Oldala 8 of 48 ElsõElsõ ... 67891018 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 474

Topic: Rádiók, Walkie-Talkie-k, adóvevõk, kommunikáció

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fixy007 Hozzászólás megtekintése
    Nincs nekem sem vizsgám, az amatõr átjátszókon nem forgalmazok csak csekkolom és hallgatom õket. A Szolnok környékiekkel a pmr7-es csatornán(446.08125) szoktunk beszélgetni.
    Na akkor nem scannelek, hanem fixen a 7-es csatornát fülelem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Reggel szokatlanul nagy volt a forgalom a budapesti papagájon. Mint kiderült börze volt a Puskás Tivadar Szakközépben. Ki is mentem szétnézni. És ha már ott jártam, nem akartam üres kézzel hazajönni. Sikerrel szert tettem egy Nagoya 770R antennára és egy mágnestalpra. Gyorsan válogattam átalakítókat a rádiómhoz, és hazafelé már teszteltem is. Itthon kint van a klíma kültéri egységén, ég és föld a különbség!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 71

0 Not allowed!
    Van egy ilyesmim, ezt nem érdemes venni. Rákötve a rádióra, rosszabb volt mint az eredeti kis antennájával.

Viszont, az eredeti hosszú antennát lecserélve egy ilyenre, nem feltûnõ a nyereségromlás, viszont kényelmesebben kezelhetõ a rádió:

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézd meg a csatlakozót! Gyárilag már nekünk is volt olyan(pont Nagoyanál) hogy az árnyékolás és a melegér összeért. Javítás után jól mûködött az antenna.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fixy007 Hozzászólás megtekintése
    Nézd meg a csatlakozót! Gyárilag már nekünk is volt olyan(pont Nagoyanál) hogy az árnyékolás és a melegér összeért. Javítás után jól mûködött az antenna.
    Köszi a tippet, majd átnézem.
    Sajnos már az elsõ néhány levétel után a mágnes ragasztása elengedte, így azt a felét már ellenõriztem mielõtt visszaragasztottam.
    Ráadásul az árnyékolás nem is ért hozzá a mágneshez, elszigetelte a ragasztó...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Van egy ilyesmim, ezt nem érdemes venni. Rákötve a rádióra, rosszabb volt mint az eredeti kis antennájával.
    Ilyet vettem, de nem a képen lévõ antennával, hanem egy ilyennel.

Ráadásul attól, akitõl a rádiót is vettem anno. Szóval bármelyikkel gondom van, egy helyre kell visszavinnem. Így nem lesz egymásra mutogatás.
    Last edited by A. L. Ias; 01-11-2014 at 07:37 PM. Indoklás: Képek linkké alakítása, mert túl nagy méretû volt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Ilyet vettem, de nem a képen lévõ antennával, hanem egy ilyennel.

Ráadásul attól, akitõl a rádiót is vettem anno. Szóval bármelyikkel gondom van, egy helyre kell visszavinnem. Így nem lesz egymásra mutogatás.
    Nekem is van egy ugyanilyen antennám, csak talp nélkül. Csatlakozó már megvan, csak tartót kellene fabrikálnom neki, stabilban lesz felszerelve.

Én nem magyar neppertõl veszem a cuccot, így még akkor is olcsóbban jövök ki, ha valamit ki kell dobnom.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem magyar neppertõl veszem a cuccot, így még akkor is olcsóbban jövök ki, ha valamit ki kell dobnom.
    Biztos igazad van, olcsóbban ki lehet úgy jönni. De én maradi vagyok és jobb szeretem megnézni, megfogdosni azt amit megveszek. És ha lehet nem sietve, kicsit elbeszélgetve az eladóval. Sok érdekes infót kaptam már így, beszéltek le termékekrõl és beszéltek rá másik (volt, hogy drágább és volt, hogy olcsóbb) termékre. Legközelebb már elõnyösebb (alku) pozícióból tudtam nála vásárolni.

Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem is van egy ugyanilyen antennám, csak talp nélkül. Csatlakozó már megvan, csak tartót kellene fabrikálnom neki, stabilban lesz felszerelve.

Ha nem szeretnél egy böszme nagy Aszódit, vagy nem akarsz néhány õsz hajszálat az elsõt öt tíz sikeres/sikertelen házilag mérhetetlen
    nyereségû, és csak a beszerelés helyén releváns SWR értekkel bíró koax kolinear antenával, akkor ez az egyik legjobb választás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Ez a Nagoya 770R milyen csatlakozós ? Mobil antennaként próbálta valaki ?