Oldala 23 of 62 ElsõElsõ ... 13212223242533 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Ne ne töröld, jó az összeállítás az álcázáson gondolkodj el és az esetleges méreten. Eszembe se jutott, hogy fikázalak nem az volt cél. Nem is te BOBoddal volt bajom ezt irtam az elsõ válaszban is. Eléggé elment a topik arra, hogy gyakorlatilag katonai méretû és felszereltségû zsákokat raktak össze civilek, ami nagyon nem egészséges egy szükséghelyzetben. Nekem tetszett a zsák és elképzelhetõ, hogy olyannak is tetszene aki nem csak neten keresztül kényszerítene, hogy levedd. Valahol veterán gondolkodását tartom helyesnek.
    A pokroc az nagyon jó ötlet.
    Ha elraknom kéne dolgokat akkor tényleg nagy szatyor használnék, büdös szagos rongyokkal a tetején, v. szimatszatyor és tescós 45l zsák kombót.
    Egy hasonlót de kisebb zsákot használok egy EDC-re mint tied nagyon bevált, de nem biztos hogy ezt választanám max. ha nagyon kopott lesz.

Kést lámpát nem tenném oda ahol látszik, próbáld ki vágj körülbelül egy 5 cm darabot bicikli belsõbõl húzd rá az övedre vízszintesen hátra v. gyenge kezed felõli oldalra ebbe nyomd bele kés tokját emellett rögzítsd valamivel ha elenged gumi. tök stabil és nem látszik. Bicikli belsõ pedig legjobb gyújtós is soha nem ázik el Ray mears egy sima BIC öngyújtóval ezt használta dzsungelbe. Lehet csíkokra vágni tálcába, tulélõdobozba, lehet karikákra vágni akkor meg mehet karabinerre, késtokra kapcsolni húzni, de pl ráhúztam az AK bajonett markolatára és baromi jó lett a fogása. sok mindenre jó.
    Last edited by aksurv; 01-19-2014 at 09:34 PM.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 0

0 Not allowed!
    Kár, hogy leszedted a képeket én most utólag nem tudom megnézni és csak következtetni tudok a részletekre.
    Anno volt a konditeremben egy öreg aki a nyolcker súlyosabb részén lakott. Õ egy "gubisszatyrot" hordott amibõl kilógott egy szódásszifon. Azt mondta, hogy ez a legjobb álca feléjük. Ki a fene piszkálna egy szifonos öreget?
    Én fegyvereket szoktam ikeás szatyorban vinni senki nem figyel rá, amíg egy puccos taktikai tokot vagy táskát egybõl kiszúrnak.
    Én csak úgy hívom: Urban Camouflage
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..egyébként meg a szokásos hozzá állás...".ha nekem nincs tehenem..hát dögöljön meg a másiké is".. a bobomról szóló hozzászólásokat töröltem.
    Ne vedd annyira magadra , az ,hogy ki mit visz magával ha eljön az idõ ez teljesen egyedi , lehet valakinek a fületlen bögréje a legfontosabb valakinek meg az elemes rádiója , szóval nem vagyunk egyformák , a lényeg szerintem ,hogy minden fejben dõl el , valaki egy csomag kekszel kihúzza egy hétig valaki meg két napot nem bír majd ki étellel itallal sem . Készüljünk hát úgy mint eddig és ne hagyd magad letéríteni az általad jónak vélt útról

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Kár, hogy leszedted a képeket én most utólag nem tudom megnézni és csak következtetni tudok a részletekre.
    Anno volt a konditeremben egy öreg aki a nyolcker súlyosabb részén lakott. Õ egy "gubisszatyrot" hordott amibõl kilógott egy szódásszifon. Azt mondta, hogy ez a legjobb álca feléjük. Ki a fene piszkálna egy szifonos öreget?
    Én fegyvereket szoktam ikeás szatyorban vinni senki nem figyel rá, amíg egy puccos taktikai tokot vagy táskát egybõl kiszúrnak.
    Én csak úgy hívom: Urban Camouflage
    Jó ötlet az ikeás szatyor, ha hosszú fegyvert kéne vinni tömegközlekedési eszközön akkor én horgászbot tokon gondolkodtam, úgy hogy v. egy törött botvéget gyûrûvel, v. olcsó botot tennék bele, hogy kilógjon.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom: szerintem nagyon jó csomag..én a gyalásót hiányolom csak belõle..de izlések és pofonok

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..errõl az egészrõl annyit,hogy ki kell sétálni valós körülmények közé és le kell tesztelni a jónak vélt felszerelést...én minden cuccomat akkurátus próbának vetettem alá,volt rengeteg zsákutca és felesleges kiadás..ez amit összeraktam a minimális felszerelés,ez alatt már értelmetlen lenne az egész---mert nem mûködik---egy szál késsel meg egy csomag keksszel csak a you-tube videókon lehet el lenni...ki kell próbálni...aki komolyan akar fel készülni annak szívesen leírom a tapasztalataimat...de óva intek mindenkit a hõsködéstõl és a felkészületlen Rambózástól...csúnya betegség,ne adj Isten sérülés lehet a vége....

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom: én azért jöttem ide , mert reménykedtem benne hogy itt segítjük egymást nem hõsködéröl volt szó,,persze mindenki úgy készûl fel ahogy tud..meg ahogy az anyagi háttere engedi, mert a számlák is jönnek ez szent igaz! mindenki a saját tapasztalátából nézi a dolgokat. Isten áldjon

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Doom! Sajnálom, hogy levetted a képeket a BOB-ról, nekem nagyon tetszett! Ráadásul rájöttem, hogy mi minden hiányzik még az enyémbõl! Szóval hasznos volt, hogy felraktad!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A Eli könyvébõl, vagy az ÚT-ból okulva tök mindegy, ha csövesnek nézel ki akkor is kiszúrnak és elveszik amid van...sokan belenyúlnának egy hajlékony táskájába SHTF esetén, fõleg ha étel, víz, vagy fegyver a tét. Még egy drogos csövesnél is lehet érték, vagy olyan dolog amit fel tudsz használni, vagy más tud felhasználni és el tudod cserélni. Szóval önmagában a csórónak és elesettnek kinézés semmire sem biztosíték. Az is igaz, hogy vadi új márkás ruhákban könnyen kiszúrnak és mégkívánatosabb célpontot nyújtassz. A hátizsákkérdéssel kapcsolatban annyit, hogy nem a szín vagy a márka vonzó benne, hanem a méret. Alapból szívesebben cígölnék egy kényelmes jó párnázású zsákot 3-4 napig, mint egy tescószsákot..azon kívül amennyi cuccot magaddal kell vinned erre az idõtávra kb 5-6 szatyiba is nehezen férne el..ezzel meg mozogni kizárt.
    Inkább legyen minõségi és tartós a cucc és a felszerelés..aztán mielõtt nekiindulsz fogsz egy adag sarat és jó alaposan átdörzsölöd a cuccaidat vele. Mocskosnak tûnni könnyû, és nem rongálja a felszerelést..csak kimosod és mehetsz is a civilizációba

Ui: Doomhaver, jók voltak a képek és sokat adtak a topik értékéhez..légyszi rakd vissza õket

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Szerintem a legjobb álca, a helyi hajléktalan / guberáló figura. Szakadt biciklin tolt különféle gyanús küllemû és szagú csomagok. Kis változtatásokkal ez megvan Dél-afrikától Svédországig mindenütt. Láttam.