Oldala 21 of 162 ElsõElsõ ... 1119202122233171121 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 201 to 210 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    köszi. nem lenne baj ha olvasná mert tudja hogy edzem a gyereket. tesója sajnos nem lehet párom betegsége miatt ( van a gerincében 10 db csavar ) így ezért kell sokszor másként gondolkoznom mint aki egyedül van vagy egy egészséges párral.
    Uh, ez így elég durván hangzik... Akkor neked erõsen javallott (ha nem az egyetlen) lehetõség a bázison maradás és kitartás. Mondjuk a magam részérõl én is ezt részesítem elõnyben.
    (Nem tudom, hogy lehet-e, illik-e, de ha igen, akkor jobbulást párodnak. Milyen szép, hogy van aki ilyenkor is kitart a társa mellet, nem hagyja magára...)

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    A ma délelõtti kutyasétáltatás (a közeli kis erdõben) eredménye : egy jó kiló dió és mogyoró,egy marék csipkebogyó.egy zacskó naspolya,......csak úgy figyelgettem,nem szedtem össze...polgártársaink "áldásos" tevékenységének köszönhetõen a következõ hasznos dolgokra bukkantam :30liter körüli iskola-hátizsák,két kabát(méretre jónak tûnt),szabadidõ ruha,pár munkás kesztyû,bála madzag,gyerek medence(menedéknek),konyhakés,törött gépi fûrészlap,két mûködõ öngyújtó(ezt zsebre tettem),motor olajos flakon(az alján volt olaj(tûz gyújtáshoz),4-5 kiló krumpli,csontok(erre a kutya le is akart csapni).petpalackok,zománcos fazék...megállapítottam,hogy a mai napot túléltük volna,pedig csak egy kulcs csomóval,meg a kaki gyûjtõ zacsikkal indultunk el...
    Tök jó, de hogy 4-5 kiló krumpli mit keres az erdõben csak úgy???biztos egy öregnéni pakkjából esett ki hazafelé
    Vagy egy komplett hajlékonytanyát leltároztál fel

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Keritest javitottam a multkori vihar utan (a tetot mar megcsinalta szakember), atkoltoztettem viztartalekom egy reszet, ujrapakoltam az elsosegely/gyogyszeres doboz egy reszet, hogy konnyebben atlathato legyen, ma meg a soretes loszer ujratolteseben okositom magam a jutyubon, meg nem tom, hogy mennyire rentabilis a dolog szamomra.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tartozok egy élménybeszámolóval, amit most lett idõm megírni.
    Múlt hét szerdán szabin voltam és olyan szép idõ volt, hogy gondoltam kimegyek egy kicsit a kutyával. Fel akartam fedezni egy a lakhelyemhez elég közel lévõ dombot, amit vegyes erdõ borít. Ez a Budai Tájvédelmi Körzet része és kocsival kb 15 perc alatt elérhetõ számomra. Egy SHTF szitunál szerintem jobb ha felkészülünk arra, hogy a BOL éppen rossz irányba esik a lakhelyünkhöz képest így átmeneti megoldásra kényszerülünk. Nekem tehát másodlagos, tartalék helyszín lehetne ez a domb és környezete.
    Felfelé kaptatva látszott, hogy régen szõlõtõkék borították ezt a meredek domboldalt, mivel teraszos földmûvelés nyomait véltem felfedezni. Egy ilyen teraszon vonulva elég gyorsan lehetett haladni a domb oldalában. Néhány percet meneteltünka kutyával ezen a teraszon, mikor egy kanyar után megjelenik egy kb 150 kilós vadkan és ránk bámul..a kutya lefagyott és én is csak néztem... nem mozdultunk. El sem hittem, hogy a parkolótól 10 percre már szembe jön velem a vadvilád pont egy vaddisznó személyében. Aztán tapsoltam és kiáltottam 1-2t erre a kutya is felbátorodott és elkezde kergetni a disznót
    Leültem egy kicsit és gondoltam elkezdem tesztelni az aznap érkezett kínai Fallkniven WM1-et...Egy kis szikra indítással, ami szépen mûködött is és az 1 napos zsákomról is csináltam képeket
    DSC03546.jpg
    DSC03551.jpgDSC03558.jpgDSC03561.jpgDSC03563.jpgDSC03572.jpgDSC03574.jpgDSC03575.jpg
    Ittam egy kis vizet, majd elindultunk a dombtetõ irányába ami egy elég meredek kaptatónak ígérkezett, sûrû növényzettel borítva. Itt már lehetett látni néhány fenyõt ..gondoltam hátha találok egy kis fatwoodot is...legalább megdolgoztatom a kisbaltámat..Elindultam egy erdõsávhoz ahol több fenyõt láttam. Aztán ezekbe botlottunk
    DSC03588.jpgDSC03591.jpgDSC03603.jpg
    Mint késõbb kiderült ezek az országos kéktúra jelzései..ezt onnan tudom, hogy a dombtetõn belefutottam egy kék jelzésbe és egy vékony ösvénybe Egy magányos fenyõre felmászva több kis kõpiramist és gúlát láttam még..gondolom minden túrázó kipótolta 1 kõvel.
    Ehez a helyhez közel találtam egy nagyobb fenyves területet, ahol elõkaptam a baltát és találtam is fatwoodot. Kb negyed óra vagdalás után a balta feje az avarban landolt, a korábban jónak gondolt fa ékes rögzítés nem bírta a kiképzést(mégis kénytelen leszek bevágva ékelni a nyelet) így a kis folder fûrészem fejezte be a munkát. 2kisebb darabot hoztam csak el.

