Oldala 10 of 70 ElsõElsõ ... 891011122060 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Birkát ne erõltesd kicsiben, mert igényes állat, és sok vele a macera. Ha nem tervelez minimum 50es nyájat, akkor elég lesz szerintem a kecske
    Ha borjúból hízót szeretnél, akkor minimum egy hónaposat vegyél, 80ezres induló áron. Ha olcsóbb, ott valami susmus lesz a dologban. Egyik ismerõsömnek pont a héten döglött meg egy "tuti jó vétel, csak 50 rongy" kisborjú
    A tyúkoknak érdemes vagy tégla/kõépítményt csinálni, vagy legalább egy méterrel a föld alá süllyeszteni, és jól körbeszigetelni, mert különben hidegben nem fognak tojni. Nekem most egy faépületben vannak, és le is esett a tojáshozam drasztikusan, pedig még nem is volt itt igazi tél. Megvédeni csak vadhálóval tudod õket, vagy nagyon korrent dróthálóval, de akkor az alját rögzíteni kell a földben (pl betonnal, vagy egy pallót élére állítva tövig beásol mellé), a tetejére meg két sor szögesdrót, egymáshoz közel. Sajna még ez sem garancia amúgy, de sokat segíthet. Néha elég, ha van gyöngytyúk, az elég agresszív, és hangos, de ha a róka megtanulja, hogy végülis csak a hangja nagy, nem jön mellé a simabõrû ( ), akkor elõbb-utóbb így is bemegy.

A hely tényleg szép amúgy

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Köszönöm a válaszokat , ígérem ha tavasszal indul a project folyamatosan teszek fel képeket ,hogy nyomon tudjátok követni , és az én tapasztalataimból vagy hülyeségeimbõl más is tudjon tanulni . Pár kérdés : 1 Birka - mi gond van velük ? nekem valaki azt mondta csak legelgetnek , és egy évben egyszer meg kell nyírni õket és ennyi .Ha több infó van valakinek birka ügyben az jól jönne . 2- tyúk : elképzelésem szerint fából csinálom meg nekik a helyüket és a tojórészt , a kinti kapirgáló az pedig kerítéssel elválasztott a teteje pedig mezõgazdasági háló duplán a ragadozómadarak ellen . Kutyát oda nem szeretnék mert nekem a kutya családtag kategória ezért biztos nem hagynám kinn a hidegben egyedül ) Viszont a gyöngytyúk jó ötlet . Nekem is az a cél ,hogy a tyúkok bombabiztosan védve legyenek a ragadozóktól . Nyulakról valakinek tapasztalata ? Lehet õket szabadban tartani ? Persze ugyanúgy védve a ragadozóktól ,nekem az a hagyományos ketreces nyúltartás annyira nem szimpi , jobban tetszenének természetesebb körülmények közt .

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Éppen ezért kell két kutya. De ha ilyen közel van az állandó házadhoz, miért nem költözöl a tanyára? Szerintem akkor sokkal több energiát tudnál fordítani a fejlesztésekbe, meg nagyon szép környezetben van.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
    Éppen ezért kell két kutya. De ha ilyen közel van az állandó házadhoz, miért nem költözöl a tanyára? Szerintem akkor sokkal több energiát tudnál fordítani a fejlesztésekbe, meg nagyon szép környezetben van.
    Odaköltözni semmikép nem akarok ,hiszen a mostani kis faházam sincs még teljesen kész , szóval én ezt a földet kimondottan így szeretném hasznosítani,viszont minden nap át fogok menni, és a barátnõm is nagyon lelkes , õ is támogatja az ötletet és segít mindenben .

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szép a vidék nagyon...nem a Zemplénben van véletlenül?

Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Odaköltözni semmikép nem akarok ,hiszen a mostani kis faházam sincs még teljesen kész , szóval én ezt a földet kimondottan így szeretném hasznosítani,viszont minden nap át fogok menni, és a barátnõm is nagyon lelkes , õ is támogatja az ötletet és segít mindenben .

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Szép a vidék nagyon...nem a Zemplénben van véletlenül?
    Vas megye , nyugati határszél.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Opsz, végre még egy vasi . Nagyon irigykedem a nyugis helyedre

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Ha nem haragszol, rád kerestem. Szinte hetente megközelítelek 4km-re (földes úton kb. 2.5km-re) .

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Opsz, végre még egy vasi . Nagyon irigykedem a nyugis helyedre
    Köszi, ha ennyire tetszik mindenkinek majd nyáron csinálunk egy bográcsozással egybekötött túlélõtábort .

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Köszi, ha ennyire tetszik mindenkinek majd nyáron csinálunk egy bográcsozással egybekötött túlélõtábort .
    Már volt hasonlóról szó..ha valaki feltesz egy szép helyet, mindíg beindulunk...remélem tényleg összejön majd valami