0

A balta csak úgy be van szúrva a hátizsákba ,úgy ,hogy a feje kilóg a zsák szájánál , így mindig kéznél van .Kényelem szempontjából ez a zsák nem egy n1, mert egyrészt a bõrszíjak nem vehetik fel a versenyt a mostani zsákok párnázott hevederjeivel , másrészt amit belepakolok azt érzem a hátamba , szóval ha pl a vágódeszkát rosszul teszem el akkor végig nyomja a hátam , pár km-es erdei sétára tökéletes , de ha újra mennék a kinizsi100-ra oda tuti nem ezt vinném
most ,hogy így mondod kell is egy új hátizsák![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Lehet ezen is tuningolni, nekem is hasonló van. Az oldalára lehet hevedereket varni, oda rakhatod a baltát vagy gyalásót,bozótvágót stb. A hátadhoz megy tegyél be egy BW polifoamot,nagyban javítja a kényelmet.
http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/te...-osszehajthato
Látod ez még eszembe se jutott , eddig a polár pokrócomat próbáltam úgy rendezni,hogy a hátamnál legyen de azért ez nem mindig sikerül.Kicsit ami rossz ebben a hátizsákban az ,hogy egy nagy tér a belseje és így csak ömlesztve tudok bepakolni , persze ez nem nagyon zavart eddig , de azért egy szép rendezett hátitatyót jobban el tudnék képzelni , úgyis szeretném összeállítani a BOB packomat és azt egy külön zsákba fogom tenni . Már el is kezdtem majd felteszem a képeket róla . Van a BOB packnak topicja vagy jöhet ide ?
Thumbs Up |
Szerintem is érdemes tuningolni a zsákodat Vietnamiveteran, tök jól néz ki és valóban, néhány jól elhelyezett heveder csodákat tesz.
BW polifoamot találni olcsóbban is, ha ez ugyan az egyáltalán... http://www.militari.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=627
Thumbs Up |
Új táskám 2004-5 körüli gyártmányú sposn edelweiss 4 ( ez egy orosz hadibeszállító ) Gyári oldal : http://sso-mil.ru/catalog/109/166
Hatalmas a zsák mind méretét mind tudását nézve. A brit bergenem ( gondolom ezt nem kell bemutatni ) kb belefér és elbújhat mögötte...
Nagyon átgondolt, jól megtervezett zsák. Amit még sose láttam más ilyen zsákon és nagyon megfogott :
az oldalsó zsebek mögé felülrõl lefele kb arasznyi széles kézfej szélességû tárgyat csusztathatunk le vagy akár rejthetjük is el, ez a zsebek alatt egy kis gumírozott zsebbe érkezik így nem tud tovább csúszni és egy hevederrel rögzíthetjük. Természetesen mindkét oldalt.
Az is csak természetesen ,hogy alsó fele felõl is nyitható ( az alsó csatok vonalában zipzár fut végig ) ez az alsó rekesz egybenyitható a felsõ résszel akár vagy külön tér. Ebbe a külön térbe az us modular sleeping systemet zöld és fekete zsákja a gyári kompressziós zsákban befér !
Nagyon robosztus gyárilag esõvédõvel sok kiegészítõ hevederrel mind rávarrva mind külön a zsákhoz adva. Látszik hogy hadi minõség a hevederek hosszúak lehet velük felkötözni nem csak a zsákot összehúzni. Az egész zsák az elpusztíthatatlanságot suggalja, de modern anyagokból így méretét tekintve egész jó súllyal ( 5-6 kg )
Méret viszonyításnak egy kép a netrõl :
Vitek
Thumbs Up |
Jó zsák, jó leírás..külön köszönet a képekért
a hátpárnák jónak tünek..mole tekintetében kissé talán eltúlzott, de nagyon tetszik..
Volt már AK a kezemben néhányszor tehát tisztában vagyok a méreteivel. Hány napos zsáknak használod, mert ez nem kicsi ám..
Thumbs Up |
Elsõsorban arra használom hogy ha egy 2-3 napos játékra megyünk beleférjen minden cuccom. ( airsoft ). A sok molle nekem tetszik, kihasználom sok apró külsõ cézsebet teszek rá a apróságok gyors eléréséhez, illetve rögzítési felületnek is tökéletes !
Ezt úgy kell érteni hogy ez kint alvással természetesen ehhez cucc (télen is ) kaja pia, málharendszer, attól függõen mit viszek vagy teljes hosszú ak-74 vagy 74S-m. Ezt mindet bele lehet szuszakolni és nyugodtan vonatozik az ember úgy hogy mindezt elnyeli a táska.
készülni fog róla egy hosszabb beszámoló is ha minden igaz, de a combat gear szerkesztõinek küldöm majd inkább el, õk szakértõk a témában. Õk írtak már az eddig használt kisebb 60literes sposn zsákomról is, bár ez kisebb és sokkal gyengébb anyagú ehhez képest.
http://combatgear.blog.hu/2013/06/21/sposn_ataka
Hány napos ? Hm szerintem hetes komolyabb túrára a témában jártasabb simán belepakol.De ez függ nagyon sok mindentõl: idõjárás, terep, mennyi élelmiszert vizet kell vinnie. Ez a táska kifejezetten az ellenséges vonalak mögött tevékenykedõ egységeknek lett tervezve akik hosszú idõt töltenek el utánpótlás nélkül, illetve a hegyivadászoknak. Náluk van igény nem hétköznapi cuccoknak is helyre ( hadianyagok stb)
Talán amivel egy ilyen zsákkal vigyázni kell a legjobban hogy attól hogy ekkora nem kell telerakni mindenképp mert azt bírni is kell vinni...
Volt a BOB topikban egy kis vita, ami elgondolkodtatott (nem röhög!)
Szóval javasolta valaki hogy ne feltûnõ, ne MOLLE stb, hanem esetleg szatyor..
Nos az egy nagyon világvégei véglet (természetesen nem vet el semmit egy jó felkészülõ), de inkább szerintem a legvalószínûbb eshetõségekre készülgessünk elsõsorban és ha az megvan, akkor a totális túlélésre a zombik között. (fokozatosság elvtársak!)
Ennek szellemében linkelek ide egy elég jónak látott - 65 literes -, árában viszont alacsony hátizsákot.
A lényeg, hogy arra jöttem rá, hogy bizony nem elég egy csomagot összekészíteni, hanem bizony legalább 3-t, 4-t kell.
Arra viszont ez a zsák (zsákok) nem is feltûnõ és nem is drága. Annak hogy ott álldogáljanak ugrásra készen a sarokba, meg pláne nem rossz az ár/értéke.
http://www.asmc.de/de/Transport/Ruck...schwarz-p.html