Úgy gondoltam haladunk kicsit párhuzamosan a túraútvonallal. Nem döntöttem rosszul, mert az ösvénytõl kb 100m-re nagyon jó kis táborhelyre bukkantam, ahol csináltam egynéhány képet a felszerelésrõl, megfõztem a levesemet és megépítettem azt a kis menedéket, amit már mutattam egy másik topikban.
    DSC03607.jpgDSC03608.jpgDSC03609.jpgDSC03610.jpgDSC03611.jpgDSC03612.jpgDSC03614.jpgDSC03616.jpgDSC03617.jpgDSC03618.jpgDSC03620.jpgDSC03623.jpgDSC03625.jpgDSC03628.jpg
    A képekrõl: Az elsõn a kis térdelõszivacsom vagy ülõkém van, ami a táskám tartozéka, nagyon hasznos..Aztán jobbról balra haladva(ha úgy csatolja a képeket)
    A táskán a kutya vize, vészhelyzeti kolbászosszendvics, Kriket öngyújtó ducttape-el, jelzõsíp,ez egy vízhatlan dobozka is egyben, amiben éleszték van, meg horgászzsinór...tartalmaz még iránytût, jelzõtükröt és egy kis vészhelyzeti szikravetõt. Kajacsomag: kacsás leves, csoki, és a zselés fõzõ
    Amerikai kulacs az én vizemmel, a kis zsebben én vízálló gyufát tartok, ugye benne van még a kis csajka is.
    Gumis munkáskesztyû, sapka, Mh katonai csõsál, fejlámpa
    Szikravetõ, a Morám, a WM1-es, aztán az jelenlegi EDCm részét képezõ kombó ami egy multitoolból, mini Maglite-bõl és egy saját készítésû mini feszvasból áll, és a veszett fejû balta
    Eü csomag, amiben érfogócsipesz, gyufa és még elég sok minden helyet kapott. Vészhelyzeti thermo fólia
    A két fatwood darab, a zacsiban néhány kábelkötegelõ és 10 db szög
    A végén a zacsiban pedig folyékonyszappan van. Ez nagyon bevállt nekem, mert nem kell elvinnem 1 dobozzal, bárhová el tudom rakni és nagyon sok kézmosásra elegendõ.
    Aztán farigcsáltam, aprítotttam egy kis fatwoodot, majd elkezdtem fõzni

(nem enged képet feltölteni, majd fojtatom, ha lehet)
    Last edited by Grafitos; 12-18-2013 at 08:00 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na ide már lehet..szóval a képek a fõzõcskérõl..a leves nagyon finom lett..kaja után megépítettem a menedéket, kalapáltam némi fatwoodot az ücsörgésre használt rönk oldalába, hátha valaki majd hasznát veszi..

DSC03634.jpgDSC03640.jpgDSC03641.jpgDSC03642.jpgDSC03651.jpg

Napnyugtakor feltöltõdve sétáltunk le a dombról
    DSC03657.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Tartozok egy élménybeszámolóval, amit most lett idõm megírni.
    Múlt hét szerdán szabin voltam és olyan szép idõ volt, hogy gondoltam kimegyek egy kicsit a kutyával. Fel akartam fedezni egy a lakhelyemhez elég közel lévõ dombot, amit vegyes erdõ borít. Ez a Budai Tájvédelmi Körzet része és kocsival kb 15 perc alatt elérhetõ számomra. Egy SHTF szitunál szerintem jobb ha felkészülünk arra, hogy a BOL éppen rossz irányba esik a lakhelyünkhöz képest így átmeneti megoldásra kényszerülünk. Nekem tehát másodlagos, tartalék helyszín lehetne ez a domb és környezete.
    Felfelé kaptatva látszott, hogy régen szõlõtõkék borították ezt a meredek domboldalt, mivel teraszos földmûvelés nyomait véltem felfedezni. Egy ilyen teraszon vonulva elég gyorsan lehetett haladni a domb oldalában. Néhány percet meneteltünka kutyával ezen a teraszon, mikor egy kanyar után megjelenik egy kb 150 kilós vadkan és ránk bámul..a kutya lefagyott és én is csak néztem... nem mozdultunk. El sem hittem, hogy a parkolótól 10 percre már szembe jön velem a vadvilád pont egy vaddisznó személyében. Aztán tapsoltam és kiáltottam 1-2t erre a kutya is felbátorodott és elkezde kergetni a disznót
    Leültem egy kicsit és gondoltam elkezdem tesztelni az aznap érkezett kínai Fallkniven WM1-et...Egy kis szikra indítással, ami szépen mûködött is és az 1 napos zsákomról is csináltam képeket
    DSC03546.jpg
    DSC03551.jpgDSC03558.jpgDSC03561.jpgDSC03563.jpgDSC03572.jpgDSC03574.jpgDSC03575.jpg
    Ittam egy kis vizet, majd elindultunk a dombtetõ irányába ami egy elég meredek kaptatónak ígérkezett, sûrû növényzettel borítva. Itt már lehetett látni néhány fenyõt ..gondoltam hátha találok egy kis fatwoodot is...legalább megdolgoztatom a kisbaltámat..Elindultam egy erdõsávhoz ahol több fenyõt láttam. Aztán ezekbe botlottunk
    DSC03588.jpgDSC03591.jpgDSC03603.jpg
    Mint késõbb kiderült ezek az országos kéktúra jelzései..ezt onnan tudom, hogy a dombtetõn belefutottam egy kék jelzésbe és egy vékony ösvénybe Egy magányos fenyõre felmászva több kis kõpiramist és gúlát láttam még..gondolom minden túrázó kipótolta 1 kõvel.
    Ehez a helyhez közel találtam egy nagyobb fenyves területet, ahol elõkaptam a baltát és találtam is fatwoodot. Kb negyed óra vagdalás után a balta feje az avarban landolt, a korábban jónak gondolt fa ékes rögzítés nem bírta a kiképzést(mégis kénytelen leszek bevágva ékelni a nyelet) így a kis folder fûrészem fejezte be a munkát. 2kisebb darabot hoztam csak el.

