Oldala 2 of 26 ElsõElsõ 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 252

Topic: Edzés otthon

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Nem mondtam hogy a gyaloglás kardió, viszont ez is fejleszti a szívet meg a tüdõt. Arra céloztam, hogy ha valakinek spéci szükségletei vannak, ahhoz specifikus edzés kell.

A street workoutot meg tudtommal nem definiálta senki, inkább csak fõleg amerikai meg ukrán atléták videóiról terjed az ige. Pl. ezen a videón vannak bõven hibák : http://www.youtube.com/watch?v=5dlYpJneyF0 . A tornászoknak is elkopnak az izületei a nagy terhelés alatt. A sima saját testsúlyos edzések meg (sima húzódzkodás, fekvõ stb.) nem azok a tipikus street workout gyakorlatok. A human flag meg a pistol nem izületgyilkos gyakorlatok, ha ésszel csinálják. Ha valakinek gyenge a térde, nem kell súllyal pistolt csinálni. A súlyzóval való guggolás is tévhit, hogy tönkreteszi a térdeket. Meg kell tanulni rendesen guggolni és ésszel kell csinálni, egyébként az egyik legjobb láberõsítõ gyakorlat.
    A MovNat tetszik, szimpatikus kis mozgásforma. Mikor az erdõben vagyok, szoktam ilyeneket csinálni. Ami nekem még nagyon bejön, a Ginastica Natural : http://www.youtube.com/watch?v=6NgfTxLuAP8 .

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    a streetworkout jóféle...nyáron lejártunk a városligetbe néhány haverral és csináltuk rendszeresen..aztán divatosabb lett és megjelentek a gyúrós kafferok a pályán..léptünk
    Last edited by Grafitos; 11-15-2013 at 09:07 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A nagy felfújható gumilabda - asszem gimnasztikai labda néven fut - elég jó háterõsítõ, ha hanyatt fekszünk rá, és csinálunk pár hátradõlést. Legalábbis kezdeti idõszakban, amíg megerõsödik annyira, hogy ne okozzon problémát a híd.
    Nekem egyébként a fegyencedzés jön be nagyon.
    (A 64 éves nagypapa meg egyszerûen csúcs! Ez is valami hasonló, csak kicsit más: http://www.youtube.com/watch?v=qX9FSZJu448)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A nagydarab (általában kopasz ) gyúrós kafferok pont azok, akik általában irigykedve szemlélik az igazi streeteseket, mert a legtobb nem tud 10 húzódzkodást szabályosan megcsinálni
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Junior Member benson's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A futásról kevés szó esett eddig. A legõsibb (és nem mellesleg legolcsóbb) sport kiváló állóképesség növelõ, erre pedig szerintem nagyobb szükség lesz (van), mint a szimpla izomerõre. Aki csak gyúr, az majd egyre kevésbé fogja bírni, ha fogytán a víz és a kaja. Egyrészt a nagyobb izom, testtömeg mûködtetéséhez több energia kell. Másrészt állóképesség nélkül a kitartása is gyengébb, mint egy futásban (vagy úszásban, kerékpározásban) megedzõdött embernek, akinek a szervezete már hozzá van szokva a hosszú, monoton, energiabevitel nélküli fizikai terheléshez. Persze valamennyi fizikai erõ is jól jöhet bizonyos szitukban, de ha csak erre építi az ember az erõnlétét, hamar pofára eshet.
    Last edited by benson; 12-16-2013 at 07:10 AM.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 923

0 Not allowed!
    Én most valami fogyós dolgon gondolkozom. Felszedtem néhány kilót hasra, amit le kéne adni. Még nem tudom hogy hogy, mert valami kímélő típusú "edzés" kellene, a porcok miatt. Régebben próbáltam a guggolást, ami működött is, meg fogytam is tőle, meg erősödtem, de rövid időn belül megbántam, mert azóta a térdem nem túl jó. Pedig nem erőltettem meg magam, mégis megártott.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A rossz a térded akkor többet kell mozogni(nem feltétlen edzeni csak mozogni) tudom ez sokszor elég nehezen kivitelezhetõ ha valakinek olyan a munkája és életvitele. Másik ha kevés az ideje mozogni akkor meg amúgy sem árt a láb izmait, szalagokat megedzeni mert ezek erõsödésével átveszik az izülettõl a terhelést. A láb izmainál ügyelni kell arra hogy az izmok egyenletesen erõsek legyenek mert általában a comb elsõ izmok bivaly erõsek ellenben a hátsó izmok iszonyat gyengék mert azt az ember a hétköznapjaiban igen ritkán használja. Akkor vannak különbözõ szalagerõsítõ gyakorlatok, ezek általában "kitartó" gyakorlatok.
    Másik hogy a térd az egyfajta mozgást szereti nem szeret oldalra kilengeni, stb. Pl. ha rosszul csinálod a guggolást úgy hogy a térdeid nagyon kifele néznek azzal rosszat teszel nekik.
    Ezek mellett az étkezés is segíthet, hal ételek jót tesznek, meg van egy csomó porcerõsítõ, stb.
    Én most kitaláltam egy térderõsítõ gyakorlatot még tesztelés alatt van, és lesz egy ideig, de eddig a rövid távú hatásai pozitívak.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja igen azt kihagytam hogy miért probléma ha kiegyenlítetlenek az izmok arányai. Ez azt a problémát szüli hogy a térd nem a megszokott irányában fog csak mozogni hanem kileng oldalra ami nem tesz jót az izületnek, idõvel problémákat okoz, rövid távon ez visszafordítható.

És egy másik probléma a térdnél, a stressz. Nem tudom szakmailag, miért van így de a stressz nem tesz jót a térdnek, úgyhogy ennél a problémánál meg fejben kell változtatni, nehéz fõleg magyarországon ahol az emberek szétstresszelik az agyukat de muszáj.

ÉS van még egy másik ha átvan fagyva a térded ne terheld komolyan, edzeni olyankor nem lehet, a térdnek is fontos a bemelegítés.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bicajozzatok Jobban fogyaszt mint a futás (persze nem a városban néha tekerünk egyet és gurulunk 100métert cruiserrel típusú közlekedés) ízület kímélõbb is. Én tavaly tavasz óta ha az idõ engedi mindig bringával megyek mindenhova.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha fogyni akarsz, akkor inkább az étrendre figyelj, aztán jöhet az edzés.

Egyél napont legalább 5x. Magas fehérjetartalom, alacsony szénhidrát, sok zöldség, saláta mehet köretnek.
    Ha ezt nem tartod be akkor hiába eszel, nem lesz hatása, vagy csak minimális.

Ami az edzést illeti, fogyáshoz aerob mozgás kell, abból is alkalmanként legalább 40 perc (az elsõ fél órában a tested még nem a zsírt bontja, hanem a könnyebben hozzáférhetõ izmokat).