Oldala 21 of 55 ElsõElsõ ... 11192021222331 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 201 to 210 of 543

Topic: Az energia kérdése

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fixy007 Hozzászólás megtekintése
    Van akinek fontos, van akinek nem. Nekem igen, a rádiómhoz és a lámpámhoz a többi már csak extra. ...
    Könnyû annak akinek Nokia aksi van a rádiójában... Nekem a kézirádió miatt a 12V-os rendszer lenne a megfelelõbb. Viszont ez a rendszer így roppant tetszetõs. A kommunikációs topikban írhatnál bõvebben a rádióról. Mire elég, milyen bázisállomást vagy papagájt lehet vele elérni, milyen távolságokból.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Könnyû annak akinek Nokia aksi van a rádiójában... Nekem a kézirádió miatt a 12V-os rendszer lenne a megfelelõbb. Viszont ez a rendszer így roppant tetszetõs. A kommunikációs topikban írhatnál bõvebben a rádióról. Mire elég, milyen bázisállomást vagy papagájt lehet vele elérni, milyen távolságokból.
    3 vagy 4 db 18650-es aksi összekötve , + 1 dc-dc konverter , és már kész is .

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,121

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fixy007 Hozzászólás megtekintése
    Van akinek fontos, van akinek nem. Nekem igen, a rádiómhoz és a lámpámhoz a többi már csak extra.
    Lényeges szempont volt az ár és a mobilitás, szerintem sikerült:
    Teljesen jó. Szerintem én is beszerzek ezekbõl néhány dolgot. A napelemes dolog mellé több fajta elemtöltõt szeretnék majd venni. Ha már vettem néhány elemlámpát, azokat SHTF-ben etetni is kell.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    3 vagy 4 db 18650-es aksi összekötve , + 1 dc-dc konverter , és már kész is .
    Van egyszerûbb és olcsóbb megoldás is, ceruzaelem/akku tartó. 6 db AAA beltartalommal. De egy 12V rendszer a tökéletes megoldás a számomra.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elnézést az új témáért, de érdeklõnék, van valakinek tapasztalata a NiZn akkumulátorokkal? Fel tudják venni a versenyt ár/teljesítmény kérdésében a hibrid akkukkal (pl. Sanyo Eneloop)?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Köszi a dicséretet , sok munkám van benn , és folyamatosan fejlesztem , célom,hogy ha jön a nagy badabumm akkor az alapvetõ elektromos eszközöket ,még ha idõszakosan is de mûködtetni tudjam.
    Bocs az offért de mégiscsak kapcsolódik mert energia kell mindenhez amirõl eddig beszéltünk. Ha van ilyen topic akkor ott szívesen beszélgetek a szélgenerátorozásról .

Sokszor megfordul a fejemben érdemes lesz-e nekiállnom, hogy termelne-e annyit amennyi idõt, anyagot, pénzt beletesz az ember . (meg ork csalogató lehet a fém látványa távolról is)
    Most elkezdtem egy 12V-os áramfejlesztõt építeni, amit majd fagázról szeretnék járatni.
    Autógenerátor+fûnyírómotor, geddon esetén úgysem lesz akkora fûnyírás, olcsón lehet majd motort szerezni . Ha a napelemek nem bírnak eleget tölteni, ezzel segítenék be.
    Last edited by raktaros; 01-08-2014 at 05:40 PM.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nekem volt egy kicsi szélgenerátorom is , teljesen magunk készítettük , a lapátok is házilagosak , az egész 30-ezer ft-ba volt kb . És a 400 ah-s lúgos aksikat gyönyörûen feltöltötte amibõl aztán volt stabil 12 v , udvari világításnak , és egy kiselejtezett számítógép szünetmentes fordítva bekötve pedig csinált 500w- ig 220v -ot . És ez csak egy játékgenerátor volt de amikor nincs áram akkor még ez is nagy kincs lehet .

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Nem, és a napokban nem is lesz, még drága. http://www.conrad.hu/conrad.php?name...cts&pid=252000
    Nem olcsó, az biztos. De a dilemmám a következõ:
    Van egy marék NiMH akkum itthon, a gyorstöltõnek köszönhetõen egyre ramatyabb állapotban. Szükségem van egy jobb töltõre. Elsõ körben a Voltcraft IPC-1L töltõjét néztem ki. Az alap ára 9990 Ft. Most 8 db 2200 mAh-s AA akkuval 10990 Ft. Valószínû nem egy tartós akku, de 1000 FT-ért nem rossz. Viszont itt a Voltcraft Charge Manager 410 ami már alkalmas NiZn akkuk töltésére 12990 Ft. Ennek is van Akkuval akciós csomagja, nem is akármilyen: 4 db 900 mWh AAA NiZn és 4 db 1500 mWh AA NiZn akku 16990 Ft.

Ha megéri belevágni a NiZn akkukba, akkor bevállalnám a +6000 Ft-ot. Ha nem, akkor kihagyom, mert olvastam rossz tapasztalatokat is. Vannak olyan eszközök akik nem szeretik az akkunkénti +0,4-0,8V plusz feszültséget és kapitulálnak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kíváncsi lennék rámérve mennyi a fesz a teljesen feltöltött NiZn-nek (mivel minden akkunak és elemnek minimálisan több a névlegesnél).
    Tegnap vagy tegnapelõtt egy fotós topikban futottam bele egy olyan infóba, hogy 1,85V. De mérési jegyzõkönyv nem volt mellette, így nem hiteles az infó. Szintén hasonló megbízhatóságú forrásból származik az infó, hogy digit gépet és vakut is tett már tönkre. Azokba 4 db volt betéve, így jelentõs volt a fesz. többlet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi, pont ezért érdekelt, finom eszközökbe 4db már durva lehet. De ledes zseblámpába tökéletes lehet.
    Pont finom eszközökben használok (foto, rádió) akkut. Ezért keresek közvetlen tapasztalatokkal rendelkezõt. Szeretném nem saját káromon kitapasztalni.