Úgy gondoltam haladunk kicsit párhuzamosan a túraútvonallal. Nem döntöttem rosszul, mert az ösvénytõl kb 100m-re nagyon jó kis táborhelyre bukkantam, ahol csináltam egynéhány képet a felszerelésrõl, megfõztem a levesemet és megépítettem azt a kis menedéket, amit már mutattam egy másik topikban.
    DSC03607.jpgDSC03608.jpgDSC03609.jpgDSC03610.jpgDSC03611.jpgDSC03612.jpgDSC03614.jpgDSC03616.jpgDSC03617.jpgDSC03618.jpgDSC03620.jpgDSC03623.jpgDSC03625.jpgDSC03628.jpg
    A képekrõl: Az elsõn a kis térdelõszivacsom vagy ülõkém van, ami a táskám tartozéka, nagyon hasznos..Aztán jobbról balra haladva(ha úgy csatolja a képeket)
    A táskán a kutya vize, vészhelyzeti kolbászosszendvics, Kriket öngyújtó ducttape-el, jelzõsíp,ez egy vízhatlan dobozka is egyben, amiben éleszték van, meg horgászzsinór...tartalmaz még iránytût, jelzõtükröt és egy kis vészhelyzeti szikravetõt. Kajacsomag: kacsás leves, csoki, és a zselés fõzõ
    Amerikai kulacs az én vizemmel, a kis zsebben én vízálló gyufát tartok, ugye benne van még a kis csajka is.
    Gumis munkáskesztyû, sapka, Mh katonai csõsál, fejlámpa
    Szikravetõ, a Morám, a WM1-es, aztán az jelenlegi EDCm részét képezõ kombó ami egy multitoolból, mini Maglite-bõl és egy saját készítésû mini feszvasból áll, és a veszett fejû balta
    Eü csomag, amiben érfogócsipesz, gyufa és még elég sok minden helyet kapott. Vészhelyzeti thermo fólia
    A két fatwood darab, a zacsiban néhány kábelkötegelõ és 10 db szög
    A végén a zacsiban pedig folyékonyszappan van. Ez nagyon bevállt nekem, mert nem kell elvinnem 1 dobozzal, bárhová el tudom rakni és nagyon sok kézmosásra elegendõ.
    Aztán farigcsáltam, aprítotttam egy kis fatwoodot, majd elkezdtem fõzni

(nem enged képet feltölteni, majd fojtatom, ha lehet)
    Jo iras! A piros eu csomagod nekem is megvan!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Rendeltem az államtól egy ingyen térképet, gondolom hogy majd kipostázzák. Itt az autópályák melletti turista megállóknál is ingyen osztogatják a térképeket.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondjuk nem eddig, hanem eztán, de a hét maradék részében tuti felszedek némi vésztartalékot zsíradék formájában, amit töltött káposzta, szaloncukor, bejgli, süti és egyéb finomabbnál finomabb fogások formájában a pocakom titkos vésztartalékába helyezek...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Mondjuk nem eddig, hanem eztán, de a hét maradék részében tuti felszedek némi vésztartalékot zsíradék formájában, amit töltött káposzta, szaloncukor, bejgli, süti és egyéb finomabbnál finomabb fogások formájában a pocakom titkos vésztartalékába helyezek...
    En egesz nap csokis linzert tomok a hasamba. Ki nem?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7

0 Not allowed!
    Én éjszaka alig bírtam aludni az áhitattól. (úgy telezabáltam magam)
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!