Oldala 2 of 27 ElsõElsõ 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #11
    Doom
    Guest

    0 Not allowed!
    ...ez nem saját ötlet ,úgy láttam....egész csirkét fel kell tûzni egy karóra,fejjel felfelé,és leszúrni a földbe,rá kell borítani a vas vödröt,köré és fölé tábortüzet kell rakni és mire leég kész a csirke...

  2. #12
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Készül a karácsonyi vacsora : sült kacsa kemencében ... finom lett nagyon .

    IMG_2139.jpg

    IMG_2140.jpg

  3. #13
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Hozzászólások
    1,894
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Nem mondod, hogy kemencés vagy??az nagy királyság..kemencebencét én is olvasgatom néhanapján..majd képet kérhetnénk, hogy miben sült a kiskacsa?


    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Készül a karácsonyi vacsora : sült kacsa kemencében ... finom lett nagyon .

    IMG_2139.jpg

    IMG_2140.jpg

  4. #14
    Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    1,312
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    <OFF>
    [QUOTE=Grafitos;21360majd képet kérhetnénk, hogy miben sült a kiskacsa?[/QUOTE]

    Én látok ott a képeken egy bonyhádi kacsaütõt, szerintem abban sült...
    </OFF>

  5. #15
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Hozzászólások
    1,894
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    OFF( A KEMENCÉRE ÉRTETTEM BRO

    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    <OFF>


    Én látok ott a képeken egy bonyhádi kacsaütõt, szerintem abban sült...
    </OFF>

  6. #16
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Háát õszinte leszek , kemencének építettem egy barátommal , a vasajtót is egy barátom készítette, aztán feltettem pár kemencés fórumra de úgy lefikázták ,hogy elment a kedvem kicsit a fórumozástól is . azt irták,hogy ez egy kerti tûzrakóhely és ,hogy szalonnál kívül ebben mást nem lehet sütni . Ehhez képest rengeteg pizza, kenyér ,kalács , malac stb.. finomság megsült benn , sokszor emlegetem a vendégeimnek amikor jókat eszünk ,hogy ez sokak szerint csak egy kerti tûzrakó....szóval nem tudom minek nevezzem, kerti sütõ talán .....

    Így készült
    DSCF6757.jpg

    Ilyen lett
    DSCF6854.jpg

    DSCF0325.jpg

    DSCF7049.jpg

    DSCF7462.JPG

    DSCF9864.jpg

    ennyit így este étvágygerjesztõnek, ha nyáron csinálunk egy túlélõtalálkozót , süthetünk bármit ,hogy legyen mit lesportolni utána

  7. #17
    Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Hozzászólások
    740
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

    0 Not allowed!
    Ha az egyik oldalára teszed a tüzet, jól átcsap a másik oldalára a láng, és felmelegíti azt?
    Merre van a kémény? Nem csap be a láng a kéménybe? Mert ebben az esetben veszteséges lehet.

    Nem értek hozzá nagyon, de valamikor áttanulmányoztam a témát.

  8. #18
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Ha az egyik oldalára teszed a tüzet, jól átcsap a másik oldalára a láng, és felmelegíti azt?
    Merre van a kémény? Nem csap be a láng a kéménybe? Mert ebben az esetben veszteséges lehet.

    Nem értek hozzá nagyon, de valamikor áttanulmányoztam a témát.
    A kémény középen van , amikor becsukom az ajtókat és a hõt benn szeretném tartani akkor egy cseréppel a kémény nyílás 90%-át letakarom így a meleg benn marad .Persze ez már csak amikor jó vastag parazsam van. Ha lánggal sütök pl. Pizza akkor nyitva az ajtó és jó száraz akácot teszek az egyik oldalra ami szépen átfordul a pizza fölött és felürõl is süti azt . De szoktam csak parázsnál csukott ajtónál is pizzát sütni max. késõbb lesz kész . Ennek a sütõnek a lényege az olcsó elõállítás, nekem az egész nem került 30-40 ezer ft-ba . Egy ismerõsöm majdnem 1 millió ft-ért csináltatott mesterekkel igazi búboskemencét aztán évente egyszer sütnek benn valamit , akkor inkább ez ...

  9. #19
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    A múlt hétvége idõjárása pont ideális volt egy kis fõzõcskéhez . Disznóhús simán zsírban besózva , be a kerti sütõbe, egy nyulat szétkaptam a gerincét és a bordáit jól befokhagymázva + házi zsír és házi szalonna azután ez is a kerti sütõbe , a nyúl maradék részeit a májjal együtt bele a bográcsba zöldségekkel , tárkonnyal , a végén tejfölös habarással tárkonyecettel megsavanyítva megvolt a vasárnapi ebéd. A sült húsokat pedig mikor elkészültek áttettem egy szép edénybe és a forró kisült zsírjával leöntöttem , hagytam kihûlni ,így pár hétig vacsorára paradicsommal erõs paprikával kiváló vacsora .

    Csatolmány 1355

    Csatolmány 1356
    Ez am a beszed! Jovok vendegsegbe

  10. #20

    0 Not allowed!
    Hú de jól néz ki ez a sütõ! Mi is valami ilyesmit tervezünk majd csinálni itthonra, bár én nem ilyesmi kialakításút gondoltam, de ez sem tûnik rossznak.

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •