0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Még ebben az esetben is érdemes CO2-vel feltölteni a hordót, mert a legritkább esetben zárnak teljesen hermetikusan a zacskók. Nekem az a tapasztalatom, hogy a rizses és tésztás zsacsik gyakorlatilag mindig lyukasak, a liszt pedig eleve papírzacskóban van tehát ha másért nem amiatt mindenkép érdemes.
| Thumbs Up |
több helyen kell próbálkozni, van ahol adnak is el
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Thx![]()
Csak a paranoid marad életben? - kemenyidok.blog.hu
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Üdv . A mûanyag zacskók , vastagabb zacskók , zsákok mennyi idõ alatt kezdenek lebomlani , elgyengülni ?
Az a helyzet , hogy szereztem erõs mûanyag vödröket , de takarító vegyszer volt benne , és nem jön ki a szag belõle , bárhogy mosom ....Valami jó erõs zacskóba akarom tölteni ömlesztve a tárolabdó rizst , babot , stb , de ha a zacskó 10-20 év alatt elöregszik , az nem jó ..... Van ötletetek ?
Sok mindentõl függ a bomlása. Milyen tényezõknek van kitéve, milyen anyagból készült, milyen vastag...stb. Ha kukoricakeményítõbõl készült fóliába teszed, akkor az direkt lebomlik
Lehet érdemes elgondolkodnod a mylar bag-en.
Nem a legegyszerûbb beszerezni, de garantáltan jó. Tartsd szemmel a blogomat, mert készül egy poszt ezzel kapcsolatban
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Olvastam , hogy üdítõs pet palackban tárolják a szemes terményt . A palackból nem oldódik ki mérgezõ anyag hosszútávon ?
A PET-bõl elvileg nem (hangsúlyozom, elvileg!) ami biztosan nem egészséges, az a PVC.
Liszt helyett egyébként én is szemesterményt tárolnék, mert õrölve rendkívül romlandó. Ez persze igényel valamilyen örlõ-daráló cuccot is, de rövidtávú szituációra tervezve életképesebb, ha FIFO elv szerint lisztet raktározol. El kell dönteni, hogy mire van lehetõséged és mi ellen készülsz védekezni.
| Thumbs Up |
Hali!
2-3 ezerért nagyon jó hordókat lehet kifogni, kis "vasbolt"ban.
A vashordó szerintem nem jó föleg földalá rejtve 2-3 év és kirohad az tuti.
| Thumbs Up |
5 literes tiszta új fehér marmonkannában tárolunk ömlesztetten tarhonyát kb. 6 éves. Nem változott semmit, nem nõtt meg a fõzési ideje sem.
Pet palackban is tároltunk rizst, tésztákat ömlesztve, azok is jók voltak pár évig, de már elfogytak. Tárolási hely szempontjából a marmonkannát tartom jónak, nálunk bevált, egymás mellé jól berakható, könnyen hordozható is akár.
A vegyszeres vödröket nem merném használni semmire. Mûanyag zacskóban nem tároltunk semmit, nem is tervezzük, mert a lezárása macerás, lehet szakadós, nem nyerte meg a tetszésünket.
Babot zsizsikesen adják el a boltban, nekem erre kellene ötlet, hogy hol kellene venni, hogy ne legyen ezzel gondom.