0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
OK!...elgondolkodtam,hogy mondjuk 30-40 km-re vagyok a zsákomtól és amiket össze csomagoltál az lenne nálam.....a leg durvább viszonyok között is kerülõkkel egy nap az út,ha lapulni kell kettõ,három...az edény amibe csomagoltál szuper,lehet benne vizet forralni,fõzni stb...a horgok,3-4-esre saccolom,gyakorlatilag a tenyérnyi hal már ezt nem veszi fel,egyébként is nagyobb esély van (nyáron,ilyenkor semmi) a part menti snecikre horgászni,ekkora horoggal a madarat sem lehet becsapni...a pengék,nem ügyes kezû ember kezében inkább ön veszélyes mint hasznos,a másik,hogy egy erõltetett menetbe,vagy lapulásnál nincs mit vágni(mondjuk a pengékkel és a kötegelõkkel+egy bot lehet egy gyors szükség kést barkácsolni akár önvédelemre is.....azért mikor oda adod tarts egy kis oktatást),....ez a fajta öngyújtó nem jó világításra,nincs fénye a lángnak,viharba jó,de akkor úgysem lehet tüzet gyújtani,jobb a hagyományos.....biztosítótû rendbe van...de cérna,tû felesleges,ha nagyon el szakad a ruha ott a ziherejsztû,.......gyufa ok,bár a pici hely miatt elég pár szál....tampon jó,bár inkább egy tekercs géz,vízszûrésre,kötözésre,sebellátásra,ki válthatja a ragtapaszt is....
amit ennyi pénzbõl csomagolnék....vennék szõlõcukrot,sós mogyorót,mazsolát(nem romlandó egyik sem),csinálnék egy kis mixet és zárható 1 literes(nem tele csak a dobozka feléig) zacsiba mehet bele,gyertya helyett két kis mécses,könnyebb a doboz alá rakni ha melegíteni akarod a vizet,könnyebb csinálni szélfogót is neki,hagyományos öngyújtó,pár szál gyufa,géz,mást nem nagyon vinnék ilyen rövid idõre,kést pengét sem,mert amit el kellene vágni azt el tudom törni is,fegyvernek meg keresnék egy husángot,jobb mint a szike...
Ennyi remélem nem baj,hogy ilyen hosszan írtam.
Last edited by Doom; 01-12-2014 at 09:35 PM.
| Thumbs Up |
Nem, sõt, köszönöm szépen! Ezért írtam hogy több szem többet lát.
Pár gondolat, ami így most hirtelen eszembe jutott:
-A zsákom ritkán van 3km-nél messzebb tõlem, ugyanis ennyire van a munkahely, és ezen a távolságon belül 2 rokon is található. Így a 30-40km nem játszik, de ezt persze nem tudhattad.
-Azoknak, akiknek adtam, még kicsit új ez a dolog, nem szeretném õket nagyobb és/vagy nehezebb cuccal "elrémiszteni", ez most csak a "beetetés" idõszaka, had szokják meg, hogy náluk van, egyszer-kétszer vegyék hasznát, és amikor kell, vagy továbbléphetünk, már tudni fogják, kihez forduljanak tanácsért. (Én meg ide hozzátok)
-A horgos dolog eszembe se jutott, majd kerül bele kisebb is ezek után.
-Idõm adtán kipróbálom kevesebb gyufával, és gyertya helyett mécsessel, bár akkor olyan önzáró tasakok kellenek majd, amit szintén idõ beszerezni, és abból van a legkevesebb. Eredetileg úgy gondoltam, hogy talán könnyebb a gyertyát kézben fogni világítani, ha mondjuk elmegy az áram, csak nem süti olyan hamar az ember kezét, vagy ha gyújtani kell rõzsét, akkor elõször a gyertyát gyújtani, aztán egy gyufából többször lehet próbálkozni a tábortûzzel, spórolósabb, utána persze el kell fújni.
Mindettõl függetlenül köszi a tanácsokat, véleményeket, gondolatokat, látod máris hasznát vettem!
És ezt csak félve merem megkérdezni, de mit értesz hagyományos öngyújtó alatt? Benzinest?
A sima a gázos öngyújtó ami lánggal ég nem szúró lánggal...úgy láttam mintha a képen vihar öngyújtó lenne,ha hagyományos akkor bocs....És ezt csak félve merem megkérdezni, de mit értesz hagyományos öngyújtó alatt? Benzinest?
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Jól összeraktad fillérekbõl gratulálok....Majd írd meg a családtagok reakcióit légyszi.
Jó lenne vízhatlanná tenni valahogy..
Ha már van benne sebtapasz, szerintem fontos lenne a fertõtlenítést is megoldani kötözés elõtt...Ezt fillérekbõl meg lehet oldani néhány alkoholos törlõkendõvel..
kisebb és olcsóbb mint a Betadine
darabonként van csomagolva, extrakönnyû
tûzgyújtásra is kiváló
A másik, 2 szem fájdalomcsillapító..
Remélem segített
| Thumbs Up |
Kovu78, Grafitos: köszi!
Csipesz: akkor kellene egy kullancskiszedõs-általános, meg egy köröm
Alkoholos kendõ: igen, erre már gondoltam, csak utána kéne menni, hol milyet mennyiért. 2db tényleg nem sok helyet súlyt foglal. Fájdalomcsillapító se rossz ötlet, csak ma már anyi embernek van valamilyen gyógyszer-allergiája, hogy azt én nem merem, de majd mondom nekik, hogy elfér
Reakciók: várok vele 1-2 hetet, hátha addig kell is belõle valami nekik.
Köszi még egyszer mindenkinek az építõ hozzászólásokat és a segítséget!!!
(Igazából még olyan sodort zsinór vagy mi, amit Doom linkelt kellene bele orsóra feltekerve, csak ahhoz is el kéne menni horgászboltba...)
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Elkészültem - a sima teljesen átlagos - navigációmra egy saját összeállítású turistatérkép csomaggal.
Forrása: OpenMaps (turistautak.hu)
A térkép fájlok magáncélra ingyenesek, a megjelenítõ szoftver fizetõs, jelenleg kb 5000 Ft.
WayteQ 960BT, nettó 17000 Ft volt üresen térképszoftver nélkül.
Meg akarom majd csinálni az összes környezõ országot is.
A készülék kb 4-5 órát bír ki egy töltéssel ha fullon használja az ember, de ez nem általános, hiszen túra közben általában az oldalzsebben van és kikapcsolt képernyõvel logolja az útvonalat, csak néha nézzük meg, esetleg geoláda közvetlen közelében.
Aztán ha kimerülne ott a napelemes akkupack, ami ha süt a napakkor 4 óra alatt feltölti.
Papír térképem nincs is (két három tájegység talán valamerre itthon) a mellékelt képekbõl látható, hogy mennyire részletesek a térképek.
01.jpg 02.jpg
03.jpg 04.jpg
05.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 84 |
Én is ezeket a térképeket használom, itthon turistautak, Ausztriában openmaps.
Az mit jelent hogy saját összeállítású térképek?
Jelölgetsz rajtuk, vagy csak a kiválasztott részleteket töltöd fel?