésért, de mindenki írja, hogy a bob szerves részét képezi a rádió/híradós cucc. minek is?
    Én azért tartom fontosnak mert az információ hatalom minden körülmények között. Tudnod kell mi zajlik körülötted merre szabad az út hol falnak fel a zombik ilyesmi. Persze tény hogy jöhetnek nem valós infók ezét csak óvatosan. A kommunikáció.Az én jelenlegi helyzetemben a menekülést az asszonnyal illetve néhány baráttal tervezném. Így fontos az összeköttetés és a mobil telefon nem annyira megbízható egy shtf helyzetben. Egy rövid hatótávú távrecsegõ walki talki jól jöhet.Persze tartalék aksival

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    egy ilyen csomag összeállítása nem egyszerû(nekem jó két év tesztelés,próbálgatás eredménye és soha nincs kész),elõször a súly kérdés..egész nap bírni kell ebbe kell aludni is ha úgy jön ki(ez egyéni),utána ismerd meg magad(hamar megfázol?görcsölsz mensi alatt?,izzadós vagy,érzékeny a bõröd? stb,stb,stb),ha ezek meg vannak tervezd meg hová akarsz menekülni(A B C D :::terv) és mivel,ha megvagy mindezzel ,sétálj ki a természetbe jó messze mindentõl ,ülj le és töprengj el MIRE VAN SZÜKSÉGEM HA 2-3 NAPOT ITT AKAROK MARADNI!!!! ez az egészet " rakd össze" és körültekintõen vásárolj (nem másnak teccen..Neked teccen..a te életedet menti,nem a haverét,barinõét....

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ezek a rövid távú távrecsegõ walki-talki-k mennyire lehallgathatóak?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    ezek a rövid távú távrecsegõ walki-talki-k mennyire lehallgathatóak?
    Teljesen .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ajjaj. akkor összefoglalom, ami nekem lejött a témával kapcsolatban:
    ha van a bobomban rádió, akkor meg tudom hallgatni az aktuális híreket------ami minden bizonnyal részben, vagy teljesen hamis, hazugság.
    ha van walki-talki-m akkor tudok beszélni a nemtudomkimmel, amit azonnal lehallgatnak és bemérnek
    mivel ezekben elektronika van, elég érzékenyek, valaki azt írta, hogy idõvel álltában tönkre ment.
    továbbra is kérdés: minek is ez nekem a bobba?
    Last edited by dínó; 12-04-2013 at 09:02 AM.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,111
    Given: 1,128

0 Not allowed!
    ajjaj. akkor összefoglalom, ami nekem lejött a témával kapcsolatban:
    ha van a bobomban rádió, akkor meg tudom hallgatni az aktuális híreket------ami minden bizonnyal részben, vagy teljesen hamis, hazugság.
    ha van walki-talki-m akkor tudok beszélni a nemtudomkimmel, amit azonnal lehallgatnak és bemérnek
    mivel ezekben elektronika van, elég érzékenyek, valaki azt írta, hogy idõvel álltában tönkre ment.
    továbbra is kérdés: minek is ez nekem a bobba?
    Én azért árnyalnám a képet.

Walkie talkija nem mindenkinek van, tehát így rögtön kiesik 100-ből 95 ember.
    Nem csak 1 csatorna van, hanem sok. Tehát ha beszél, akkor kevesebb esély van arra, hogy valaki pont akkor, pont azon a sávon pont be van kapcsolva.
    Sok W.T. pedig levédhető valamiféle kóddal. (Ez utóbbi nem tudom hogyan működik.)

"In addition, as costs come down, it is possible to add advanced squelch capabilities such as CTCSS (analog squelch) and DCS (digital squelch) (often marketed as "privacy codes") to inexpensive radios, as well as voice scrambling and trunking capabilities." - Wikipedia

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    [QUOTE=Tulelo;15368]Én azért árnyalnám a képet.

Walkie talkija nem mindenkinek van, tehát így rögtön kiesik 100-bõl 95 ember.

oké, értem én, de nem a 95-tõl tartanék, hanem a hatalomtól, aki vadászni fog rám.

Nem csak 1 csatorna van, hanem sok. Tehát ha beszél, akkor kevesebb esély van arra, hogy valaki pont akkor, pont azon a sávon pont be van kapcsolva.

a hatalomnak nem lesz kapacitása mindet egyszerre lehallgatni?

Sok W.T. pedig levédhetõ valamiféle kóddal. (Ez utóbbi nem tudom hogyan mûködik.)

a jelenlegi hatalom úgy néz ki, mint aki hagy kiskapukat a rendszerén? enged kisded játékokat játszani, hadd csevegjünk szabadon? nem törekszik most is totális kontrollra? gebasz esetén ez vélhetõen másként lesz?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Sok W.T. pedig levédhetõ valamiféle kóddal. (Ez utóbbi nem tudom hogyan mûködik.)

"In addition, as costs come down, it is possible to add advanced squelch capabilities such as CTCSS (analog squelch) and DCS (digital squelch) (often marketed as "privacy codes") to inexpensive radios, as well as voice scrambling and trunking capabilities." - Wikipedia
    A CTCSS és DCS, csak a szelektív zajzár nyitáshoz használt technológia. Ha be van kapcsolva (és be van állítva egy érték), a rádió csak akkor kapcsol be adáskor, ha az adó állomás (rádió) az adása kezdetekor ezt a kódot "eléjátszotta" De akinek ez nincs nincs bekapcsolva a rádióján, az minden adást hall. Ezzel nem lehet kódolt adást adni.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én azért árnyalnám a képet.

Walkie talkija nem mindenkinek van, tehát így rögtön kiesik 100-bõl 95 ember.

oké, értem én, de nem a 95-tõl tartanék, hanem a hatalomtól, aki vadászni fog rám.

a hatalomnak nem lesz kapacitása mindet egyszerre lehallgatni?

a jelenlegi hatalom úgy néz ki, mint aki hagy kiskapukat a rendszerén? enged kisded játékokat játszani, hadd csevegjünk szabadon? nem törekszik most is totális kontrollra? gebasz esetén ez vélhetõen másként lesz?
    1- te is hallhatsz vele (más csoportot akár jó akár rossz)
    2- a kis hatótáv itt elõny (nincs ható távban lehallgatni sem tud )
    3- Nem csak egy féle gebasz van - ha egy állam célzottan téged akar elkapni, csak idõ kérdése és sikerülni fog. Van egy csomó egyéb helyzet (pl. természeti katasztrófák ) ahol viszont a kommunikáció az egyik legfontosabb.Ha egymástól elszakadva kell összehangoltan cselekedni, akkor a rádiót nehéz helyettesíteni.(B terv viszont sose árt - ha lemerül/elromlik)
    Ill: Úgy tudom kódolt adásra alkalmas rádiót nem tarthat civil.
    Ellenben használhatsz virágnyelvet, ha akarsz.
    Last edited by F.T.; 12-04-2013 at 09:20 PM. Indoklás: helyesírás

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ee a túlélõ,túra jármûvünkCsatolmány 905Csatolmány 906Csatolmány 907Csatolmány 908 ez a BOB,tennétek fel képeket a tietekrõl,kíváncsi vagyok milyen ...