Oldala 4 of 27 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 267

Topic: Bug-Out-Location

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    van egy mondás,lehet ismeritek "ha van hová menned akkor nincs miért,ha van miért akkor már nincs hová"

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
    Viszont egy nagyvárosban hamar kifosztják a boltokat meg mindent, és nem lesz mit enni elõbb-utóbb, szerintem a legtöbb ember ezért gondolkodik a vidéki BoL-on. Plusz ugye városban jóval nagyobb eséllyel próbálnak betörni, mint az erdõ közepén. Én fával melegítenék.
    a bûnözési hírek szerint a vidéki bûnözés minden formában nagyobb mint a városokban,aztán meg gondoljuk át a szitut,melyik védhetõ jobban a vidéki ház vagy egy ajtó ami be van rácsozva? a rossz ember sem fog csak úgy nekiállni betörni ismeretlenül a városi lakásba,nem tudja mi várja ott,tehát a vidéki ház jobban felderíthetõ,az is köztudott,hogy nem szeretnek bemenni nyaralót fosztogatni a zsákutcákba,szerintem ha elbarikádozza magát az ember a városi lakásába jobbak az esélyei,be kell tárazni rendesen,gondoskodni zacsiról nedves wc papírról bõven,én csináltam két nádból és fóliából egy vízgyûjtõt ha esik az esõ kirakom és befolyik a vödörbe,addig nincs baj amíg nem mész ki a lakásból,még egy ötlet felvehetsz magnóra egy jó brutál kutya ugatását és ha kopognak motoszkálnak nem szólsz ki hanem megkapargálod az ajtót és elindítod a felvételt jó hangosan...a mi éghajlatunkon nincs olyan sokat extrém hideg,hogy betakarózva ne lehessen kibírni egy fûtetlen lakásba,fagyni nem fog,kemping fõzõ pár palackkal,gyertya,ja és nappal aludjál este õrködj és sok könyv mert az elszigeteltség,unalom lesz a legrosszabb,olyan élelmet halmozz amit nem fõzni,max melegíteni kell,egy konzervet egy gyertya is felmelegít,csokit sokat,mogyorót,nasit tonnaszám az unalom ellen....esetleg szobakerékpár vagy pár súlyzó,hogy formában maradj

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Ez így nem feltétlenül igaz. Nagymamám falujában rendőr sincs, se körzeti megbízott, de még egy biciklit se lopna el soha senki. Ritka a bűnözés-mentes magyar település, de az a falu a közbiztonság mintapéldája.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez így nem feltétlenül igaz. Nagymamám falujában rendõr sincs, se körzeti megbízott, de még egy biciklit se lopna el soha senki. Ritka a bûnözés-mentes magyar település, de az a falu a közbiztonság mintapéldája.
    az nagyon jó,sõt irigylésre méltó...de mondok mást is ...nem utánozni mert baj lehet belöle....a bátyáméknak van a hegyekbe egy nyaralója ,rengeteg arra a külföldi tulaj,az egyiket a bátyám gondozza van,hogy egy évig nem látja a tulajt,ha már ott nyaraltam segítettem füvet nyírni...rákönyökölt a másik szomszéd a kerítésre beszélgetni,mert ismeretlen voltam,bennem volt a kisördög,azt mondtam most vettem a telket....hallod,még örült is ,hogy végre van szomszédja....jó persze aztán elmondtuk az igazat.....szóval ha menekülni kell jobb egy elhagyatott nyaraló mint a csillagos ég......

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Azért azt vegyétek figyelembe hogy most nincs SHTF ezért más szabályok uralkodnak, nem biztos hogy a statisztika szerint fog mûködni utána is hogy hol bûnöznek többet. A városban szerintem több a célpont, ez lehet jó is mert több közül kisebb az esélye hogy te leszel az áldozat, viszont lehet hogy éppen ez fogja odavonzani a rablókat. De az való igaz hogy egy ritkásabban lakott településen észrevétlenebbül lehet rabolni mint egy városban, ezért vidéken véleményem szerint jobban fel kell fegyverkezni, városban meg nehezebb megvédeni magad ha támadás célpontja vagy mert váratlanabb a támadás, mivel nagyobb a népsûrûség, sok ember megy keresztül nem figyelhetsz meg minden embert, vidéken ezzel ellentétben örülsz ha látsz valakit.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nálam is vidék a BOL.. BP-n egy rács és egy ajtó választ el a zombiktól..ha kiszagolják, hogy kaja, meg víz van ben és azt betörik végem. Ezzel szemben egy családi házban vidéken a kertet is fel lehet használni védelmi vonalak telepíésére..
    Nagyon gyorsan uborkásbácsivá avanzsálnék, aztán jöjjenek csak

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Ezzel szemben egy családi házban vidéken a kertet is fel lehet használni védelmi vonalak telepíésére..
    De azt vedd figyelembe hogy egy nagyobb területet több emberrel lehet megvédeni, nem tudom hányan vagytok mit tervezel. Egy nyílt kert az jó, jól átlátható, ne adj isten kerítés szögesdróttal, tényleg nem egyszerû bevenni egy ilyen helyet, mert le kell küzdeni a nyílt terepet és oda kell jutni a házig, viszont ezt a nyílt terepet be is kell tudni védeni minden irányból fegyveresekkel, és nem árt ha van váltás ember is, mert lehet hogy egy õrszem az kevés lesz ahhoz hogy kihasználd a terep adottságait. A támadók ha jól felkészültek megtalálják a rést és ott mennek be.
    Amúgy én is egy vidéki házban, nagy nyílt kertel képzelném el a védelmet, csak hát ahhoz ember kell legalább egy rajnyi ha nem több, hogy ki is tudd használni az adottságait.
    Ha nem tudod megvalósítani a hatékony védelmet ott vagy mint egy lakás esetében, az ajtónál vagy ablaknál fognak berontani, vagy akár a tetõn át, persze épületen belül is szitává lõheted õket de ahhoz nem kell vidékre menni.
    Amúgy belegondolva, nem is biztos hogy vidék-város közt fog eldõlni a védelem kérdése. Mert a terep adottságai, egy városban is lehetnek elõnyösek vagy hátrányosak, ugyanígy vidéken is.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Faluban ismered a szomszédaidat, tehát akár segítségre is számíthatsz tőlük. Sokkal több embert ismersz a falu egész területén, sok a barát, ismerős, mindennap összefutsz velük, elbeszélgettek. Ez ha okosan történik, akkor előnyös is lehet. Könnyebb csapatot összeállítani vészhelyzet esetére. Városban sokszor a legközelebbi szomszédot se ismered.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Sok helyen azt hallom,hogy a városi lakosok vidékre mennek az élelmiszer hiány,stb miatt....akkor én itt maradok a városban,nem lesz itt senki,rács se kell

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintetek kézigránát ellen milyen védelmi építményeket, technikákat, taktikákat lehet használni, tudom legjobb ha be se tudják dobni de ha esetleg eljutottak az ablakig és lebontották a védelmet róla, arra hogyan érdemes felkészülni?