Oldala 19 of 162 ElsõElsõ ... 917181920212969119 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 181 to 190 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Én délelõtt gravitációs víztisztítót csináltam,csináltam egy kis faszén port,volt otthon kiürült pezsgõ vitaminos henger,az alját kifúrtam és bele ragasztottam szilóval,egy kb 10centis benzincsövet,dobásra ítélt polár pulcsiból vágtam 10 korongot,ötöt be raktam alulra,ré 7-8 centi faszenet,megint az öt ko.a henger tetejére rá szilóztam a petkupakot,mikor jól fogta átfúrtam az egészet,megtöltöttem egy pet palackot koszos vízzel és fel kötöttem ,befektetés nulla forint.....tapasztalatok,a tíz korong sok ,lassan folyik vagy filc kellene,a petpalack többet nem használható mert az aljára lukat kellett fúrni,a víz látszólag szép tiszta,most pár napot pihen meglátom mennyi kosz lesz a pohár alján,akkor meg is kóstolom majd,,,egy kortyot.....
    Kepek? En forralnam is utana.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Kepek? En forralnam is utana.
    amint tudok ilyen digi gépen kölcsön kérni,felteszek képet,bár nem egy szépség,elég hülyén néz ki,igazad van a forralást illetõen,kerülgetem nem nagyon tudom rá szánni magam,hogy bele igyak...persze ha nem lesz más muszáj lesz

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    amint tudok ilyen digi gépen kölcsön kérni,felteszek képet,bár nem egy szépség,elég hülyén néz ki,igazad van a forralást illetõen,kerülgetem nem nagyon tudom rá szánni magam,hogy bele igyak...persze ha nem lesz más muszáj lesz
    Probald a kutyan, macskan, szomszedon... Ki kell probalni!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Pont tegnap reggel a rövid túrán elõtt érkezett meg a WM-1 esem..3 hetet utazva. Nem hittem el, hogy ekkora mázlim van, hogy éppen mikor kiveszem a dobozából, már vihetem is terepre
    Amúgy ennyiért még ha gagyi szXr lenne is megérné..de nem az
    http://www.aliexpress.com/snapshot/298692559.html

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Pont tegnap reggel a rövid túrán elõtt érkezett meg a WM-1 esem..3 hetet utazva. Nem hittem el, hogy ekkora mázlim van, hogy éppen mikor kiveszem a dobozából, már vihetem is terepre
    Amúgy ennyiért még ha gagyi szXr lenne is megérné..de nem az
    http://www.aliexpress.com/snapshot/298692559.html
    Most jol nezem, es 13USD-ert vetted ezt a kest?

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Elhiszed? 2860 ft volt
    elgondolkodtam egy F1-en 2600-ért..nem vágom de olcsóbb hiába van több anyag benne, abból már többet eladtak és megy a tömeggyártás

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én délelõtt gravitációs víztisztítót csináltam,csináltam egy kis faszén port,volt otthon kiürült pezsgõ vitaminos henger,az alját kifúrtam és bele ragasztottam szilóval,egy kb 10centis benzincsövet,dobásra ítélt polár pulcsiból vágtam 10 korongot,ötöt be raktam alulra,ré 7-8 centi faszenet,megint az öt ko.a henger tetejére rá szilóztam a petkupakot,mikor jól fogta átfúrtam az egészet,megtöltöttem egy pet palackot koszos vízzel és fel kötöttem ,befektetés nulla forint.....tapasztalatok,a tíz korong sok ,lassan folyik vagy filc kellene,a petpalack többet nem használható mert az aljára lukat kellett fúrni,a víz látszólag szép tiszta,most pár napot pihen meglátom mennyi kosz lesz a pohár alján,akkor meg is kóstolom majd,,,egy kortyot.....
    Mi is szoktunk hasonlót csinálni, minél lassabban folyik át annál jobban megszûri, viszont a vegyi anyagokat, gombákat, szerves kórokozókat nem túl nagy biztonsággal szûri ki, ezután a forralás nem árt, inkább kötelezõ. Látszólag megtísztija, mi kb fekete vízbõl csináltunk színtiszta vizet, de ami igazán káros az láthatatlan.
    Már belinkelktem máshol de ide is belinkelem ezt a kis szösszenetet víztisztító tesztekrõl: http://pecsairsoft.hu/bushcraft/wate..._purifier.html
    A cikk alapján szerintem a legjobb a forralás és az aktív szenes tisztítás, de nem csak átcsorgatjuk az aktív szénen hanem hagyjuk hatni a flakonban.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Mi is szoktunk hasonlót csinálni, minél lassabban folyik át annál jobban megszûri, viszont a vegyi anyagokat, gombákat, szerves kórokozókat nem túl nagy biztonsággal szûri ki, ezután a forralás nem árt, inkább kötelezõ. Látszólag megtísztija, mi kb fekete vízbõl csináltunk színtiszta vizet, de ami igazán káros az láthatatlan.
    Már belinkelktem máshol de ide is belinkelem ezt a kis szösszenetet víztisztító tesztekrõl: http://pecsairsoft.hu/bushcraft/wate..._purifier.html
    A cikk alapján szerintem a legjobb a forralás és az aktív szenes tisztítás, de nem csak átcsorgatjuk az aktív szénen hanem hagyjuk hatni a flakonban.
    Döbbenet ilyen jó az a kis vacak kínai víztisztító?,nem gondoltam volna!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Ennek a kinai Katadyn koppintasnak mi a neve? Hol lehet kapni? Link? Koszi.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Ennek a kinai Katadyn koppintasnak mi a neve? Hol lehet kapni? Link? Koszi.
    Nem tudom sajna. Itt egy másik link: http://www.lolabfilms.hu/topics/vizesblokk/mwp/mwp.php
    Legalul írja hogy van egy civil változata mert a katonait nem gyártják civil forgalomba, annak a neve Travel well trekker.
    Túra boltokban szerintem kapni a civil verziót, bár a katonai jobb lehet.