0

Thumbs Up |
Received: 13 Given: 5 |
ma is legyalogoltam benne vagy 5 km-t elég nehéz terepen (kb úgy elfáradtam, mintha 15-20 km lett volna)
egyáltalán nem törte a lábamat
nyilván ezért a pénzért már némi ergonómia is belefér (az 5 mm neoprénen kívül).
nem véletlen kerül 6× annyiba, mint egy sima trágyalapátolós csizma.
tegyük azt is hozzá, hogy direkt azt a modellt választottam, amelyiknek szûkebb a feje, hogy ne lötyögjön benne a lábam.
a 16 jelen lévõ vadász közül csak egynek nem volt.
neki is csak azért, mert a reggeli kapkodásban otthon felejtette.
õ nem érezte annyira jól magát, mint a többiek (utcai télicipõje volt mely nyomokban túrabakancsra emlékeztet).
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Egyébként van olyan hadsereg ahol télen vagy tundrán csizmát használnak?
Thumbs Up |
Nem feltétlenül gumiArra gondoltam hogy talán van valami military csizma
![]()
Nem véletlen hogy csizmát leváltották a bakancsra, fõleg a mai professzionális bakancsok elég faszák. Nem is nagyon áznak be, volt olyan bakancsom amivel patakban gyalogoltam pár kilométert és nem ázott be, bokáig ért a víz így fûzõnél nem folyt be a kezelt bõr meg nem engedte át a vizet.
Thumbs Up |
Received: 13 Given: 5 |
még a kilencvenes évek elején is a magyar határõröknél lovaglócsizma volt rendszeresítve.
elõnye, hogy térdig nem ázik be (nedves fû, miegymás)
hátránya, hogy azt lovaglásra tervezték, nem gyaloglásra, ennek megfelelõen nem volt túl ergonomikus
én nem akarom rátok erõltetni a "téli gumit"
de elhihetitek nekem: ide az alföldi terepre jelenleg nincs jobb opció
korábban én is bakancs + kamásli kombót használtam két vastag zoknival (a bakancs kamásli nélkül felejtõs).
nem volt az rossz, de a "téli gumi" egyértelmûen jobb.
saját tapasztalat
a bakancsnak egy rohadt nagy elõnye van a csizmával szemben: a fûzõ miatt kb mindenki lábához hozzáigazítható, míg egy csizma vagy passzol, vagy nem. ha nem passzol, keresel egy másik modellt, ami igen (...vagy mint régebben csinálták; a cipész méretre igazította)
Thumbs Up |
Ha már bakancsok!
Ki milyen cipõápolót használ a bakancsára? Minden kence, recept, tapasztalat érdekelne.
Én jelenleg a Gore-Texes bakancsomhoz német katonai cipõkrémet használok.Ami a bõr pólusait nem tömíti el.(talán) Véleményem szerint a bõrt nem nagyon ápolja, a vizet valamennyire távol tartja. Nem akar beszívódni, és nehezen akar fényesedni. Számomra nem egy túl jó kence.
Sima bakancshoz Erdal méhviaszos krémet használok, ami jól kenhetõ, ápol és beszívódik. Vizet ez is távol tartja, és még az illata is jó.Nagyon jól fényesíthetõ, jó krémnek tartom.
E mellett van még egy színtelen, méhviaszos Deicmannos ápolom. Jól beszívódik, olcsó,de nem fényesíthetõ túlságosan. Szintén jó illatú, használható kence.
Magyar Katona cipõkrémem most fogyott el. Elég régi krém volt, nem túl jól kenhetõséggel. Vizet távol tartja abban az esetben, ha marad a bakancsunkon belõle.Elég hamar le tud kopni.De ez igaz minden más krémre is.Ez a krém sem akar könnyen fényesedni. Bõrt talán ápolja valamennyire, de nem szívódik be gyorsan. Nem bántam hogy elfogyott.
Szerintem!
Last edited by apii; 12-15-2013 at 12:07 PM.
Thumbs Up |
A csizma vs bakancs kérdéshez visszatérve, ezekben a spéci neoprénes vadászcsizmákban vajon milyen érzés lehet futni? Benne van jónéhány futott kilométer a bakancsomban, és azóta ha nem muszáj, akkor nem veszek bakancsot![]()
Én a kiwit nem szeretem szerintem gyorsan lekopik, nekem nagyon ajánlották a Gregor Chemie krémet, nem sokat használtam mert fekete színû és barna bakancsváltás lett, de a kevés használat alatt megvoltam vele elégedve, minõségi cuccnak tûnik. A rendõrségnél nagyon sokan használják és egyik favorit cuccuk.