0
a lelki karbantartásra nagyon is szükség van..föleg vészhelyzetekben szerintem.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
http://www.rareseeds.com/
Ma megrendeltem a 2014 vetõmagokat. 42$
| Thumbs Up |
Tegnap és ma fát raktam el a garázsba, elhunyt nagymamától hozattam el hozzánk. Kb. 40 mázsa, ez - nagyon remélem - elég lesz a jó idõ beköszöntéig. Most már függetlenítve vagyok a gázkazántól. Most jöttem rá, hogy milyen szerencsés vagyok a gravitációs központi fûtéssel, mert akkor sem fagyunk meg, ha se áram, se gáz nem lesz.
Pótoltam jó pár elfogyasztott konzervet, meg vettem néhány könyvet - ezt meg könyvutalványra; eddig kallódott a pénztárcámban - "A vadászat kézikönyvé"-t Bruno Hespeller-tõl, egy nagyon jó gombahatározót, meg egy ehetõ bogyós/növényes/gombás/fás könyvet, amiben még receptek is vannak. Eddig nem is tudtam, hogy a lucfenyõ friss hajtásai ehetõk, tavasszal majd kipróbálom õket. Ja, és rendszereztem a vetõmagjaimat: babból elvagyok 3 évig, borsóból is, a többi meg répa, sóska, ilyesmik. Paradicsomot már vetnem sem kell, mert mindig kiszórom a kertbe a rosszakat, aztán annyi van, hogy nem gyõzöm ritkítani, ahogy a fûszernövényeket is. (pl. citromfû). Egy tanács egyébként: ültessetek mángoldot, az évelõ, s szerintem sokkal jobb spenót van belõle, mint a spenótból. Ha lenne egy jó kis fagy, meg tudnám nyesni végre a gyümölcsfákat is, de a hideg, ahogy látom, még az USÁ-ban kóvályog.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A szomszédom elköltözött vidékre és rám hagyta a tárolóját..ahogy beléptem megláttam egy rendõrségi tomfátJó lesz az még, ha nem rögtön szeletelni, hanem csak puhítani szeretnék..
Meg van bent egy kb 150 kilós öntöttvas régi kötõgép, ami mûködni már nem fog, viszont a vas ára prepperkedésre megy![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Mázlista!
(Hehe, a fémrõl egy vicc jut az eszembe:
-Mit hallott utoljára a terminátor halála elõtt?
-Dik'má, színesfém!)
| Thumbs Up |
A heten boltmentes hetet tartunk, eszunk/fozunk abbol, ami otthon van a szekrenyekben. Szoval a mai kaja paprikaskrumpli jellegu valami, birkahussal egybekombinalva, s borzalmasan finom...Tegnap serteshasaljabol fott a levesbe a hus, ami utana atkerult a tepsibe, fofogasnak zoldsegekkel kisutve. Mig a jo izu levesbe, majkremkonzervbol keszult a gomboc. Mindketto elfogyott. Szejjelszedtem mindket puskat, tisztitas, olajozas. Agyalok azon hogy kene vennem egy szerszamosdobozt a tisztito cuccoknak. Valamint, hogy vegyek-e eves berletet horgaszni marciusban a szokasos helyre, ha heti 1x mennek, akkor nagyon megerne, csak el tudok-e szabadulni olyan gyakran? Holnapi program: BOB ujrapakolasa, talan kepet is teszek fel.
Last edited by mossberg-operator; 01-07-2014 at 01:18 PM.
| Thumbs Up |