Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
Ezzel mi a helyzet?

"FIGYELEM! Ha a rádiót magadon viseled gondoskodnod kell arról hogy a rádió és az antenna ne kerülhessen 2,5 cm -nél közelebb a testedhez miközben adásra kapcsolod a készüléket."

Miért? Mi történik ha közelebb van 2,5 centiméternél?
Elvileg semmi, de akár meg is rázhatna. Anno eldobattam egyszer a csavarhúzót a rádiómûszerésszel, mikor cserélte az antennát egy motorcsónakon én meg megnyomtam az adásgombot. De az 25W-on adott és szigetleletlen antenna volt.

Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
"Jármûben ne helyezd a rádiót a légzsák fölé, vagy a légzsák felfúvódásakor érintett területre. A felfúvódó légzsák nagy erõvel elrepítheti a rádiót, ezzel sérülést okozva a jármû utasainak."

Ez elég fura így a használati utasításban. Ez rádiónál miért van külön kiemelve? Légzsák fölé szerintem kést se érdemes tenni, se szögeket, se mást.
Ez nem személyes tapasztalat, de ezért nem került egy idõben mobilrádió a légzsákos autókba. Beszerelték a Motorola GM340-et egy légzsákos Seat Cordobába, majd amikor forgalmaztak vele, egyszercsak eldurrant a lufi. Összegerjedt a légzsákjeladó és a rádió. Lehet csak szerelési hiba volt.
Gondolom azért van kiemelve, nehogy per legyen a rádió által okozott sérülések miatt.